NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Kormányinfó: szombaton nyithatnak a teraszok

A társadalmi immunitáshoz 6 millió beoltott szükséges.

Folyamatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, a legalább egyszer beoltottak száma pedig napokon belül eléri a 3,5 milliót, amiből újabb nyitási fázis következik, újra kinyitnak például a vendéglátóhelyek teraszai. A kormány ezen ismeretek birtokában ült össze szerdán, döntéseiről pedig a Kormányinfón adott számot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Gulyás Gergely elmondta: az újranyitást a beoltottak számához kötöttük. A hétvégén vagy pénteken érjük el a nyitáshoz szükséges három és fél millió oltást, a belügyminiszter leendő közlése szerint majd nagy biztonsággal szombaton kinyithatnak a teraszok. Emellett este 11 órára módosul a kijárási tilalom, a teraszok este fél 10-ig lehetnek nyitva, tette hozzá.

Hozzátette, hogy a jövő héten a 4 milliós határt is átléphetjük, azt követően a 4,5 milliós határt is. Aki most regisztrál, 1-2 héten belül be lehet oltva. 260 embert oltottunk be regisztráció nélkül, ők egészségügyi dolgozók, idősotthoni lakók, dolgozók. A társadalmi immunitáshoz 6 millió beoltott szükséges.

A miniszter szerint 70 ezer ember kapott SMS-t, ők online foglalhatnak időpontot és oltást a 4 egyetemvárosban. Ezt követően ez általánossá válhat. Az oktatásról kifejtette, helyes, hogy kinyitottuk az óvodákat, iskolákat, 60, illetve 75 százalék ment óvodába, iskolába, azóta ez a szám növekszik.

Gulyás Gergely kifejtette, hogy a bértámogatás májusban is jár. Eddig 72 milliárd forintot ítéltek meg és majdnem ennyit ki is fizettek. A veszélyhelyzet-hosszabbításról elmondta, hogy ez az ország cselekvőképességét biztosítja, véghatáridőt tartalmaz, ez az őszi ülésszak kezdetét követő 15. nap, de a kormány közben megszüntetheti a veszélyhelyzetet. Ennek megvan az elvi lehetősége. A további lazításokról pedig Orbán Viktor ad tájékoztatást. - összegzi az infostart.hu .

Hozzászólások (16)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: h**b* m*ntr*zz*k f*ly*m*t*s*n h*gy *lt*tt *gy*n*gy f*rt*z, *tt*l...
A járványtagadók hirtelen elkezdtek maszkot viselni, hogy megvédjék magukat a beoltottaktól
elbandi: j*h h*t *k* cs*k * m*d**b*l t*j*k*z*d*k *zt *r*k m*gl*p*t*s*k. :...
„Ötször át kellett ülnöm, és a kalauz is beszólt” – Egy egészségügyi dolgozó az ingyenes utazás tortúrájáról
belabo: S*jn*l*t*s *z *s*t, v*l*j*b*n *zt m*t*tj*, m*nny*r* t*j*k*z*tl*n...
Meghalt a férj, a bank hagyatéki számlára rakta át a pénzét, amihez az özvegy most nem férhet hozzá
elbandi: > cs*k s*m*n j*nn* *gy k*rm*ny, *m*ly*k n*m r*b*lj* sz*n*sz*t *z...
A NER emberei köröznek a volt balatonberényi gyermeküdülő fölött
belabo: *k*n*k k*t*l*z* f*z*tn* * h*lyj*gy*rt, *z n*h*zm*ny*zh*t*, h*gy ...
„Ötször át kellett ülnöm, és a kalauz is beszólt” – Egy egészségügyi dolgozó az ingyenes utazás tortúrájáról