NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Mit fog tenni Hende Csaba, hogy a kormány ne büntesse tovább a szombathelyi lakosokat?

A kérdés, hogy vajon még mindig úgy gondolja-e, hogy semmiség a várost érintő elvonás.

A Szombathely városát is súlyosan érintő kormányzati elvonások kapcsán írt nyílt levelet Hende Csabának, a körzet országgyűlési képviselőjének Iker Áron, a Vas Megyei Közgyűlés momentumos önkormányzati képviselője. A levélben arról kérdezi, hogy továbbra is fenntartja-e azt az állítását, mely szerint a várost érintő elvonás csak mogyoró, és amennyiben nem, akkor mit tesz azért, hogy a kormány ne büntesse tovább a szombathelyi lakosokat.

Mint mondja, a Momentum azt gondolja, hogy az önkormányzatok jelentik a járvány és a gazdasági-szociális válság elleni küzdelem első vonalát, éppen ezért lenne kiemelten fontos támogatni az erőfeszítéseiket, nem pedig pénzügyi megszorításokkal ellehetetleníteni őket.

fotó: Nyugat.hu

Így szól a levél:

Tisztelt Képviselő Úr!

Ahogyan gondolom Ön is tudja, a járvány és a gazdasági-szociális válság elleni küzdelem első vonalát az önkormányzatok jelentik, így Szombathely városa is, éppen ezért lenne kiemelten fontos támogatni az erőfeszítéseiket.

Ezzel szemben karácsonyi ajándékként azt kapták a szombathelyiek a kormánytól, hogy a korábban már elvont gépjárműadó, a parkolási bevételek, és a többmilliárdosra emelt szolidaritási adó után most az iparűzési adó jelentős részétől is megfosztják a várost - ez az idei adatok alapján akár újabb 1,45 milliárdos kisesést is jelenthet a városnak!

Mindeközben a kormány december 24-i döntésével a fideszes vezetésű városoknak egyenként 1,38 milliárd forintos kompenzációt biztosít, amelyből az ellenzéki vezetésű önkormányzatok – így Szombathely is – kimaradnak.

Képviselő Úr, Ön mint a város országgyűlési képviselője korábban azt mondta az elvonásokra, hogy mindez mogyoró – továbbra is fenntartja ezt az állítását? Amennyiben nem, akkor mit tesz azért, hogy a kormány ne büntesse tovább a szombathelyi lakosokat?

Érdeklődéssel várom válaszát!

Üdvözlettel,
Iker Áron
Önkormányzati képviselő – Vas Megyei Közgyűlés

Hozzászólások (21)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: S*nk* v*gy, t* pr*v*k*t*r tr*ll! :P...
Kidobhatják a szemétbe a mintegy 200 milliárd forint közpénzt elnyelő kukaholdingot
Ddd911: H*gy *s m*nn*. *z * sz*nt. *nn*n cs*k l*jj*bb v*n n*l* pl. ...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Ddd911: Sz*mt*l sz*mb*n t* *s m*g*rt*n*d h*gy n*m v*lt*m f*lm*ntv* t*stn...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
polgartars: V*j*n m*nny*t g*nd*lk*dt*k *z*n * "m*g*ld*s*n"? G*zd*...
Novák Katalin bejelentette: nyelvvizsga nélkül is átvehető a diploma
polgartars: *zz*l *gy*t*rt*k, h*gy * sz*nt*kh*z k*p*st j*l j*tsz*tt*k, l**k*...
"Szombathelyi" gól a németek ellen