NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Mit fog tenni Hende Csaba, hogy a kormány ne büntesse tovább a szombathelyi lakosokat?

A kérdés, hogy vajon még mindig úgy gondolja-e, hogy semmiség a várost érintő elvonás.

A Szombathely városát is súlyosan érintő kormányzati elvonások kapcsán írt nyílt levelet Hende Csabának, a körzet országgyűlési képviselőjének Iker Áron, a Vas Megyei Közgyűlés momentumos önkormányzati képviselője. A levélben arról kérdezi, hogy továbbra is fenntartja-e azt az állítását, mely szerint a várost érintő elvonás csak mogyoró, és amennyiben nem, akkor mit tesz azért, hogy a kormány ne büntesse tovább a szombathelyi lakosokat.

Mint mondja, a Momentum azt gondolja, hogy az önkormányzatok jelentik a járvány és a gazdasági-szociális válság elleni küzdelem első vonalát, éppen ezért lenne kiemelten fontos támogatni az erőfeszítéseiket, nem pedig pénzügyi megszorításokkal ellehetetleníteni őket.

fotó: Nyugat.hu

Így szól a levél:

Tisztelt Képviselő Úr!

Ahogyan gondolom Ön is tudja, a járvány és a gazdasági-szociális válság elleni küzdelem első vonalát az önkormányzatok jelentik, így Szombathely városa is, éppen ezért lenne kiemelten fontos támogatni az erőfeszítéseiket.

Ezzel szemben karácsonyi ajándékként azt kapták a szombathelyiek a kormánytól, hogy a korábban már elvont gépjárműadó, a parkolási bevételek, és a többmilliárdosra emelt szolidaritási adó után most az iparűzési adó jelentős részétől is megfosztják a várost - ez az idei adatok alapján akár újabb 1,45 milliárdos kisesést is jelenthet a városnak!

Mindeközben a kormány december 24-i döntésével a fideszes vezetésű városoknak egyenként 1,38 milliárd forintos kompenzációt biztosít, amelyből az ellenzéki vezetésű önkormányzatok – így Szombathely is – kimaradnak.

Képviselő Úr, Ön mint a város országgyűlési képviselője korábban azt mondta az elvonásokra, hogy mindez mogyoró – továbbra is fenntartja ezt az állítását? Amennyiben nem, akkor mit tesz azért, hogy a kormány ne büntesse tovább a szombathelyi lakosokat?

Érdeklődéssel várom válaszát!

Üdvözlettel,
Iker Áron
Önkormányzati képviselő – Vas Megyei Közgyűlés

Hozzászólások (21)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lolka: D*h*gy k*v*r*m :D *z *g*zs*g *z, h*gy "sz*r*k" n*lk*l *...
Ferenc pápa elmondta, hogy mit gondol az Orbán-találkozóról
Hazafi: M*g *nny*t *lm*nd*n*k ,h*gy *k*n*k *z *d*g** n*m b*rj*k *z*k t*...
Hétvégén már bárki kipróbálhatja magát Szombathely új fitneszparkjában
Gaborgabor: R*g*sztr*c** n*lk*l? H*t *z m*g, h*gy l*h*t? ...
A hajléktalanok kisebb arányban fertőződtek meg koronavírussal, mint az átlag
Gaborgabor: *gyr*m: *lk*rg*t*k *z *lt*tl*n **. d*lg*z*k*t, n*m gy*gy*tj*k *z...
Oltás nélkül már nem lehet dolgozni az egészségügyben
elbandi: *z *ssz*s sz*km*nk*s (=v*zsz*r*l*, g*zsz*r*l*, v*ll*ny*s, f*rd*s...
Adózni vagy nem adózni? Úgy néz ki, Vas megyében feketéznek a legtöbbet