NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Zalaegerszegen bezárt a baleseti sebészet, Szombathelyre szállítják a sérülteket

A Markusovszky kórházban közben megtelt a koronavírusos betegeknek elkülönített osztály.

Le kellett zárni a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház baleseti sebészetét, mivel több orvos és szakdolgozó is elkapta a koronavírust - írta egy olvasónk kedd este.

A hírt természetesen igyekeztünk leellenőrizni, kérdéseinket feltettük a zalaegerszegi és a szombathelyi kórháznak, a kormányhivatalnak, ezen belül a Vas megyei tisztifőorvosnak, az Operatív Törzsnek, érdemi hivatalos választ sehonnan nem kaptunk.

Nem hivatalos, több forrásból származó információink szerint viszont a hír igaz, vagyis valóban Szombathelyre szállítják a baleseti sérülteket Zalából.

A Markusovszky kórházban megtelt a járványosztály
fotó: Mészáros Zsolt

Arról is kaptunk információt, hogy a Markusovszky kórházban több igazolt beteget ápolnak, és több mint tízen lélegeztetőgépen vannak.

Közben a szombathelyi közgyűlés egészségügyi szakmai bizottságának szerdai ülésén Kecskés László, a bizottság elnöke, a Markusovszky kórház osztályvezető főorvosa azt mondta, naponta átlagosan 15-20 igazolt fertőzött beteg érkezik a kórházba, ahol az eredetileg erre a célra kialakított osztály megtelt, ezért a mellkas-sebészeten alakítanak ki új járvány-osztályt.

A Népszava ma reggel arról írt

10.29. 07:58

Több ezer helyszínre nem értek ki a mentők az elmúlt napokban, hogy teszteljenek

/ hírek 2 hsz. /
Úgy tűnik, mégis gondok vannak a kapacitásokkal.
, hogy a mentőszolgálat elért a tesztelési kapacitásának határára, az elmúlt 24 órában 15 596 PCR-tesztet végeztek el, hétfőn több mint nyolcezer, szerdán pedig újabb 4-5 ezer közötti helyszínre nem értek oda mintát venni a mentők.

A mentőszolgálat elérte a kapacitásai határát
fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A lap kérdésére Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője elismerte a kapacitási gondokat, azt mondta, kapacitásaikat folyamatosan tovább erősítik, és igyekeznek minden tünetes beteghez 48 órán belül eljutni.

A szóvivő azt is elmondta, újabb 200 mintavételi helyet állítanak be, ezeket végzős orvostanhallgatók működtetik majd. Erről egyébként Kecskés László is beszélt, bejelentette, hogy a mentőállomásnál is működik egy mintavételi hely, ahol napi 400 ellenőrzést tudnak végezni az ötöd- és hatodéves orvostanhallgatók segítségével.

Hozzászólások (17)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: Cs*k n*m m*g*nt *z * h*b*s, *k* ny*lv*n*ss*gr* h*zt*? * f*c* *...
Súlyosan antiszemita cikk jelent meg az Origón
George Clooney: S*k *g*zs*g*t *rt. F*lyt*ss*!...
Demeter Szilárd visszavonja a publicisztikáját, és törli magát a Facebookról
Katka: G*nd*l*m n*g v*n m*r * zs*r*s *ll*s!...
Szájer József lemondott EP mandátumáról
Katka: N*m * g*nd*z*kh*z t*rt*z*m , *gy k*zv*tl*n*l t*d*m * h*lyz*t*t. ...
105 lakó és 49 gondozó kapta el a vírust egy soproni idősotthonban, 12-en meghaltak
emberfarkas: M*s m*st s*jt*m, m*ly*n "sz*ll*m*" t*v*k*nys*gr* *dj* m*...
Szájer József lemondott EP mandátumáról