NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Nagy vita zajlik Kőszegen: Milyen legyen a 87-es főút és a Rákóczi utca kereszteződése?

Biztos, hogy nagyobb lesz a forgalom, a lakók attól félnek, hogy az önkormányzat rosszul dönt.

Nagy változások előtt áll Kőszeg és a város közlekedése, a tervek szerint ugyanis a vasútállomás mellé költöztetik a buszállomást. A buszállomás jelenleg a Liszt Ferenc utcában, a Fő tértől pár lépésre van, a vasútállomás pedig a város mellett elhaladó 87-es főút mellett, a városba vezető Rákóczi utca déli végénél.

Innen költözik ki a buszállomás
fotó: Forrás: googlemaps.com

A címben említett vita nem is a buszállomás költözése miatt robbant ki, egyre több városban hozzák létre az úgynevezett intermodális közlekedési központokat, ahol egymás közvetlen szomszédságában van a vasút- és autóbusz-állomás, ami az utasok dolgát könnyíti meg. Szombathelyen is van erre terv

2018.06.28. 15:59

Nincs pénz a szombathelyi buszpályaudvar elköltöztetésére, de legalább megtervezik

/ közélet 16 hsz. /
Tíz éves tervről van szó, uniós támogatásban reménykednek.
egyébként.

A kőszegi vita egy lakossági főrumon robbant ki, ahol a buszállomás költözése volt a téma. Abban mindenki egyetértett, hogy ha a terv megvalósul, sokkal nagyobb forgalom lesz a már említett kereszteződésnél. Itt:

fotó: Forrás: googlemaps.com

A buszállomás ugyanis a 87-es túloldalán, a vasútállomás mellett lenne, így a városba behajtó buszoknak is át kellene hajtaniuk a 87-esen. A forgalom már most sem kicsi itt, a 87-es északra a közeli határátkelőhöz vezet, nem csak személyautók, hanem kamionok is haladnak erre szép számban.

A már említett lakossági fórumon hangzott el, hogy az önkormányzat lámpás kereszteződést akar. És ez volt az oka a vitának. A lakosság döntő része ugyanis inkább körforgalmat szeretne, nem véletlen, innen a város felé van már egy, ahol a Rákóczi utca és a bevásárlóközpont felé vezető utak találkoznak, és itt jól működik a körforgalom.

A lámpás kereszteződés elleni tiltakozás szervezését az Összefogás Kőszegért Egyesület vállalta, a Facebookon hirdettek egy szavazást a kérdésben. Jelenleg nagyon vezetnek azok, akik körforgalmat szeretnének, a poszthoz több mint 250 komment is érkezett.

Harkai Norbert, az egyesület elnöke lapunknak azt mondta, a tapasztalatok szerint a kőszegiek 95 százaléka a körforgalmat támogatja. Megjegyezte, sok rossz döntés született már a városban azért, mert nincs pénz, nem szeretnék, ha erre hivatkozva épülne meg a lámpás kereszteződés, ami egy újabb rossz döntés lenne.

A kereszteződés átépítéséről még nem született döntés, egyelőre a vita sem csillapodik. A fejleményeket természetesen figyeljük.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

rheingold1926: H*ly*s*n: *n *z*rt *lv*rt*m v*ln* * F*D*SZ/KDNP sz*v*v*j*t*l, v...
Egy napon belül elfogták Kálmán Olga fenyegetőjét
rheingold1926: *n *z*rt *lv*rt*m v*ln* * F*D*SZ/KDNP sz*v*v*j*t*l, v*gy v*l*m*l...
Egy napon belül elfogták Kálmán Olga fenyegetőjét
rheingold1926: K*r* l*h*tn* sz*v*zn*m?: H*nd*: N*m, m*rt n*k* *ls* * p*rt, m*s...
Czeglédy Csaba és Ungár Péter fej-fej mellett Szombathelyen, de Hende Csaba kemény dió lehet
szemtanú: *gy*s, d* * f*ns*g*s f*g*st k*nny*bb l*nn* l*ny*ln* h* pm. n*m f...
Tavaszi nagyon nagy takarítást hirdettek meg Szombathelyen
joska01: *n ny*t*tt sz*mm*l j*r*k-n*k*m *z * f*nt*s,h*gy * m*nk* l*gy*n *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?