NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Könyvtár híján könyvterasszal kecsegtet a Berzsenyi Dániel Könyvtár

A szombathelyi könyvtár épülete előtti téren lesz.

Végre egy jó hír! Noha a járványügyi korlátozások miatt a könyvtárban még nem lehet böngészni az új olvasmányok között, május 25-től az olvasni vágyóknak lehetőségük lesz előre igényelt könyvek, hangoskönyvek, zenei CD-k, DVD-k kölcsönzésére és a korábban kikölcsönzött dokumentumok visszaadására – közölte a Berzsenyi Dániel Könyvtár.

Na de mégis hol? Hát a Berzsenyi Dániel Könyvtár előtti Könyvteraszon, azaz a szombathelyi Dr. Antall József tér 1-nél. Na és mikor? 2020. május 25-től, azaz jövő hétfőtől egészen addig, amíg újra ki nem nyithatják a könyvtár belső tereit. Hétfőtől egészen péntekig, a 65 év felettieket 9 és 12 óra között, a 65 év alattiakat pedig 12 és 15:30 között.

fotó: Nagy Zoli

Hogyan működik ez az egész?

1. Keressen rá a vágyott címekre a könyvtár katalógusában és jegyezze fel a főbb adatokat (szerző, cím, jelzet)!

2. Adja le kölcsönzési igényét az alábbi űrlapon vagy telefonon (94/513-540)! Ne feledje megadni nevét, olvasójegyének számát és elérhetőségét (telefonszám, e-mail cím)! Könyv, hangoskönyv, zenei CD, DVD kérhető, összesen maximum 8 darab.

3. A leadott megrendelést összeállítják.

4. A 15 óráig megrendelt csomagokat már másnap át lehet venni, a 15 óra után beérkezett kéréseket 2 nap múlva teljesítik.

Fizetni nem kell, a szolgáltatást pedig a beiratkozott olvasók vehetik igénybe. Mi lesz a kölcsönzési határidő? A május 25. és 29. között kölcsönzött dokumentumok határideje június 21. lesz.

Mi a teendő, ha csak visszaadni szeretné valaki a nála lévő könyveket, CD-ket vagy bármi mást? Erre is a fent megjelölt idősávban lesz lehetőség a könyvteraszon, de előzetes bejelentkezés nem szükséges hozzá. A visszahozott könyvek karanténba kerülnek, és a karanténidőszak után veszik le az olvasók nevéről.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lolka: Pl*ssz *nf*: "2015-b*n, *bb*n *z *vb*n, *m*k*r *rb*n V*kt*r...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
lolka: https://h*.w*k*p*d**.*rg/w*k*/*l**s-%C3%BCgy https://www.*r*g...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
belabo: M* *z *z *m*zspr*f*l? *nn*l l*jj*bb m*r n*ncs, m*nt *m*k*r v*l*k...
Most Jakab Péter és Dobrev Klára van az élen az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek listáján
belabo: Sz*r*nt*m k*m* *z *g*sz, m*nd*n m*s*sz*r *gy*n*z. *ly*sm* *l*f*r...
Mosószerteszt: Nem a legdrágábbak és a legismertebbek a legjobbak
joska01: *l*pv*t**n *n k*nkr*t*n l*sz*r*m * cs*h *gy*t-m*rt sz*r*nt*m s*m...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián