NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Könyvtár híján könyvterasszal kecsegtet a Berzsenyi Dániel Könyvtár

A szombathelyi könyvtár épülete előtti téren lesz.

Végre egy jó hír! Noha a járványügyi korlátozások miatt a könyvtárban még nem lehet böngészni az új olvasmányok között, május 25-től az olvasni vágyóknak lehetőségük lesz előre igényelt könyvek, hangoskönyvek, zenei CD-k, DVD-k kölcsönzésére és a korábban kikölcsönzött dokumentumok visszaadására – közölte a Berzsenyi Dániel Könyvtár.

Na de mégis hol? Hát a Berzsenyi Dániel Könyvtár előtti Könyvteraszon, azaz a szombathelyi Dr. Antall József tér 1-nél. Na és mikor? 2020. május 25-től, azaz jövő hétfőtől egészen addig, amíg újra ki nem nyithatják a könyvtár belső tereit. Hétfőtől egészen péntekig, a 65 év felettieket 9 és 12 óra között, a 65 év alattiakat pedig 12 és 15:30 között.

fotó: Nagy Zoli

Hogyan működik ez az egész?

1. Keressen rá a vágyott címekre a könyvtár katalógusában és jegyezze fel a főbb adatokat (szerző, cím, jelzet)!

2. Adja le kölcsönzési igényét az alábbi űrlapon vagy telefonon (94/513-540)! Ne feledje megadni nevét, olvasójegyének számát és elérhetőségét (telefonszám, e-mail cím)! Könyv, hangoskönyv, zenei CD, DVD kérhető, összesen maximum 8 darab.

3. A leadott megrendelést összeállítják.

4. A 15 óráig megrendelt csomagokat már másnap át lehet venni, a 15 óra után beérkezett kéréseket 2 nap múlva teljesítik.

Fizetni nem kell, a szolgáltatást pedig a beiratkozott olvasók vehetik igénybe. Mi lesz a kölcsönzési határidő? A május 25. és 29. között kölcsönzött dokumentumok határideje június 21. lesz.

Mi a teendő, ha csak visszaadni szeretné valaki a nála lévő könyveket, CD-ket vagy bármi mást? Erre is a fent megjelölt idősávban lesz lehetőség a könyvteraszon, de előzetes bejelentkezés nem szükséges hozzá. A visszahozott könyvek karanténba kerülnek, és a karanténidőszak után veszik le az olvasók nevéről.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: *h*gy *z *MSZ *rj*: "Ny*r**s*n m*l*g *d*". N*m ny*r. *tt...
A hét elején nyár lesz
StarMan: *h*, m*g*nt * sz*p k*m*st*t*szt*k*. *gy v*n * m*gy*r*k h*rm*d*n*...
A magyarok harmadának csak egyhavi megtakarítása van
StarMan: M*nth* * N*psz*v* *gy*d*l l*nn* *zz*l. *tt h*nysz*r *lv*sh*tt*l ...
Mindent vissza: mégsem lehet időpontot foglalni Pfizerre
StarMan: H* l*nn* *g*zs*gsz*lg*lt*t*s (n*m cs*k j*gsz*lg*lt*t*s, *m* n*h*...
Agyondobtak kővel egy anyakacsát Szombathelyen, egy fióka is elpusztult
StarMan: *zt m*ndh*t*d, h*gy *lm*, d* *zt n*m, h*gy r*th*dt, m*g h* l*t*d...
Agyondobtak kővel egy anyakacsát Szombathelyen, egy fióka is elpusztult