NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Könyvelője segítette a sikkasztást, tíz évet is kaphat

Akár tíz év szabadságvesztést is kaphat az a Győr-Moson-Sopron megyei nő, aki több mint 600 millió forintot sikkasztott és további 200 millió forint áfát csalt el különböző egyesületeken keresztül. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a napokban az őt segítő könyvelővel együtt állította elő.

A nő által irányított, közfoglalkoztatásra szakosodott egyesületek és cégek munkaerőt közvetítettek Győr-környéki gazdasági társaságoknak. A munkavállalókat bejelentették, utánuk az adókat és járulékokat látszólag rendben bevallották és be is fizették, a munkaközvetítésből származó bevétel áfáját azonban fiktív számlákkal csökkentették, 200 millió forintnál is több kárt okozva ezzel a költségvetésnek.

A gyanú szerint a haszonhúzó nő nemcsak az áfával trükközött: milliókat vett fel az irányítása alatt álló szervezetek és társaságok bankszámláiról készpénzben. Ezeket a kivéteket később nem tudta számlával igazolni, így összességében mintegy 665 millió forintot sikkasztott el saját érdekeltségeiből.

A kivitelezéshez azonban szükség volt egy, a bűncselekmények felett szemet hunyó könyvelőiroda beszervezésére is. A választott cég a haszon fejében nemcsak a valótlan tartalmú bevallások benyújtását vállalta el, hanem a bűncselekmények tervezésében és végrehajtásában is jelentős szerepet vállalt.

A NAV pénzügyi nyomozói hét helyszínen kutattak bizonyítékok után. Az egyesületekkel és cégekkel kapcsolatos könyvelési iratok lefoglalása mellett ingatlanokat és bankszámlákat zároltak. Az elkövetők akár tíz év szabadságvesztést is kaphatnak.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacsg: *n cs*k *zt m*nd*m, l*h*t *tt t*lt*k*zn* *z *ngy*n*s t*szt, m*g ...
A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója
rheingold1926: N*m k*r** *z m*g?...
Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
Katka: T* m*gy*r*z*d * f*l*l*l*n k*rm*ny b*z*ny*tv*ny*t? K* k*rt *rr*? ...
Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
joska01: F*lr**rt*sz-*ng*m n*m z*v*r,h*gy n*k*d *z * v*l*m*ny*d,h* 100x l...
Zacher etikája
Ddd911: *rr*l n*m *s b*sz*lv*, h*gy *gy*s v*kc*n*r*l *zt s* t*dj*k *ld*n...
A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója