NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Koczka Tibor: Nem nekem, hanem azoknak kellene elhagyni a Fideszt, akik a konzervatív értékek ellen tesznek

Szombathely fideszes alpolgármestere nem érti, miért véd egy gyűlöletkeltő propagandalapot a polgármester. Lehet, hogy ősszel már nem is a Fidesz színeiben indul?

Közel két hete írtunk

2019.06.08. 08:01

Mindent megpróbál a Fidesz, hogy megmaradhasson a neve a Szombathelyi Hírlapnak

/ közélet 6 hsz. /
Hiába vette el már a névhasználati jogot a propagandalaptól a közgyűlés, most a szólásszabadságra hivatkoznak.
arról, hogy Puskás Tivadar ismét a szombathelyi közgyűlés elé viszi a Szombathelyi Hírlap nevű propagandalap városnévhasználati engedélyének ügyét.

A fideszes polgármester a sajtószabadsággal érvel

A ingyenesen terjesztett kiadvány márciustól jelenik meg

2019.03.26. 15:07

Szombathelyi Hírlap: itt a legújabb politika kampányújság, de olvassa ezeket még valaki?

/ vélemény 39 hsz. /
A Szombathelyi Médiaközpontot megszállta az ellen, így mint egy falat kenyér, annyira hiányzott ez a hetilap.
hetente, a kezdetektől minősíthetetlen stílusban, alpári módon gyalázza a nem fideszes politikusokat. A lap magánkézben van, kiadójaként Puskás Tivadar polgármester egyik sajtósának feleségét nevezték meg, a szerzők valószínűsíthetően álneveket használnak.

A kiadvány két címlapja:

fotó:
fotó:

A közgyűlésben februárban többségbe kerültek a Fideszen kívüli képviselők, utóbbiak között van Molnár Miklós alpolgármester is, aki a Pro Savaria Egyesület színeiben szerzett mandátumot 2014-ben. Az új többség kezdeményezte, hogy tiltsák el a város nevének használatától a kiadványt, mert tartalma és hangneme miatt nem méltó rá.

Az erről szóló határozatot már kétszer megszavazta a közgyűlés új többsége, Puskás Tivadar azonban újra napirendre akarja venni és vissza akarja vonatni a döntést. Az indoklásban ezt írta:

Felmerülhet a szólásszabadságra vonatkozó alkotmányos alapjog korlátozása, miután a névhasználat visszavonása ezen szabadságjoggal élő sajtóorgánum működését, terjesztését, elfogadottságát, azonosíthatóságát korlátozhatja. A városnév használatának visszavonása azt is kikényszerítheti, hogy a politikai véleménynyilvánítási joggal a sajtótermék az eredetileg engedélyezett formában ne tudjon megjelenni. Ez a tény a határozat indokától függetlenül is felvetheti az alapjog korlátozásának lehetőségét.

A közgyűlési előterjesztéseket alá kell írniuk az alpolgármestereknek is, mint megtudtuk, a korábbi határozat visszavonásáról szóló előterjesztést nem írta alá Koczka Tibor alpolgármester sem.

Nem keresztény és nem konzervatív

Lapunknak megerősítette, hogy neve helyére valóban egy nagy X-et írt, ezzel akarta jelezni, hogy nem ért egyet azzal, hogy a kiadvány használja Szombathely nevét. Mint mondta, a lap tartalma és hangneme nem felel meg az általa képviselt keresztény, konzervatív értékeknek.

Azt sem érti, hogy a kétszeri kudarc után miért próbálkozik újra a polgármester, ezzel csak olyan vitát gerjeszt a közgyűlésben, ami nem tesz jót a Fidesznek, amiből nem lehet jól kijönni.

fotó: Vágvölgyi Bálint

Koczka Tibor mintegy másfél éve került a partvonal szélére, a Fidesz helyi szervezetének 2017. szeptemberében tartott tisztújításán

2017.09.05. 19:00

Ők irányítják eztán a szombathelyi Fideszt

/ közélet /
Ma tartottak tisztújítást.
kiszorult a párt helyi vezetői közül. Nem sokkal később pedig Hende Csaba egy belső rendezvényen kijelentette – informátoraink szerint elég durva hangnemben –, hogy a következő ciklusban Koczka Tiborra nem csak alpolgármesterként, de képviselőként sem számítanak.

Tavaly novemberben aztán nyilvánosan alázták meg

2018.10.24. 08:15

Kitört a belháború a szombathelyi Fideszben?

/ közélet 20 hsz. /
Hende Csaba tisztogatásba kezdett.
Koczka Tibort, Illés Károly fideszes alpolgármester volt az, aki a megyei közgyűlés elnöki pulpitusáról eltávolíttatta Koczka névtábláját, hogy a sajátját rakassa a helyére. Idén januárban pedig nem hívták meg a Haladás századik születésnapjának ünnepségére, pedig az ő feladatai közé tartozik a sport is.

Így lassan elfogynak Puskás Tivadar alpolgármesterei

2019.01.21. 07:43

Lassan elfogynak Szombathely alpolgármesterei, marad a bizonytalanság az önkormányzatban

/ közélet 16 hsz. /
Háromból ketten már nincsenek a Fidesz bizalmában.
, Molnár Miklóst nyilvánosan árulózta le a polgármester
2019.01.09. 13:38

A szombathelyi polgármester árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert

/ közélet 19 hsz. /
Molnár viszont szerette volna, ha a Fidesz képviselőinek jelenlétében tárgyalják meg a túlóratörvény ügyét.
és Hende Csaba országgyűlési képviselő
2019.01.12. 08:17

Hende Csaba: Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali tábort

/ közélet 24 hsz. /
A tüntetések agresszív botrányfelvonások voltak, és ugyanazok szervezték, akik államcsőd széléig sodorták annak idején Magyarországot - Hende a megyei lapnak értékelt.
is, miután Molnár lehetővé tette
2019.01.14. 09:58

Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit

/ közélet 25 hsz. /
Mindezt azután, hogy Puskás Tivadar és Hende Csaba is leárulózta az alpolgármestert.
, hogy az ellenzék megszavazza a rabszolgatörvény bojkottját, ezt követően alakult ki a Fideszen kívüli többség a közgyűlésben. Így a három alpolgármesterből már csak Illés Károly bírja Puskás bizalmát.

Mivel olyan információkat kaptunk, hogy Koczka Tibor ősszel már nem is a Fidesz színeiben indul az önkormányzati választásokon, megkérdeztük, tervezi-e, hogy más szervezetben folytatja a politizálást. Azt mondta, úgy gondolja, ő mindenben a Fideszt képviseli, nem érti, miért neki kellene másban gondolkodnia. Kijelentette:

hagyják el azok a Fideszt, akik nem tudják a keresztény, konzervatív értékeket képviselni.

Hozzászólások (27)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés