NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

A klímakatasztrófáról szakszerűen

A klímaváltozásról szóló előadássorozat első eseményén Dr. Robert C. Castel nemzetbiztonsági szakértő kérdésekre is válaszol.

A klímaváltozás olyan probléma, amely lassan beszivárog a mindennapokba, és senki nem vonhatja ki magát alóla. Akik azzal hitegették magukat, hogy ez a jövő problémája, nem kell vele foglalkozni, azok egyre gyakrabban kell hogy felkapják a fejüket: halottak Hollandiában, halálos gomba, eltűnő növények.

Folyamatosan újabb és újabb hírek jönnek, ömlik az információ tévéből, újságból, interneten, mégis meglehetősen ritkán juthatunk hiteles információhoz. A Kámoni Arborétumban most választ kaphatunk a minket is foglalkoztató kérdésekre.

Dr. Robert C. Castel az alábbi kérdésekre keresi a választ: Létezik-e globális felmelegedés? Miért vette át a klímaváltozás a globális felmelegedés helyét a tudományos-politikai diskurzusban? Mi okozza ezeket a változásokat? Van-e ráhatásunk egyáltalán ezekre a globális folyamatokra? Hogyan megy át a klímatudomány politikába? Milyen nemzetbiztonsági problémákat generál a klímaváltozás és mi okozta az általunk ismert Közel-Kelet széthullását?

Az eseményen kérdéseket is lehet feltenni, amelyekre a moderált beszélgetés alatt választ ad a szakértő. A beszélgetést Dr. Borovics Attila, az Erdészeti Tudományos Intézet igazgatója moderálja.

fotó: Kámoni Arborétum

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nirs: N*m *rt*m... * h*n *h*t*tt **sztr**b*n *l*f*rd*lh*t *ly*N? H*l v...
Ausztriában botrány robbant ki az oltási sorrend be nem tartása miatt
TörökZo: *! *nny*r* k*ll*m*tl*n*k v*lt*k * k*rd*s**m?...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen
Kari: *s? *rr* * c*kkr* s*m f*g *ml*k*zn* s*nk* h*ln*p. *gy*n *gy *ln*...
A Fidesz megszüntette az Egyenlő Bánásmód Hatóságot - És miért baj ez?
marko1968: T*l*n h* t*szt*ss*g*s f*z*t*st k*pn*n*k * p*st*s*k,k*zb*s*t*k m*...
Ne a postást szidja, ha nem jön időben a levél
fucking: https://444.h*/2019/12/24/*rb*n-v*kt*rr*l-k*v*nn*k-b*ld*g-k*r*cs...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen