NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Tömegével vándorolnak ki a magyarok, már a középkorúak is indulnak

Két nagyvárosnyi magyar tűnhet el az országból pár éven belül.

Két nagyvárosnyi magyar tűnhet el az országból pár éven belül, nemcsak a fiatalok, de a középkorúak is az elvándorlást tervezik. A még tanulók körében elképesztő az arány, 53 százalékuk külföldi folytatásban az iskola befejezése után - írja egy KSH elemzésre hivatkozva a Magyar Nemzet .

fotó: Pixabay

Már eddig is sokan hagyták el az országot, a francia és spanyol adatok nélküli Eurostat statisztika szerint 2016 januárjában 410 ezren éltek külföldön - írja a lap. Az új magyar kutatás szerint a migráción gondolkodók harmadának komolyak a szándékai, csaknem minden ötödik külföldre távozást tervező pedig döntött is.

A távozást komolyan fontolgató 370 ezer fős csoportból minden második mindenképpen menni akar, illetve már munkára is jelentkezett, több mint 80 százalékuk pedig tájékozódott a kinti életről, illetve a munkavállalás feltételeiről. Elszántságuk bizonyítéka, hogy áldoznak is a tervekre, nyelvtanulásra költenek. A 18-40 évesek között a tanulmány 11 százalékra teszi azok arányát, akik nagy valószínűséggel külföldre is fognak költözni.

Az elemzés szerint a munkával, szakmai előmenetellel való elégedetlenség a fő oka a kivándorlásnak. Nagyot romlott - 41 százalékra nőtt - a migrációs potenciál azok körében, akik úgy vélték, hogy Magyarország helyzete az elmúlt három évben sokkal rosszabb lett.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : K*n*k * m*gb*z*s*b*l *s m*ly*n c*lb*l? M*nth* n*m *sm*rn* *z *l...
Egységes ellenzék: Kövér a szolgálatok alkotmányos kötelességének megszegésére buzdított – Távozzon tisztségéből
Sanca: M*r n*gy*n n*gy * b*j!!! *z *ssz*s m*gh*ly*l?Gr*z b*z*rt v*gy m...
Kövér nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről
iszek: L*gt*bb * f*l*s*gf*gg*......
Magyarország a „függők” országa
Sanca: N*l*nk * c*v*db*n *lh*nyt*kh*z *zt *s h*zz*v*tt*k *k* m*rc**sb*...
Milyen lenne az átoltottság, ha nem lennének közösségi oldalak és véleményvezérek?
miki1950 : T*lt*sz b*z*ny ,m*rt *tt *s * f**ll*ns*gn*k *z *ll*nz*k*t j*l*l...
Kövér nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről