NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Aktuál

Kivágták a fáját, most kerülgetheti a helyét

Kellemetlen, amikor arra érünk haza, hogy lába kélt a házunk előtti hársnak, amely olyan fontos volt számunkra, hogy még a kapubejárónkat is úgy alakítottuk ki, hogy mindennap gyönyörködhessünk a fánk látványában.

Úgy tűnik, nem csak a múlt heti vihar ritkította meg Szombathely utcáin a fákat, de akcióba lépett a Szompark is. Egyik olvasónk levelében kifogásolta, hogy mire hazaért külföldi útjáról, addigra egy ezüst hársot már ki is vágtak az Alsóhegyi úti háza elől. Mint írta, szerinte indokolatlanul, bár a fa egyik ága beteg volt, nem lógott a járda fölé, és elég lett volna a hársot kicsit megmetszeni.

Ennyi maradt a hársfából
fotó: levélíró

Megértjük olvasónk döbbenetét és felháborodását, hiszen olyannyira közel állt a szívéhez ez a fa, hogy – mint mondta – nem kevés pénzt invesztálva a megmentésébe, még a kapubejáróját is úgy alakította ki, hogy a növény gond nélkül éldegélhessen tovább a környezetében.

Fa kivágva, forgács mindenfelé - így nézett ki a kapubejáró
fotó: levélíró

Most kerülgethetem a semmit, az utcaképről ne is beszéljünk. Erre jövök haza ezután minden nap, hogy megerőszakolták a lakókörnyezetem

- írta olvasónk.

Hogy felgöngyölítsük az ügyet, megkérdeztük a Szomparkot, mi indokolta a fa kivágását. Mint azt megtudtuk, az Alsóhegyi út ezüst hárs fasorát a városi kertész megbízásából a cég hangtomográfos technológiával tanulmányoztatta, a szakértői vizsgálat így 29 db fát javasolt kivágásra a fák belső- és statikai állapota alapján, továbbá a fasor többi egyede esetében gallyazást, metszést írt elő. A száraz ágak eltávolítása előre láthatólag augusztus folyamán történik majd meg. A nagyobb mértékű, élő ágakat érintő, koronaalakító metszéseket pedig a télen fogják végrehajtani.

Hozzászólások (10)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

anatra: *z *gy f*k* n*ws l*v*g. ...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen
lights: *nn*k s*mm* k*z* * h*s*gr**d*h*z, (*s * m*l*gh*z). *sz*nt* *gy*...
Edzés közben rosszul lett és elhunyt hétfőn este egy fiatal zalai focista – Frissítve
Pizsi: N*gy*n *r*lt*tt m*r *z... n*m l*h*tn* s*m*n l*p*tt*nn* * t*m*r*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
nertars: *gy *kk*r* v*r*sb*n, h*h*. L*ny*g * l*p*s, n*p*, *k*r *r*nk*nt*...
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
edmond: P*l*t*k** m*rk*t*ng. H* b*j*n n*k*, *l*rh*t *ly*n sz*ntr*, m*nt ...
Oltatlansági igazolványt hirdetett Gődény György