NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Kitettek magukért a Fitt-Box-os ökölvívók Debrecenben

Február 3. és 7. között rendezték meg a 64. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt Debrecenben, ahol a Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet 3 versenyző képviselte. Ambrus Viktória (Büki Szakosztály) elit női 69 kg-ban, Jankó Krisztián elit férfi 69 kg-ban, Hámori Ádám pedig elit férfi 91 kg-ban.

Jankó Krisztián elit férfi 69 kg-ban a török Onur Sipallal szemben lépett szorítóba. Az első menetben Krisztián fiatalos lendülettel vetette bele magát a küzdelembe. Ellenfele jóval tapasztaltabb volt nála, ennek ellenére adok-kapok küzdelmet láthattunk. A második menetben minden igyekezete ellenére már kiütközött a török bunyós rutinja, ami a harmadik menetben is kitartott, így Krisztián vereséget szenvedett. Szomorkodni azonban nincs oka, hiszen egy rendkívül komoly eredményekkel rendelkező partnerrel szemben bizonyíthatta kitartását.

Ambrus Viktória elit női 69 kg-ban mérkőzött meg a jelenlegi Európa-bajnokkal, a finn Elina Gustafssonnal. Viktória szokásához híven erősen indított. A mérkőzés során jó néhányszor sikerült meglepnie tapasztalt ellenfelét, azonban a finn bunyós kontrái roppant erősek voltak. A mérkőzés végig hullámzó volt, egy hajszál választotta el Viktóriát a győzelemtől, de 3:2 arányú pontozással a másik ökölvívó győzedelmeskedett. Krisztiánhoz hasonlóan Viktória is büszke lehet teljesítményére, hiszen remekül helytállt.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hámori Ádám első alkalommal elit férfi 91 kg-ban lépett kötelek közé a kanadai Bryan Colwell-lel szemben. Ellenfele roppant kellemetlen stílusban bunyózott, így Ádámnak nem volt egyszerű dolga. A megfeszített tempóban zajló három menet során viszont sikerült felülkerekednie a kanadai ökölvívón, így egyhangú pontozással győztesként zárta első mérkőzését.

A második mérkőzésén Ádám a többszörös EB érmes horvát Toni Filipivel csapott össze. Kiélezett volt a mérkőzés mindhárom menete, mindkét ökölvívó beleadott apait-anyait. Az első menetben Ádám erős kezdést követően irányított, a második menetben viszont kicsit visszavett a lendületéből, így egy egészen kicsivel az ellenfél volt a jobb, de a harmadik felvonásban ismét hozta a tőle megszokott formáját hozta és végig hajrázta a menetet. Az eredményhirdetésnél egyhangú pontozással Ádám keze lendült a magasba.

Az elődöntőben Ádám vetélytársa az indiai Gaurav Chauhan lett volna, viszont a Toni Filippivel való összecsapás során sérülést szenvedett. A komolyabb probléma elkerülése érdekében a reggeli mérlegelés során úgy döntöttek, hogy Ádám nem kockáztat, így nem folytatja a küzdelmet és végül a dobogó harmadik fokára állva bronzéremmel zárta a megmérettetést.

„Csapatunk teljesítményével a hazai egyesületek közötti pontversenyben 5. helyen végzett. Mindhárom versenyzőnk nagyon szépen teljesített az idei év első komoly megmérettetésén. Egyiküknek sem lesz túl sok ideje pihenni, hiszen sorra jönnek a versenyek, amelyeken mindenki szeretné a lehető legjobb formáját nyújtani, ahogy azt már eddig is megszokhattuk” – mondta Varsányi Áron edző.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: k*m*ly*n? *gy h*n*p *l*tt 235 *z*r *mb*rt s*k*r*lt *ssz*tr*mb*t*...
Háromszáz megfigyelőt is küldhet Magyarországra a választások miatt az EBESZ
zofa: *z * f*r*g v*l*j**g g*szt*st*l*n b*nd* kb. 2 m*ll** 2x *lt*tt *m...
Itt a hivatalos és végleges verzió: így alakul át a védettségi igazolvány rendszere február 15-től
Macoka: *z m*r m*g*nt *ly*n f*d*sz*s. V*n *gy k*rty* *m* n*m t*rt*lm*zz*...
Itt a hivatalos és végleges verzió: így alakul át a védettségi igazolvány rendszere február 15-től
shopron: *bb*n m* *z *kt**l*s? 30 *v *l*tt s*k*r*lt f*l*j*t*n* k*t h*d*t,...
Riasztó állapotban van Szombathelyen a Kodály Zoltán utcai híd
Independent: N*m *rt*m * f*ny*lg*k*t *z *sz*d* *ll*p*t*v*l k*pcs*l*tb*n. M*g...
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?