NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Kitettek magukért a Fitt-Box-os ökölvívók Debrecenben

Február 3. és 7. között rendezték meg a 64. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt Debrecenben, ahol a Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet 3 versenyző képviselte. Ambrus Viktória (Büki Szakosztály) elit női 69 kg-ban, Jankó Krisztián elit férfi 69 kg-ban, Hámori Ádám pedig elit férfi 91 kg-ban.

Jankó Krisztián elit férfi 69 kg-ban a török Onur Sipallal szemben lépett szorítóba. Az első menetben Krisztián fiatalos lendülettel vetette bele magát a küzdelembe. Ellenfele jóval tapasztaltabb volt nála, ennek ellenére adok-kapok küzdelmet láthattunk. A második menetben minden igyekezete ellenére már kiütközött a török bunyós rutinja, ami a harmadik menetben is kitartott, így Krisztián vereséget szenvedett. Szomorkodni azonban nincs oka, hiszen egy rendkívül komoly eredményekkel rendelkező partnerrel szemben bizonyíthatta kitartását.

Ambrus Viktória elit női 69 kg-ban mérkőzött meg a jelenlegi Európa-bajnokkal, a finn Elina Gustafssonnal. Viktória szokásához híven erősen indított. A mérkőzés során jó néhányszor sikerült meglepnie tapasztalt ellenfelét, azonban a finn bunyós kontrái roppant erősek voltak. A mérkőzés végig hullámzó volt, egy hajszál választotta el Viktóriát a győzelemtől, de 3:2 arányú pontozással a másik ökölvívó győzedelmeskedett. Krisztiánhoz hasonlóan Viktória is büszke lehet teljesítményére, hiszen remekül helytállt.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hámori Ádám első alkalommal elit férfi 91 kg-ban lépett kötelek közé a kanadai Bryan Colwell-lel szemben. Ellenfele roppant kellemetlen stílusban bunyózott, így Ádámnak nem volt egyszerű dolga. A megfeszített tempóban zajló három menet során viszont sikerült felülkerekednie a kanadai ökölvívón, így egyhangú pontozással győztesként zárta első mérkőzését.

A második mérkőzésén Ádám a többszörös EB érmes horvát Toni Filipivel csapott össze. Kiélezett volt a mérkőzés mindhárom menete, mindkét ökölvívó beleadott apait-anyait. Az első menetben Ádám erős kezdést követően irányított, a második menetben viszont kicsit visszavett a lendületéből, így egy egészen kicsivel az ellenfél volt a jobb, de a harmadik felvonásban ismét hozta a tőle megszokott formáját hozta és végig hajrázta a menetet. Az eredményhirdetésnél egyhangú pontozással Ádám keze lendült a magasba.

Az elődöntőben Ádám vetélytársa az indiai Gaurav Chauhan lett volna, viszont a Toni Filippivel való összecsapás során sérülést szenvedett. A komolyabb probléma elkerülése érdekében a reggeli mérlegelés során úgy döntöttek, hogy Ádám nem kockáztat, így nem folytatja a küzdelmet és végül a dobogó harmadik fokára állva bronzéremmel zárta a megmérettetést.

„Csapatunk teljesítményével a hazai egyesületek közötti pontversenyben 5. helyen végzett. Mindhárom versenyzőnk nagyon szépen teljesített az idei év első komoly megmérettetésén. Egyiküknek sem lesz túl sok ideje pihenni, hiszen sorra jönnek a versenyek, amelyeken mindenki szeretné a lehető legjobb formáját nyújtani, ahogy azt már eddig is megszokhattuk” – mondta Varsányi Áron edző.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: *z *j *rk*t*n*k, *k*k*t R*zs* Sz*l*rd k*pz*tt k*, v*n*lt*k *l*kz...
Különös fények Szombathely egén
fgzb: N*m k*t*l*z* *tt sz*nv*dn*d. ...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
Paulus_Maior: *S...? N*ncs *tt s*mm* l*tn*v*l*, *z *tt "m*gy*r*rsz*g&#34...
Több pénzt kapott az államtól Mészáros egri hotelje, mint maga Eger
Paulus_Maior: * FR*NCB*, h*t*k *t* n*m s*k*r*l c*lsz*m*lyn*k v*l*sz*ln*m! T*...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
demoktatorovm: N*m *rt*l*k M*k*! H*sz*n n*m *s r*g*sztr*lt*l......
Mikortól ad védettséget az orosz vakcina?