NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Kitettek magukért a Fitt-Box-os ökölvívók Debrecenben

Február 3. és 7. között rendezték meg a 64. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt Debrecenben, ahol a Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet 3 versenyző képviselte. Ambrus Viktória (Büki Szakosztály) elit női 69 kg-ban, Jankó Krisztián elit férfi 69 kg-ban, Hámori Ádám pedig elit férfi 91 kg-ban.

Jankó Krisztián elit férfi 69 kg-ban a török Onur Sipallal szemben lépett szorítóba. Az első menetben Krisztián fiatalos lendülettel vetette bele magát a küzdelembe. Ellenfele jóval tapasztaltabb volt nála, ennek ellenére adok-kapok küzdelmet láthattunk. A második menetben minden igyekezete ellenére már kiütközött a török bunyós rutinja, ami a harmadik menetben is kitartott, így Krisztián vereséget szenvedett. Szomorkodni azonban nincs oka, hiszen egy rendkívül komoly eredményekkel rendelkező partnerrel szemben bizonyíthatta kitartását.

Ambrus Viktória elit női 69 kg-ban mérkőzött meg a jelenlegi Európa-bajnokkal, a finn Elina Gustafssonnal. Viktória szokásához híven erősen indított. A mérkőzés során jó néhányszor sikerült meglepnie tapasztalt ellenfelét, azonban a finn bunyós kontrái roppant erősek voltak. A mérkőzés végig hullámzó volt, egy hajszál választotta el Viktóriát a győzelemtől, de 3:2 arányú pontozással a másik ökölvívó győzedelmeskedett. Krisztiánhoz hasonlóan Viktória is büszke lehet teljesítményére, hiszen remekül helytállt.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hámori Ádám első alkalommal elit férfi 91 kg-ban lépett kötelek közé a kanadai Bryan Colwell-lel szemben. Ellenfele roppant kellemetlen stílusban bunyózott, így Ádámnak nem volt egyszerű dolga. A megfeszített tempóban zajló három menet során viszont sikerült felülkerekednie a kanadai ökölvívón, így egyhangú pontozással győztesként zárta első mérkőzését.

A második mérkőzésén Ádám a többszörös EB érmes horvát Toni Filipivel csapott össze. Kiélezett volt a mérkőzés mindhárom menete, mindkét ökölvívó beleadott apait-anyait. Az első menetben Ádám erős kezdést követően irányított, a második menetben viszont kicsit visszavett a lendületéből, így egy egészen kicsivel az ellenfél volt a jobb, de a harmadik felvonásban ismét hozta a tőle megszokott formáját hozta és végig hajrázta a menetet. Az eredményhirdetésnél egyhangú pontozással Ádám keze lendült a magasba.

Az elődöntőben Ádám vetélytársa az indiai Gaurav Chauhan lett volna, viszont a Toni Filippivel való összecsapás során sérülést szenvedett. A komolyabb probléma elkerülése érdekében a reggeli mérlegelés során úgy döntöttek, hogy Ádám nem kockáztat, így nem folytatja a küzdelmet és végül a dobogó harmadik fokára állva bronzéremmel zárta a megmérettetést.

„Csapatunk teljesítményével a hazai egyesületek közötti pontversenyben 5. helyen végzett. Mindhárom versenyzőnk nagyon szépen teljesített az idei év első komoly megmérettetésén. Egyiküknek sem lesz túl sok ideje pihenni, hiszen sorra jönnek a versenyek, amelyeken mindenki szeretné a lehető legjobb formáját nyújtani, ahogy azt már eddig is megszokhattuk” – mondta Varsányi Áron edző.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lolka: https://t*l*x.h*/b*lf*ld/2021/07/28/k*s*-l*j*s-r*k*cz*f*lv*-p*lg...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
joska01: P*rsz*,m*nd*nk* l*p,*k* d*lg*z*k…..cs*k * str*b*q n*m,*z *-h*d z...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
lolka: Pl*ssz *nf*: "2015-b*n, *bb*n *z *vb*n, *m*k*r *rb*n V*kt*r...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
lolka: https://h*.w*k*p*d**.*rg/w*k*/*l**s-%C3%BCgy https://www.*r*g...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
belabo: M* *z *z *m*zspr*f*l? *nn*l l*jj*bb m*r n*ncs, m*nt *m*k*r v*l*k...
Most Jakab Péter és Dobrev Klára van az élen az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek listáján