NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Még mindig nincs kamionos jogsija a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbinak

A versenyzésben ez abszolút nem zavarja a szombathelyi pilótát, aki épp második az Eb versenyben és gőzerővel készül a hungaroringi versenyre.

Négy futam ment le eddig a Truck Race Európa-bajnokságból, ahol jelenleg második Kiss Norbert. Most a pedig, a nagy nyári szünet végén van a kamionos Eb, így a futam előtt volt ideje Norbinak egy gyerektáborba hazajönni.

Mindenki a bajnokkal szeretett volna fotózkodni
fotó: Nyugat.hu

Minden fiú autóversenyző akart lenni? - kérdeztük tőle, miközben még mindig az autogramokat osztogatta a srácoknak.

Hát igen, nagyjából mindenki. De másra is kíváncsiak a gyerekek. Elsősorban a nagy kamion érdekelte őket, aztán a sportautó, de az elektromos autón is végig kellett nekik mutogatni mindent, és elmondani, hogyan is működik. A gyerekek irtó jó fejek, olyanokat is tudnak kérdezni, amire én is csak igen nehezen tudtam válaszolni, de azért megpróbáltam helytállni.

Kipróbáltuk, valóban szuper ebben az autóban ülni!
fotó: Nyugat.hu

Az most városi legenda, vagy tényleg nincs jogsid? Már kamionra.

Tényleg nincs. A versenypályára nem is kell jogosítvány. Ráadásul a versenykamion teljesen más, mint a közúti. Gondolkodtam rajta, hogy beiratkozok egy kamion kategóriás jogosítvány tanfolyamra. de annyi dolgom van, hogy nem jutok el odáig.

Egyébként azért vicces lenne, egy kétszeres, vagy reméljük a szezon végére háromszoros Eb győztes sofőrnek beülnie a KRESZ tanfolyamra.

Hogy hogy nem Formula 1?

Mert annyi pénzem nincs, hogy oda bevásároljam magam. Ugye a Forma1 úgy működik, hogy az első években minden pilóta fizet azért, nem is kevés pénzt, hogy versenyezhessen. Én a kamionozással dolgoznom, pénzt keresek. Nincs ebben semmi titok, nyugodtan mondhatom el, hogy ebben a világban is becsületes munkával keresem a pénzemet.

Az a nagy népszerűség sem hiányzik, ami a Forma1-nek jár? Egyáltalán, mennyire népszerű ez a sport?

Jobban, mint sokan gondolnák. A Hungaroringre is kijönnek vagy harmincezren szurkolni, de Németországban szeretik igazán. Ott százharmincezer néző is van egy nagyobb versenyen.

Kiss jelenleg a második az Eb pont versenyben
fotó: Nyugat.hu

Biztosan. Egyelőre azonban semmi hátrányom nincs ebből.

Persze, de mégis érdekes. Beszéljünk kicsit a szezonodról. Hallom, szét van szedve a kamionod.

Igen. Új motort építenek bele a mérnökök. Már túl vagyunk a szezon felén, a következő verseny a jövő hét végén lesz a Hungaroringen. A hazai közönség előtt mindig jó hangulatban lehet versenyezni.

Már csak egy jó hét van a magyar futamig, kész lesztek arra?

Egészen biztosan. Ez nálunk bevett gyakorlat. A félidő után leszűrjük az addigi tapasztalatokat és ezeket felhasználva javítunk, korrigálunk a gépen. Várom már, hogy milyen lesz a fejlesztés után!

A hazai versenyen harmincezren is kilátogatnak, hogy szurkoljanak Norbinak
fotó: Nyugat.hu

Hallom lassan több lábon kezdesz állni.

Igen, be szeretnénk indítani egy vállalkozást, ami a kamionosokat szolgálná ki, elsősorban alkatrészekkel. Erősen körvonalazódik a dolog, ha készen leszünk vele, akkor majd sajtótájékoztatót is tartunk róla.

Kezdesz kiöregedni a pilótafülkéből?

Azért még nem, de adódott egy lehetőség, én pedig szeretek új dolgokba kezdeni. Bízom benne, hogy ez is jól fog elsülni.

A hét elején KRESZ-tábort indítottak olyan szombathelyi gyerekeknek, akiknek nincs lehetősége nyaralni menni. A programban több különleges járgányt is megmutattak a gyerekeknek. A szervezők egyeztetni tudtak a versenyzővel, így csütörtök délután a gyerekek is találkozhattak Kissel, aki szívesen mutatott meg nekik néhány különleges autót és egy kamiont is.

Egy csapat vidám gyerek, egy bajnok és egy támogató
fotó: Nyugat.hu

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

canis: F*nkc**n*l*s *n*lf*b*t* * b*l*ld*l* sz*v*z*k 99%-*, *k*k * RTL K...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Paulus_Maior: M**rt? M*r*l v*n sz*...? :-)))...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Regiszt: *z *gr*rv*ll*lk*z* v*gy k*m*z*k, v*gy t*d*tl*n. 2016. *t* v*n l*...
„Ha politikaközeli földvásárló lennék, akkor most hatszor annyi bérleti díjat kapnék a földem után”
cicus: cs*k *n v*gy*k *gy *zz*l *z *dv*nt* k*sz*r* d*l*gg*l h*gy *gy k*...
Ég a második gyertya Szombathely adventi koszorúján
polgartars: T*bb sz*mp*ntb*l *s r*m*k *z * h*r, k*sz*n*m, d* *z fbcl*d-t ny*...
A magyar PCR-teszt 10 perc alatt képes kiszűrni az omikront