NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Kínai vakcina: mégsem véd a mutánsok okozta fertőzéstől

A Covishield és a Sinopharm vakcinák nem akadályozzák meg azt, hogy az emberek megfertőződjenek, sem azt, hogy továbbadják a betegséget.
Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyezési szakértő írt arról , hogy a Seychelles szigeteken mérlegelik az emlékeztető oltás adását:

A Seychelles News Agency adta hírül 2021.06.10-én, hogy az ottani egészségügyi hatóság mérlegeli a COVID-19 elleni vakcinák emlékeztető oltásának engedélyezését. A hivatalos álláspont az volt, hogy 6 hónappal a második oltásokat követően megvizsgálják a helyzetet és döntenek. Ez augusztusban fog lejárni.

Azt nem döntötték el, hogy milyen oltást/oltásokat fognak ajánlani harmadik oltás minőségében, de követni fogják más országok irányelveit, olyanokét, amelyek képesek vonatkozó kutatások elvégzésére. Jelenleg végeznek a szigeteken kutatást a lakosság immunológiai státuszának felmérésére a SARS-CoV-2 vírus vonatkozásában.

A szigetek lakosságszáma egyébként 98.462 fő, amelynek 68%-a részesült oltásban. Eddig a Sinopharm és a CoviShield (az AstraZeneca indiai variánsa) vakcinát használták, amelyhez csatlakozott immáron a Szputnik V is.

A Közegészségügyi Miniszter, Jude Gedeon az alábbiakat nyilatkozta a nyájimmunitás kapcsán: „a vírus a korábbiakhoz képest megváltozott. Most számos variánssal van dolgunk, és azok a vakcinák, amiket alkalmazunk nem akadályozzák meg sem azt, hogy az emberek megfertőződjenek, sem azt, hogy továbbadják a betegséget. Amiben alkalmazásuk sikeres az az, hogy meggátolják a súlyos tünetekkel járó megbetegedést, amennyiben megfertőződnek a vírussal”.

A Seychelles szigeteken jelenleg 1293 aktív eset van és 46-an vesztették életüket június 9-ig. Gedeon azt is elmondta, hogy a heti mozgóátlagok csökkenése tartósan megállt ami nem jó dolog, és minden korlátozást érvényben tartanak. - írja az egeszsegkalauz.hu honlap.

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demoktatorovm: V*n ny*gg*r*k m*? * k*dv*s *d*s *ny*k*d*t t* t*k*ny!...
A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így?
miki1950 : K*v*l* m*ff** - sz*k*mb*r P*nt*r. Sz*rv*z*sb*n * m** n*p*g v*rh...
Pintér Sándor szerint még kérdezni sem szabad a Pegasus-ügyről
miki1950 : H* P*p* *s * t*t* *gy m*nd*tb*n sz*r*p*l, *z*nn*l * k*t*l*s k*v*...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *d*zl*k *stv*n! *zt *rt*d: "D* h* b*rk* * p*p** b*szm*t ...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *gy*n*zt k*rd*z*m t*l*d f*rd*tv* *stv*n!...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben