NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Bálok 2011

Jelmezektől a csontgombos öltönyig - kilenc vasi bálban jártunk

Kilenc bált jártunk végig a hétvégén fényképezőgéppel és videókamerával. A hét győztese a kőszegi fúvósok jelmezes bálja, ilyen "elborult" társaságot ritkán látni! Kép és videóözön.

Felhívjuk Olvasóink figyelmét, hogy a cikkünkben található képek mindegyike más-más galériát nyit ! Idézzük az egyik premontreis lány szavait: "...hogy legyen mit lájkolni a Facebook-on..."

Kőszegi Jelmezes Fúvós Farsangi Bál - Bersek Iskola

Az időrendet felrúgva azonnal a hét számunkra egyértelmű favoritjával, a Kőszegi Jelmezes Fúvós Farsangi Bállal kezdünk. Már ha csak azt nézzük, hogy a 12 ezres városban 700 ember gyűlt össze, az is szép eredmény lenne. (Szombathelyen az idén még nem volt ilyen létszámú bál). De ha azt is mellé tesszük, hogy csaknem mindenki jelmezben érkezett a Bersek iskolába, akkor egyértelmű, hogy nem átlagos bálról beszélünk.

Jelmezes Fúvós Farsangi Bál - Kőszeg, 2011.
fotó: Tánczos Mihály

A jelmezes bálban az a jó, hogy nem kell öltönyben, estélyiben feszengeni, nem kell azt nézni, vajon máson is feltűnik-e az a ruhaköltemény, ami rajtunk feszül és nem kell udvarias köröket róni az első 1-2 órában, amíg oldódni kezd a hangulat. Aki termetesebb az átlagnál nyugodtan elrejtheti a pocakját mondjuk egy Teletubbies jelmezbe, vagy éppen lehet Shrek a mocsárból. A tánctudás is mellékes ennek megfelelően, hiszen ki várná el egy ogrétól, vagy egy törptől, hogy keringőzzön? A társalgással sem adódnak problémák, talán senki nem érzi úgy magát, mint Micimackó a Jogászbálban. Kőszegen egyszerre belecsaptak a lecsóba, a szintén jelmezbe öltözött fúvósok bevonulásakor már tetőfokára hágott a hangulat.

Szintén érdekesség a báli menü. Bélszín helyett vöröshagymás zsíros kenyér, szendvics és virsli kellette magát. A bál bevételét a fúvósok új egyenruhájára fordítják. Hallottunk érdekes párbeszédeket is. Csak egyet emelnénk ki, amit egy pár perces diskurzus után csíptünk el. "Kivel beszélgettél ennyit?" "Mit tudom én, valami szőrös állattal. De szerintem ő ismert engem!"

A Macskanő befűzi Batman-t - a második kőszegi galéria
fotó: Tánczos Mihály

Premontrei Diákbál - Dóm étterem, Szombathely

Az idei bálszezon egyik legrosszabb élménye a Premontrei Diákbál végén ért minket. Távozáskor az ajtónál gyönyörű lányok álltak, teljes báli díszben. Odaköszöntünk nekik, mire kórusban érkezett a válasz: "Csókolom!" Na de félre a tréfával és a hiúságunkkal. Másodszorra rendezték meg ezt a bált és örömmel tapasztaltuk, hogy nem a megszokott slágerek szóltak. Ebben közrejátszott "Az Orr" nevű formáció is. Az ifjú hölgyek jelentős túlerőben voltak és az a fiú, aki közéjük állt táncolni hamar népszerű lehetett a csapatban.

...hogy legyen mit lájkolni...
fotó: Tánczos Mihály

Az ízléses díszítés a diákok kezét dicsérte. A tanárok közül többen is táncoltak, a legjobban állítólag az angoltanár.

Valentin Bál - Szombathely, MSH

Valentin, Bálint, Válint - a szerelmesek bálján piros szívecskék reppentek volna tova az asztalokról, ha nem szerelnek rájuk kis nehezékeket. Közel négyszázan döntöttek ezen bál mellett, köztük sok szerelmes pár is. Az Oltári Nő divatszalon bemutatója nekik szólt és néhány menyasszonyjelölt biztosan elábrándozott, hogyan nézne ki az esküvőjén.

Oltári Nők...

A báli talpalávalót a Madarak szolgáltatták. Érdekességképpen megjegyezzük, hogy éjfél magasságában éppen távoztunk, amikor civil ruhás rendőrök érkeztek. Kicsit fülelve kiderült, hogy a szomszédos szórakozóhely ellenőrzése után néztek be az MSH-ba és a fiatalkorúak alkohollal való kiszolgálását firtatták. Ez jó hír a szülőknek és rossz hír a gyerekeknek alkoholt kiszolgáló pultosoknak. (Egy újabb videó a Valentin bálon táncolókról .)

Valentin Bál 2011. - Szombathely
fotó: Tánczos Mihály

Szolgálati közlemény

Ezen a héten is belefutottunk olyan bálba, amit ugyan meghirdettek, de a bál lefújásáról elfelejtettek szólni a szervezők. Ez már nem az első ilyen jellegű tapasztalatunk és sajnos jobb esetben is 20-30 perc kiesést jelent a feleslegesen megtett táv, amit hasznosabban is el tudnánk tölteni. Kérjük a szervezőket, ha elmarad a bál, azt időben jelezzék!

Mokka bál - Pannónia étterem

Rock világslágerek mellett ismert magyar dalok is felcsendültek a Mokka bálon, a Pannónia étteremben. A szombathelyi csapat több évtizede szórakoztatja a közönségét.

Mokka Bál - Szombathely, 2011.
fotó: Tánczos Mihály

Vasi Vadász Bál - Bük-fürdő

Félezer ember látogatott el az idei vasi Vadászbálba Bük-fürdőre, a Fürdő Étterembe. Ennyien még elfértek, de ennél több ember már a kényelem rovására ment volna. Ezen a bálon megszokott, hogy az ízlelőbimbókat is elkényeztetik. Csak egy kis ízelítő a vacsorából: Libamájpástétom, speck sonka sárgadinnyével, füstölt lazac, fácán erőleves fürjtojással, zöldségekkel (csészében), vaddisznósült vadász módra, rizi-bizi, fügével és aszalt szilvával töltött csirkemell, dió szufléval, feketeszeder öntettel, szűzmignon erdei gombamártással, burgonya krokettel, sült libacomb, almás párolt káposztával stb. éjfél után pedig sok más mellett előkerült a vörösboros vadpörkölt, dödöllével.

Vas Megyei Vadászbál 2011. - Bük-fürdő
fotó: Tánczos Mihály

A finom falatok azonban nem nehezítették el a bálozókat, folyamatosan tömve volt a táncparkett. A Vasi Vadász Bál egyértelműen az elitbálok táborát erősítette.

Második galériánk a Vadász Bálról
fotó: Tánczos Mihály

Orient-Tál Bál - Palace

Keleties hangulatot varázsoltak a hastáncos lányok a Palace termeibe. Éppen egy hastánc bemutatóra értünk a bálba, így nyomban meg is örökítettük azoknak, akik nem tudtak ott lenni, de örömüket lelik a hastáncosok látványában.

Gothard SZM Bál

A Gothard Jenő Iskola Szülői Munkaközösségének Bálját a Tóvendéglőben tartották. Itt sem lehetett panasz a táncosokra, a szülők hajnalig ropták. Itt is találkoztunk Varga Jenő testnevelőtanárral, akinek a lábában most is benne volt a boogie, egyszerre két hölgyet is táncoltatott. Jenci "bácsit" valószínűleg a Duracell szponzorálja, mert hiába dőltek ki sorban mellőle a táncpartnerek, ő rendíthetetlenül ropta tovább. Az iskola igazgatóját is felfedeztük a táncparketten és véletlenül sem sütjük el, hogy a vasi rendőr-főkapitány most sem mutatta be a tőle egyre inkább várt break-táncot. (A Vas Népében megjelent interjú után kezdték cukkolni ismerősei a főrendőrt.) ( Videó a bálról )

Gothard Jenő Iskola SZM Bál - Szombathely, 2011.
fotó: Tánczos Mihály

Humán Erőforrás Szakemberek Bálja

Ez is egy hagyományosnak számító szombathelyi bál. Jó hangulatban báloztak az emberi erőforrásokat menedzselő vendégek.

Humánerőforrás Szakemberek Bálja - Szombathely, 2011.
fotó: Tánczos Mihály

Tevékenység Szép Öregség Alapítvány Bálja

A jótékonysági bálon idős embereket láttunk ugyan, megfáradt embereket viszont nem. Fiataltól idősig mindenki táncolt, mulatott és izgult a tombolasorsolás előtt.

Tevékenység Szép Öregség Alapítvány bálja - Szombathely, 2011.
fotó: Tánczos Mihály

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

TheOldBarbers: N*! M*st h*gy v*gr* * sz*rk*szt*s*g d*lg*z**n*k s*k*r*lt k*j*l*l...
Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: a zöldirtás örök
iszek: H* M*rk*-Z*y,*z *ll*nz*k gy*z, H*dh*zy l*sz *z * *lsz*m*lt*t*s* ...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat
Kovács Jenő: 1. * V*s* *ng*tl*nf*jl*szt* Zrt-t 2021. j*l**s*b*n j*gy*zt*k b*....
Nem lesz licit, viheti a 800 milliós szombathelyi ingatlancsomagot az egyetlen állva maradt pályázó
jokkmokk: Ny*lv*n * B v*lt*z*t j*tsz*k cs*k...
Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt
polgartars: N*m *rb*n * b*t*g, h*n*m *z*k, *k*k h*szn*k n*k*. *nn*k * b*r*h...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat