NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Kifakadt a szombathelyi birkózó, Veréb István: „Én most mi ellen lázadtam, hogy elmentem orvoshoz?”

Tovább dagad a botrány a felfüggesztett válogatott birkózók körül.

Mint arról lapunk is beszámolt,

2020.09.08. 21:44

Felfüggesztették a szombathelyi szabadfogású válogatott birkózót, Veréb Istvánt

/ sport /
És még öt társát.
felfüggesztette a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) a szombathelyi válogatott birkózót, Veréb Istvánt és öt társát, Mester Milánt, Szurovszki Patrikot, Lukács Botondot, Juhász Balázst és Nagy Mihályt. Az MBSZ szakmai igazgatója, Bácsi Péter szerint ugyanis elfogadhatatlan magyarázatuk volt arra, hogy miért hagyták ki a miskolci edzőtábor második hetét, ez pedig végleg kiverte a biztosítékot náluk.

A magyarázatok között szerepelt például az iskolai beiratkozás, a vezetéstechnikai tanfolyamon való részvétel, a lomtalanítás, sőt, volt olyan is, aki azt mondta, hogy nem ízlik neki a táborban kapott étel, de valaki azzal állt elő, hogy felnőtt létére az édesapja nem engedte el.

Az igazgató azt is elárulta, hogy amikor Bacsa Péter alelnök felvázolta a helyzetet az érintett birkózóknak, gúnyos mosolyokkal és közbeszólásokkal reagáltak, mindössze egyetlen sportoló volt, aki megbánta a tettét. Közben aztán megszólalt az edző is, aki szerint ezek már az utolsó cseppek voltak a pohárban: „rendszeresen véleményezték az edzésen zajló programot, több kérésemet semmisnek tekintették.”

Most azonban az egyik felfüggesztett birkózó, a szombathelyi Veréb István is megszólalt a botrány kapcsán. A DIGI Sport híradójának azt nyilatkozta, hogy értetlenül áll a fegyelmi vétség miatti felfüggesztés előtt, ő ugyanis nem lázadt senki ellen, csak elment orvoshoz.

„Azért állok értetlenül az eset előtt, mert mindent elküldtem a két edzőmnek, és ebben egyértelműen benne van, hogy sérült a térdem, most sérült meg, nem kitalálom. Én most mi ellen lázadtam, hogy elmentem orvoshoz? Meg akkor miért most kezdtem el, miért mentem el az első miskolci hétre, voltunk Mátraházán két hetet, Szombathelyen két hetet. Újra lehetett táborozni, én pedig mindenhol ott voltam. Nem igazán értem ezt a dolgot, senki nem lázadt semmi ellen, én nem mondom, hogy a szövetségi kapitánnyal összejárok sütögetni, nem vagyunk tökéletes viszonyban, de az elmúlt időszakban minden probléma nélkül tudtunk együtt dolgozni” – mondta a világbajnoki bronzérmes Veréb a Sport 24-nek.

Hozzátette, hogy az eltiltás egy évre szól, emiatt pedig tulajdonképpen patthelyzetbe kerültek. Ugyanis ha marad a felfüggesztés és az időtartama is, vége a karrierjének. A szombathelyi birkózó még csak 32 éves és ki szeretett volna jutni az olimpiára is.

„Remélem, hogy sikerül legalább egy igazságos tárgyalást kiharcolnunk, akár az elnök úrral, mert vele még nem tudtunk beszélni. Abban bízik ez a hat ember, hogy esetleg ő úgy dönt, hogy meghallgat minket, mert senkinek nem az a célja, hogy abbahagyja a birkózást” – zárta mondandóját Veréb.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Napóleon: T*szt*lt ny*g*t.h*! F*rd*lj*n*k f*l*m * k*rd*s**kk*l,h*sz*n h...
Nem értjük, hogy miért titkolják el a helyi járványadatokat, de ezt teszik
Katka: N*m k*ll m*ll*b*sz*ln*, n*m * m* t*d*s*nkr*l v*n sz*, h*n*m *rr*...
Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
gyemantcsiszolo: H*h*! N*m *s *ly*n r*ssz *r*ny, *h*l k*tt**z*r *mb*rb*l cs*k *gy...
A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója
kisbodoccs: * J*m*s B*nd k*ty*f*x* * m* Cs*b*nkh*z k*p*st! H*l k*p*zt*k k* ...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
kisbodoccs: * J*m*s B*nd k*ty*f*x* * m* Cs*b*nkh*z k*p*st! H*l k*p*zt*k k* ...
Feljelentést tett Czeglédy Csaba az őt követő, nem létező rendszámú autó miatt