NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Kiakadt a kőszegi önkormányzat a civilek festős akciója miatt

Básthy Béla polgármester belső vizsgálatot rendelt el.

Mint azt lapunk is megírta,

2021.08.10. 21:45

Ecsetet ragadtak a civilek Kőszegen és kifestették a gyermekorvosi rendelőt

/ család-barát /
Mindezt az Ostrom-hétvége leple alatt.
ecsetet ragadott néhány lelkes civil Kőszegen és kifestették a gyermekorvosi rendelő termeit és szobáit az Ostrom-hétvége leple alatt.

A Szigeti Vandából, Kondics Alexandrából és Vida Vandából álló trió az Összefogás Kőszegért Egyesület Facebook-posztja szerint éjt nappallá téve serénykedett, hogy végezzenek hétfőre a meglepetéssel.

fotó: Facebook/Összefogás Kőszegért Egyesület

Az akciót majdnem mindenki örömmel fogadta, a közösségi oldalakon ugyanis kedves és dicsérő szavakat kaptak a lányok. A kőszegi önkormányzat viszont kissé kiakadt a festegetésen, kedden egy közleményt is kiadott Básthy Béla polgármester a „Kőszegi Egészségházban jogszerűtlen körülmények között elvégzett munkálatokról”.

Ebben azt írja, hogy ahogy a város lakosai, úgy ő is a Facebookon értesült a hétvégi akcióról, vagyis arról, hogy az „önkormányzati vagyon kezeléséért felelős munkatársak tudomása és az intézményvezető felhatalmazása nélkül napokig illetéktelen személyek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében, ahol az ingatlanért felelős vezetők jóváhagyása és a velük való egyeztetés nélkül végeztek dekorációs munkálatokat”.

Az önkormányzat úgy gondolja, hogy az akció résztvevői szándékosan tértek le a hivatalos útról, és az esztétikai megítéléstől függetlenül alaposan mérlegelték, hogy rendőrségi feljelentést tegyenek-e az ügyben. Egyelőre azonban ettől eltekintenek, csak az intézményen belül rendeltek el vizsgálatot.

A város Facebook-oldalán közzétett közlemény alatt egyébként elkezdtek szép számmal gyülekezni az emberek, akik nagyon nem értenek egyet az önkormányzattal. A többség erősen kritizálja a hozzáállásukat, szerintük ugyanis semmi kivetnivaló nem volt az akcióban, egy köszönömmel el lehetett volna intézni a dolgot.

Néhányan azonban annyiban egyetértenek az önkormányzattal, hogy valóban kérhettek volna engedélyt a „besurranó dekoratőrök” és akkor ezt a hercehurcát is el lehetett volna kerülni. De magával az akcióval nekik sincs problémájuk, sőt, nagyon szép emberi és kedves gesztusnak tartják.

Szavazás: Ön szerint igaza van-e kőszegi önkormányzatnak?

Hozzászólások (33)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

ciprus69: V*s*rn*p r*gg*l m*x 9 *r* *l*tt 5 p*rcc*l l*h*t b*j*tn* *z *l*t*...
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?
Ddd911: *l t*d*m k*pz*ln* h*ny *mb*r *k*r v*s*rn*p r*gg*l 6k*r *szk*ln*....
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?
fgzb: ...cs*kn*m 400 sz*mb*th*ly* v*gy v*r*s k*rny*k* l*ny *r*zh*tn* j...
Saját csarnokot akarnak a szombathelyi kézilabda-csapatnak
shopron: L*t*m *nny*r* g*z * h*lyz*t, sz*mb*th*ly*n s*mm*r* s*ncs *ll*t*l...
Riasztó állapotban van Szombathelyen a Kodály Zoltán utcai híd
OhneGetzi: "T*bb sz*z*zr*t m*t*rh*b* n*lk*l..." *z *j **t*kn*l *ly...
Nem állta ki az idő próbáját, 15 millió forintnyi közpénzből újul meg az oladi templom párkányzata