NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Mégis, ki az a vasalt heréjű Berki?

Egy kopasz, kigyúrt, vastagnyakú alak, aki ha este szembe jönne velünk, átmennénk az utca túloldalára. Persze, hogy médiaceleb lett.

Egy olyan ember, akiről első ránézésre a Valami Amerika egyik slágere jut az ember eszébe (és nem, nem a Vetkőzésre gondolok, hanem a Bikanyakú Bűnözőre) mégis mit keres főműsoridőben a tévében? Azt hinnénk, Győzike meg a Való Világ után elértük mindennek az alját. Mekkorát tévedtünk.

Mindig van lejjebb

Arra, hogy mégis mit keres a képernyőn, sajnos csupán az elmúlt évek egyre lejjebb eső színvonalú reality-trendjével lehet válaszolni. Persze sokan vannak, akik szerint már a reality show-k is mínuszos értékeket képviseltek, és ennél már nem lehet mélyebbre süllyedni, de a kertévék erre kiképzett hadai eddig mindig képesek voltak bizonyítani az ellenkezőjét.

Önjelölt James Bond - honnan máshonnan, mint Berki Facebookjáról
fotó: facebook

És hogyan lehet megszabadulni tőle? Egyrészt lehet, hogy a válasz egy szép hosszú börtönbüntetés lesz, ha igaznak bizonyul a sokmilliós sikkasztásról szóló vád. Másrészt pedig mindenki kapcsoljon odébb, ha meglátja: ha nincsen nézettség, talán a tévékettő géniuszai végre leveszik a képernyőről.

Naná, hogy focistaként kezdte

És hogy honnan mászott bele mindennapjainkba? Berki fenomenális futballkarrierjét, amit csak Leo Messiéhez lehetne mérni, a Budafok, Dunaferr, Csepreg és a Balaton FC egyesületeiben kezdte, majd két évig volt a Fradi szerződött focistája. Posztja szerint kapus lenne, de tétmeccsen sose vett részt. Egész pályafutása során négy, igen jól olvasták, négy NB I-es meccsen védett, és összességében nyolc gólt kapott.

Ilyen volt, olyan lett - Berki, mikor még nem volt snassz neki, hogy valamit maga csinál
fotó: subba.blog.hu

Aztán igazán tragikus körülmények között megsérült, és egy ország hullatta könnyeit, mikor 25 évesen bejelentette visszavonulását. Hogy mégis mit gondolhatott a Fradi vezetősége, mikor kinevezték vezérigazgatónak, azt máig jótékony homály fedi.

Mikor aztán három év múlva távozott (itt jön be a képbe a már korábban említett vád), a klub olyan mélyen volt a gödörben, hogy ezt még a Vác is megirigyelte: ők is felvették hát Berkit, majd rövid úton be is perelték távozása után. Tavaly ősszel a bíróság több, mint 40 millió forint megfizetésére kötelezte első fokon.

Egyenes út a pokolba

Innen már szinte nyílegyenes út vezetett a „sztársághoz”, persze előtte be kellett újítani néhány hasonszőrű celebbarátnőt, hogy legyen miről beszámolnia a bulvármédiának. És természetesen arra is nagyon kell ügyelni, hogy kellően pofátlan mértékben szórja a pénzt lehetőség szerint olyan felesleges holmikra, amik jól felnyomják a pumpát a minimálbérért gürcölő átlagemberben.

Berki egyébként jelenleg profi testépítő, ami inkább viszi a pénzt, semmint hozza. Elvileg vannak szponzorai, de hogy olyan sok lenne belőlük, ami képes finanszírozni az életvitelét, az már erősen kétséges. Nyilvánvalóan kap valami pénzt a tévékettőtől is, bár abból kiindulva, ahogyan az elmúlt években megpróbálta magára felhívni a média figyelmét, senkit sem lepne meg, ha kiderülne hogy inkább ő fizet, csak szerepelhessen.

Nyilván ez a szereplési vágy hajtotta akkor is, mikor nem csak a homlokát töltette fel a plasztikai sebésszel, hanem a heréit is kivasaltatta. Mert aki testépítő versenyen indul, annak ugye sehol sem lehetnek ráncai.

Berki simíttat (Forrás: Bors)
fotó: Fórika Attila (Bors)

Berki egyébként így definiálja magát a fészbúkon:

IFBB Szövetségi kapitány, üzletember, sportoló, életmód-tanácsadó, celeb, médiaszemélyiség, lehetőség-menedzser, Spirit of Clients.

Azt hiszem, ez sok mindent megmagyaráz. És szemezzünk még néhányat a rengeteg magvas, mélyenszántó gondolat közül, amit saját magáról készült fotói mellett naponta megoszt a nagyvilággal:

A tökéletesség amire törekszem, és az átlagos a legutolsó dolog ami lenni szeretnék...

A csúcsra nem hívják az embert, oda fel kell tudni kapaszkodni.

És egy személyes kedvenc:

Mindig nézd el, bocsássd meg az emberek irigységét, nincs ami ennél jobban dühítené Őket.

A helyesírási hibák eredetiek. Az életbölcsesség eme gyöngyszemeit egyébként a Berki szerzői névvel szignálja, amiről nehéz eldönteni, hogy egy kezdődő disszociatív zavar tünete-e, vagy simán csak akkora az egója, hogy kénytelen harmadik személyben beszélni magáról.

Hát egyet azért le kell szögezni. Ha az volt az életcélja, hogy a magyar médiaszemétdomb penetráns része legyen, akkor valóban jól élt a lehetőségeivel, és mindenki, aki ugyanilyen magasságokra törne az életben, csak tanulhat tőle.

Kapcsolódó

2014.02.27. 16:23

Így vasalták ki. Igen, neki. Igen, azt.

/ könnyű 2 hsz. /
Legalábbis az interneteken ez megy most. Mémtenger árasztotta el pár óra leforgása alatt. Ide is jut belőle egy nagy adag.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Fater: Cs*k t*dn* k*ll*n* *lv*sn*, n*m*t*l v*gy *ng*l*l. J*, t*d*m, h*g...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Fater: https://www.bm***.gv.*t/...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Pizsi: N*m k*ll cs*k *z*rt t*r*ln* * k*mm*nt*m*t, m*rt l*k*cs*g k*mcs*z...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
Fater: R*p*st??????? N*, *z h*t*l*s. T* m*g m*r v*t*tk*zt*k. T*kf*j*k....
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Fater: N*k*m *nk*bb H*tl*r * b*r*t*m....
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre