NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

(X)

Kedvezményes pihenés és árcsökkenés Kőszegen a Pont Kézműves Galériában és Vendégházban

Kőszeg szívében kézműves termékek, kis szériás egyedi áruk és egy hangulatos fogadó várja a turistákat és a környékbelieket. Aki személyre szabott karácsonyi ajándékot szeretne, vagy csendes helyen pihenne az ünnepek után, annak Kőszegre kell jönnie!

Ha elegük van a zokni-bor-borotva-illatszer és bonbon ajándék sorból, akkor azt javasoljuk, hogy látogassanak el a Pont Kézműves Galériába, amely a kőszegi Vár főbejáratával szemben található.

Ajándékok és emléktárgyak tárháza
fotó: Pont Bolt

A boltban óriási a választék, belépve el is veszünk benne. Apróbb és nagyobb ajándékok garmadája tárul a szemünk elé. "Így nézhetett ki egy középkori bolt is a régi Kőszegen." A bolt vezetője, Ági vezet bennünket körbe. Egy szép antik tárgyon akad meg a szemünk először. - Évtizedes emlékeket idéz fel a szépen festett porcelán – mondja a boltvezető. Magukat kellető díszes dobozok között ki is nézünk magunknak egy kerámia edényt, amelynek zsebeibe akár fűszernövényeket is ültethetünk. Vagy inkább azt a nepáli sapkát kéne? Vagy a macskás kulcstartót? Vagy azt az imádni való agyagfigurát? Nehéz dönteni...

Itt minden van, amit egy hölgy magára vesz, illetve a lakásába tesz

Bármely vásár megirigyelné azt a sokféleséget, amit itt találunk. A fazekasárutól a textilig minden van itt, ami szemnek és szájnak ingere. Akvarellek, nyomatok, emléktárgyak Kőszegről és számtalan portéka az ország minden csücskéből. Ékszerek, bőráruk, kovácsoltvas termékek, karácsonyi díszek, angyalkák, kerámia adventi koszorúk, gyertyák és miegymás.

Ági azt mondja: - Itt minden van, amit egy hölgy magára vesz, illetve a lakásába tesz. Egyedi tervezésű magyar kézművesek által batikolt, rajzolt, festett ruhák, magyar és távol keleti sálak és kendők közül lehet választani.

Kesztyűk, sapkák és fülvédők nepáli gyapjúból
fotó: Garai Antal Atom

Majd nepáli gyapjúból készült tárgyakkal kápráztat el minket a boltvezető. A télen “életmentő “gyapjú sapkák, fülvédők, és többfunkciós kesztyűk színei pedig egyszerűen leírhatatlan, olyan sokféle változattal rendelkeznek. Nem tudunk dönteni, hogy ezekből válasszunk vagy inkább az ásványokból készített karkötőt, amely mással össze nem téveszthető módon őrzi földünk káprázatos alkotórészeit.

Ékszerek és ajándéktárgyak ásványokból
fotó: Garai Antal Atom

Túl kevés egy cikk ahhoz, hogy felsoroljuk mi minden kapható a kézműves galériában, a bolt facebook oldalán sok termék fotóját nézhetik meg.

Karácsonyig kedvezményes vásárt tartanak a boltban. A ruhák fél áron kaphatóak, minden füstölő és füstölőtartó harmadával kerül kevesebbe, az ezüstök árának negyedét, a bizsukénak ötödét engedik el, a kerámiák tíz százalékkal olcsóbbak.

Színes sálak és kendők passzolnak a fa alá
fotó: Garai Antal Atom

Kedvezményes szállás Kőszegen: Hétvégente tíz százalékkal, hét közben húsz százalékkal olcsóbb a Pont a Vendégház

Egy 18. századi épületben található a Pont Vendégház, amely a Galéria felett nyújt szállást és pihenési lehetőséget a Kőszegen vagy környékén kirándulóknak. Azoknak is ajánljuk a Vendégházat, akik sí szállást keresnek, hiszen a közelben - autóval fél óra távolságra – találhatók St. Corona és a Mönichkirchen sípályák.

Pihenő, csendes, nyugodt környezetben
fotó: Pont Vendégház

A szobák megkapó hangulatúak. Antik bútorok között járunk, a hatvanas évekből itt maradt televízión keresztül nézzük a modern csatorna kínálatot, s közben míves tükrök és díszek tekintenek le ránk. A kőszegi belváros meghitt csöndje telepszik ránk, mialatt romantikusan összebújunk a nagyvilág elől. Kőszeg körül kiépített túra útvonalak várják a sétálni, mozogni vágyókat. Most hétvégenként tíz százalékos, hét közben húsz százalékos kedvezményért kaphatunk a Pont Vendégházban szállást!

Nézzék meg a szobák fotóit a vendégház facebook oldalán !

Kreatív papírtekercsekből álló képkeret, tükör, doboz – egyedi ajándék tiniknek és nagyoknak egyaránt
fotó: Garai Antal Atom

Karácsonyig különféle akciókkal várják a vevőket a boltban, és a januári zárásig is kedvezményesen vásárolhatnak. A Jurisics tér felújításához kapcsolódóan a Pont Bolt külső és belső szigetelése megújul, így januártól zárva lesz a kis üzlet (csak az üzlet, a Vendégház zavartalanul üzemel), és nem kell aggódni, márciusban újra kinyit a kis bolt, kicsit több magyar kézműves termékkel, itt említendő, hogy környékbeli kézművesek jelentkezését várják.

Pont Kézműves Galéria és Vendégház weboldala

Keresés

Hozzászólások

fgzb: Sz*r*nt*m *s. ...
Vajon hol járt fotósunk? – Az egyik legszebb kilátás a Dunántúlon
Nagyadri: K*t*l*n? H*t p*nt n*m! *nny*r* *g*z, m*nt *m*t *tt *r*g*tn*k! ...
Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek
Rőzsike : D* m*nny*r* *g*z. * K*ss*th R*d** t*lj*s*n l*k*p*z* *rb*n h*z*g,...
Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek
agro: 3 %*s..:)M*nt *gy gy*ng* s*r......
A Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja Bana Tibort a szombathelyi előválasztáson
agro: M*n*k sz*v*zz*n*k *gy s*nk* *lt*l n*m *sm*rt f*csk*r* *k* n*m r*...
A Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja Bana Tibort a szombathelyi előválasztáson