NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Két magyar nő is mélyvénás trombózist kapott az AstraZeneca oltás után

Április 6-án oltották mindkettőt, pár nappal később mélyvénás trombózisuk lett.

A hivatalos tájékoztatás szerint nem volt még példa arra, hogy Magyarországon vérrög képződött volna az AstraZeneca oltása után, holott már a környező országokban, például Szlovákiában is számon tartanak ilyen eseteket - hívta fel a figyelmet a 444.hu , mely beszámolt a két nő esetéről.

A lapnak nyilatkozó, trombózisból lábadozó két nőt az zavarja leginkább, hogy nincs rendes tájékoztatás, és mindenkinek, válogatás nélkül adják az oltást. Mint kiderült, egyikük sem oltásellenes, de azt szeretnék, hogy másokkal ugyanez már ne történhessen meg.

Egyikük, egy 37 éves nőt története szerint 15 éve fogamzásgátlót szed, ami korábban sosem jelentett problémát, és a családban sem volt trombózishajlam. Ennek ellenére pár nap múlva elkezdett fájni a háta, majd zsibbadni a lába, ami később bedagadt. Éjjel mentővel kórházba vitték, ahol az ultrahang megerősítette a gyanút, hogy vérrög alakult ki a lágyéka környékén. Később egyébként nem írták bele a zárójelentésébe, hogy az oltás után jelentkezett a trombózis, meg sem említették, viszont többször is keresték az ügyben telefonon.

A nő egyébként még mindig alig tud lábra állni, és még legalább fél évig kell kompressziós harisnyát hordania és vérhígítót szednie. Úgy véli, hogy "nem felelősségteljesen zajlik az oltás, szelektálni kellene azokat, akik veszélyben vannak” .

A kórházban egyébként találkozott egy másik, 46 éves nővel, aki szintén vérrög miatt és AstraZeneca oltás után került be. Az ő esetében azonban volt már trombózis a családban, bár nála sosem jelentkezett semmilyen probléma.

Az oltás után pár nappal furcsa nyilallást érzett a bal lábában, így elment a háziorvoshoz, aki 2 perc alatt megállapította, hogy trombózisa van. Ezt a kórházban az ultrahang is igazolta. Orvosa pedig jelezte, hogy azon a napon nem nem ő az első olyan eset, akit oltás után hoztak be trombózissal. A harmadik személy kiléte azonban nem derült ki.

Zárójelentésébe egyébként beleírták, hogy valószínűleg az AstraZeneca vakcinája váltotta ki a trombózist. Három hete nem tud dolgozni, ugyanis ülnie sem szabad, és sétálni is fájdalmas egyelőre. Mint mondta, nincs az AstraZeneca ellen, de úgy véli, mindenkinek a számára megfelelő vakcinát kellene kapnia.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

joska01: *l*lv*st*m,n*m v*lt*zt*t * v*l*m*ny*m*n-s*kk*l b*ny*l*lt*bb *z *...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
fucking: *s h* m*r n*c*z*l b*nk*k*m ,n*sz* *tt * f*jt*rs*d! M*r cs*k * s*...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
fucking: N* m*nj gy*k*r r*g*sztr*lj *gy *j n*v*t, m*ndj*k b*l*01 *z j*l *...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
lolka: L*h*t, h*gy *g*z* v*n. :)...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
lolka: *g*n t*v*dt*m, n*m n*zt*m *t*n*. N*ncs d*pl*m*m, d* *zt h*sz*m...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot