NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Két férj, dupla öröm? – Férjhez ment egyszer Koszovóban, majd Szombathelyen is egy nő

De persze lebukott.

A Szombathelyi Járási Ügyészség kettős házasság bűntette miatt kedden bíróság elé állította azt a nőt, aki házasságának fennállása alatt újabb házasságot kötött 2018 decemberében Szombathelyen – tájékoztatta lapunkat a Vas Megyei Főügyészség.

A vád szerint a vádlott érvényes házasságot kötött egy koszovói állampolgárral rövid ismeretséget követően 2017 májusában, a Koszovói Köztársaságban.

A vádlott hazautazását követően intézni kezdte a külföldön kötött házasság magyarországi anyakönyvezését, ennek érdekében lefordíttatta a Koszovóban kiállított házassági anyakönyvi kivonatot, majd benyújtotta az anyakönyvi hatóságnak.

A hatóság hiánypótlásra szólította fel a vádlottat az okirat hiányossága miatt, azonban a vádlott a felhívásnak nem tett eleget, hanem anélkül, hogy az előző házasságát felbontotta volna, újabb házasságot kötött egy magyar állampolgárral.

A vádlott hajadonnak vallotta magát a házasságkötési szándék bejelentésekor, ezért az anyakönyvi hatóság anyakönyvezte az újabb házasságot. A Szombathelyi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően próbára bocsátotta a vádlottat.

Az ítélet jogerős.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

joska01: *sm*t *gy *rv*s,*k* p*l*t***s *k*r l*nn*! J*bb l*nn*,h* v*g*zn* ...
Zacher etikája
Latyak: R*l*nk *s t*dj*k, h*gy k* v*n * n*ckn*v m*g*tt, d* m*, *m*g * h*...
Nem létező rendszámú autóval követték Czeglédy Csabát
miki1950 : H* k*t *l*t*d l*nn* *zt t* *kk*r s*m *rt*n*d m*g. M*g*s *z n*k*d...
Zacher etikája
miki1950 : T*v*dt*m. *pr*l*s 10- *n m*r v*lt r*l* h*r *s p*rsz* k*mm*nt*k *...
Zacher etikája
demokratikus_gumilovedek: Z*ch*r l*sz *z *j f*k*t* r*h*s n*v*r! * v*r*sc*l*b*t v*r*s k*rdk...
Zacher etikája