NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Két évre kitiltották a rendbontó magyar szurkolókat

Ráadásul a beazonosított rendbontókra háríthatják a FIFA által kirótt pénzbírságot is.

A szeptember 2-án megrendezett magyar-angol mérkőzés után a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vizsgálatot indított, majd a rasszista és kirekesztő megnyilvánulások miatt az MLSZ-t 200 ezer svájci frankra bírságolta és két zártkapus meccsre büntette.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a FIFA büntetésére válaszul azt közölte, hogy a rendbontó szurkolók kitiltásra számíthatnak. A Rangadó megkérdezte a szövetséget, hogy áll éppen az ügy, Sipos Jenő szóvivő pedig elmondta, hogy a biztonsági szolgálat által helyszínen azonosított rendbontókat már meg is büntették. 

“Azok a rendbontók, akiket a biztonsági szolgálat a helyszínen azonosított, a sporttörvény rendelkezései alapján, a sportrendezvények látogatásától két évre kizárásra kerültek. Azon rendbontók esetében, ahol a helyszíni azonosítás nem volt megoldható, feljelentésre és hatósági eljárás lefolytatására volt szükség, a rendőrség több forrásból beszerzett bizonyítékok alapján folytatja a nyomozást” – közölte a szóvivő. 

A lap emlékeztet, hogy az MLSZ már korábban is jelezte, hogy amennyiben a FIFA fegyelmi döntése jogerőre emelkedik, polgári peres eljárás keretében azokra a bizonyított rendbontókra hárítják a pénzbüntetést.

A FIFA az angolok elleni visszavágó miatt is fegyelmi eljárást indított. A brit rendőrök kénytelenek voltak intézkedni a magyar szurkolókkal szemben, mint kiderült, azért, mert az egyik rendezőt az egyik drukker rasszista jelzőkkel kezdte szóban bántalmazni, és ezért elő akarták állítani, amiből igen nagy balhé lett – írja a liner.hu .

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

canis: F*nkc**n*l*s *n*lf*b*t* * b*l*ld*l* sz*v*z*k 99%-*, *k*k * RTL K...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Paulus_Maior: M**rt? M*r*l v*n sz*...? :-)))...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Regiszt: *z *gr*rv*ll*lk*z* v*gy k*m*z*k, v*gy t*d*tl*n. 2016. *t* v*n l*...
„Ha politikaközeli földvásárló lennék, akkor most hatszor annyi bérleti díjat kapnék a földem után”
cicus: cs*k *n v*gy*k *gy *zz*l *z *dv*nt* k*sz*r* d*l*gg*l h*gy *gy k*...
Ég a második gyertya Szombathely adventi koszorúján
polgartars: T*bb sz*mp*ntb*l *s r*m*k *z * h*r, k*sz*n*m, d* *z fbcl*d-t ny*...
A magyar PCR-teszt 10 perc alatt képes kiszűrni az omikront