NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Két év alatt tizenhétszer razziázott a rendőrség Bige László gyárában

"Az a cél, hogy hozzájussanak ehhez a cégcsoporthoz, és ha egy mód van rá, ingyen, hogy tönkretegyék.”

Két év alatt már a tizenhét alkalommal vonult ki a rendőrség a Bige László tulajdonában lévő szolnoki vegyi üzemhez – számolt be az  RTL Klub Híradójának Kubola Imre, a Bige Holding Kft. ügyvezetője.

Kubola a csatornának azt mondta, olyan adatokat, dokumentumokat kértek tőlük, amelyek egyébként is elérhetőek. "Nem tudom, mi lehet az oka ezeknek a rendőri megjelenéseknek. Csúnya a szó, de kimondom: talán zaklatás jellege is van már” – tette hozzá az ügyvezető.

Az RTL megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást. Legutóbb csütörtökön ez ügyben „nyomozati cselekményt” hajtottak végre Szolnokon.

Mikor a Bige Holding vegzálása kezdetét vette, a katasztrófavédelem bezáratta az üzemet, a bíróság azonban később kimondta, a döntés jogszerűtlen volt, így újraindulhatott a termelés. Bigét emellett üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel is vádolják, ami miatt rövid ideig őrizetben is volt.

Mint ismert, a Bige Holding tulajdonosa, Bige László az egyik leggazdagabb magyar. Elmondása szerint cégei ellen összehangolt hadjárat folyik, mivel ő az ország legbefolyásosabb mezőgazdasági vállalkozóinak versenytársa. Az RTL Klubnak úgy fogalmazott, "Az a cél, hogy hozzájussanak ehhez a cégcsoporthoz, és ha egy mód van rá, ingyen, hogy tönkretegyék”.

Hozzászólások (11)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

tonimontana: L*sz *bb*n *z *rsz*gb*n *ly*n k*rm*ny *k* n*m * s*j*t zs*b*t r*n...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
namsub: * n*rm*l*s m*d*r n*m * k*rl*t*z*s*kr*l m*g * “n*m k*t*l*z*, l*gr...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
nyugat1: " H* * b*lg* t*dj*,h*gy b*t*,l*g*l*bb *nny* *sz* v*n! D* ...
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után
fucking: T*P-6.4.1-15-SH1-2016-00001 sz*m* „Sz*mb*th*ly M*gy** J*g* V*r*s...
Újabb vitatható kerékpáros jelek egy szombathelyi utcában
mihu68: H*t n*k*m n* *gy *ly*n g*ngszt*r m*ndj* m*g h*gy l*t*rd*lh*t*k-*...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak