NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Két év alatt tizenhétszer razziázott a rendőrség Bige László gyárában

"Az a cél, hogy hozzájussanak ehhez a cégcsoporthoz, és ha egy mód van rá, ingyen, hogy tönkretegyék.”

Két év alatt már a tizenhét alkalommal vonult ki a rendőrség a Bige László tulajdonában lévő szolnoki vegyi üzemhez – számolt be az  RTL Klub Híradójának Kubola Imre, a Bige Holding Kft. ügyvezetője.

Kubola a csatornának azt mondta, olyan adatokat, dokumentumokat kértek tőlük, amelyek egyébként is elérhetőek. "Nem tudom, mi lehet az oka ezeknek a rendőri megjelenéseknek. Csúnya a szó, de kimondom: talán zaklatás jellege is van már” – tette hozzá az ügyvezető.

Az RTL megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást. Legutóbb csütörtökön ez ügyben „nyomozati cselekményt” hajtottak végre Szolnokon.

Mikor a Bige Holding vegzálása kezdetét vette, a katasztrófavédelem bezáratta az üzemet, a bíróság azonban később kimondta, a döntés jogszerűtlen volt, így újraindulhatott a termelés. Bigét emellett üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel is vádolják, ami miatt rövid ideig őrizetben is volt.

Mint ismert, a Bige Holding tulajdonosa, Bige László az egyik leggazdagabb magyar. Elmondása szerint cégei ellen összehangolt hadjárat folyik, mivel ő az ország legbefolyásosabb mezőgazdasági vállalkozóinak versenytársa. Az RTL Klubnak úgy fogalmazott, "Az a cél, hogy hozzájussanak ehhez a cégcsoporthoz, és ha egy mód van rá, ingyen, hogy tönkretegyék”.

Hozzászólások (11)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: Cs*k n*m m*g*nt *z * h*b*s, *k* ny*lv*n*ss*gr* h*zt*? * f*c* *...
Súlyosan antiszemita cikk jelent meg az Origón
George Clooney: S*k *g*zs*g*t *rt. F*lyt*ss*!...
Demeter Szilárd visszavonja a publicisztikáját, és törli magát a Facebookról
Katka: G*nd*l*m n*g v*n m*r * zs*r*s *ll*s!...
Szájer József lemondott EP mandátumáról
Katka: N*m * g*nd*z*kh*z t*rt*z*m , *gy k*zv*tl*n*l t*d*m * h*lyz*t*t. ...
105 lakó és 49 gondozó kapta el a vírust egy soproni idősotthonban, 12-en meghaltak
emberfarkas: M*s m*st s*jt*m, m*ly*n "sz*ll*m*" t*v*k*nys*gr* *dj* m*...
Szájer József lemondott EP mandátumáról