NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Helyek

Mi van most a 10 éve bezárt szelestei fürdővel?

Korábban azt írták róla, Európa egyik legjobb minőségű gyógyvizével rendelkezik.

Annak idején lapunk is foglalkozott a szelestei fürdő nehezen követhető nyitásaival

2008.05.30. 18:41

Újra kinyit a szelestei fürdő

/ hírek /
és zárásaival , hogy aztán a létesítmény 2009-ben végleg (?) bezárja a kapuit.

Az egyedülállónak kikiáltott víz minősége miatt sokan már-már új Bükfürdőt láttak a Vas megyei településben, hogy aztán semmi ne jöjjön össze úgy, ahogy tervezték.

Mi pedig kissé el is feledkeztünk mind a létesítményről, mind az egykori nagy álmokról.

A napokban azonban olvasó fotókat is levelet kaptunk.

Vasárnap ellátogattam a kevésbé ismert szelestei arborétumba, s ha már ott jártam eszembe jutott, hogy megnézzem, vajon mi a sorsa az emlékeim szerint 2009-ben –10 éve! - bezárt gyógyfürdőnek

– írja olvasónk.
fotó: olvasói fotó

A beszámoló így folytatódik.

"Szerencsére kívülről ma is majdnem olyan szép, és jó állapotban van – mellékelek képek a ma látható részekről, mert a kerítés miatt a külső medencéket nem tudtam lefotózni.

fotó: olvasói fotó

Jóleső érzés volt látni, hogy nem vált rommá, mint annyi minden, amit sokkal kevesebb éve zártak be. Laikusnak úgy tűnik, valakik őrzik, védik hátha egyszer mégiscsak megnyílik.

fotó: olvasói fotó

Kicsit utána nézve a korabeli írások szerint 2004-ben épült és azt írták róla, hogy „Európa egyik legjobb minőségű gyógyvizével rendelkezik, ami nem hasonlítható egy környékbeli gyógyvízhez sem. Az ásványi anyagokban nagyon gazdag víz összetételénél fogva – több mint 5100 mg/l sótartalom – rendkívül kedvező hatást fejt ki a mozgásszervi, reumatikus, szív és érrendszeri, valamint a női és bőrgyógyászati betegségek gyógyítására, enyhítésére, ellenjavallata nincs”.

fotó: olvasói fotó

Akkor vajon miért is van elzárva immáron 10 éve, mikor fel van szerelve teljesen gyógyászati célokra? Arról nem is beszélve, hogy turisztikai szempontból is érdekes lenne, mert a közelben lévő Festetics-arborétum a maga különleges növényvilágával minden évszakban csodálatos.

fotó: olvasói fotó

Valaki tudja rá a választ, mi lesz ennek a fürdőnek a sorsa? " - kérdezi a levélírónk.

Mit sikerült kiderítenünk?

Érdeklődésünkre Kuti Gábor Szeleste polgármestere elmondta: mind a kis, mind az olvasói levélben említett nagy fürdő magántulajdonban van, hasonlóan a kastélyszállóhoz. A képviselőtestület folyamatos kapcsolatban áll a tulajdonosokkal.

Az említett létesítmények közül egyedül a „nagyfürdő” van zárva, a többi fogadja a látogatókat.

Az olvasó által említett arborétum viszont a községé, és azon kevés arborétumok közé tartozik, ami ingyenesen látogatható.

Jelenleg a településen csatornaberuházás zajlik, ami várhatóan még ez évben készen lesz. Ez azért is fontos, mert ez volt a gátja a fürdő fejlesztésének és a szállodaberuházásoknak.

Lapunk sikerült elérnie Kovács János tulajdonost is, aki megerősítette, hogy a szennyvíz megoldatlansága volt az egyik legfőbb oka annak, hogy elmaradtak a fejlesztések és bezárt a fürdő.

„Egyelőre várunk, mint a jó gyerekek” – közölte lapunkkal a tulajdonos, aki érezhetően szkeptikus a most épülő szennyvízhálózattal kapcsolatban is, mondván, az a helyi lakók számára épül.

A polgármester ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a rendszer valóban a lakosság számára épül, de később üzleti alapon elérhető lesz a majd a vállalkozásoknak is.

Elvileg tehát – a gazdasági megfontolásokon kívül - nem lesz technikai akadálya a fürdő újra nyitásának és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések folytatásának.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

eheti: *z*n *gy V*d*s n*m t*d m*gl*p*dn*! :) ...
Sok helyen leállt a Messenger
gnoan01: *l*sz*r n*m h*tt*m * sz*m*mn*k *m*k*r m*gl*tt*m...
Tavaszi piknikre változott a botrányos szombathelyi oltakozás
westend: *ny*d*t n*m v*tt*m * sz*mr*, t* *d**t*, m*v*l n*m b*sz*lt *ly*n ...
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
kovacsgeza: "H*t s*jn*s n*m t*d*tt s*g*t*n*, m*rt *ly*t m*nd*tt, *m*t *d...
Kormányinfó: március 15-ig maradnak a korlátozások
busman: N*m-*? T*bbsz*r *d**t*zt*l, h*jt*tt*d *gy*n*zt * m*ntr*t. F*sz t...
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának