NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Ha beköltözne a belvárosba – ne tegye! Katasztrófa, ami az internet bekötésével jár

Olyan kálvárián mentünk át, amire 2020-ban egy megyeszékhely belvárosában már rég nem számítana az ember.

Ha új helyre költözik valaki, alapszabály, hogy előtte nézzen utána az internetbekötés lehetőségeinek.

Milyen szolgáltatások elérhetők? Milyen csomagokra lehet előfizetni? Mennyi macerával jár majd a bekötés?

De mikor egy megyeszékhely belvárosába költözöm, azt hinném, hogy ezeket a köröket fölösleges lefutni. Hát nem.

2020-ban, mikor már egy birkapásztorok lakta kétutcás zsákfaluban is van internetszolgáltatás, az utolsó dolog, amire egy Szombathely méretű település belvárosába költöző illető gondol, hogy talán teljesen el lesz vágva az online világtól.

Bármilyen hihetetlen is, velem és párommal éppen ez történt. Beköltöztünk a belvárosba és több hétnyi kínkeserves kutakodás, ügyfélszolgálati robotzene hallgatás és értelmetlen szerződéskötögetés után ott tartunk, hogy az új lakás alkalmatlan az internetelérésre.

A történet nem túl tömören, de azért tűrhető hosszúságban

Még az új lakásba költözés előtti héten elkezdtük felkutatni a lehetséges szolgáltatókat. Először persze a Vodafone-hoz mentünk, mert velük volt szerződésünk az előző albérletben. Közölték, nekik nincs hálózatuk a belvárosban.

Menjünk a T-com-hoz, talán nekik van, vagy a Greencom-hoz, mert őket úgyis hamarosan felvásárolják – hangzott el az ügyintézőnk szájából. (Korábban már írtunk róla, hogy ez csak pletyka, a Greencom cáfolja, hogy felvásárolják őket. Szerk. )

Felhívtuk a Greencom-ot. Elmondták, hogy nekik sincs itt hálózatuk, de ezer forint fejében megoldható a dolog.

Bocsi srácok, ez nekünk sok. Tovább keresgéltünk.

Nem maradt sok választásunk, elmentünk a T-com-ba. VÉGRE! VÉGRE EGY SZOLGÁLTATÓ, AKINEK VAN HÁLÓZATA SZOMBATHELY BELVÁROSÁBAN!

Mint tudjuk, minden csoda három napig tart

Vagyis ebben a konkrét esetben pár óráig. Kiderült, hogy csak a legkisebb csomaggal tudnak szolgálni, más nincs. Gondoltuk, valahogy csak megleszünk azzal is. Aláírtuk a papírokat.

Mikor megérkezett szerencsétlen szerelő, először azon hüledezett, hogy a lakást a felújításkor a rendkívül körültekintő „szakemberek” megfosztották minden kábeles kapcsolatától. Minden kábel az ajtón kívül ragadt, pedig még megvan a helye a telefonzsinórnak a nappaliban. Fúrni kell. Az ajtón vagy a falon át. Nosza, fúrjunk.

Még szerencse, hogy előtte a szerelő utána járt a többi dolognak is. Elment a közeli virágboltba, mert tudni illik, a T-com belvárosi hálózata egy virágbolton keresztül érhető el. Mit ad Isten, egy országos szolgáltatás képtelen hozzáférni a saját rendszeréhez, mert egy virágbolt valamiért éppen zárva van.

Mély levegő…

A második beszerelési kísérletre a szerződéskötéstől számított második héten került sor. Ezúttal nem volt zárva a virágbolt! A szerelő megint nézte a rendszert, hogy lehetne megoldani a dolgot. Vagy 10 percre eltűnt az utcán, majd jön vissza, és csak annyit kérdez: Nem akartok elköltözni?

Miért akarnánk? Most költöztünk ide – válaszoltuk. Hát, szerinte hamarabb lenne netünk, ha elköltöznénk, mert úgy áll a dolog, hogy három darab szabad vezetékük van jelenleg, de egyik se működik.

Milyen jó lett volna, hogyha ez múlt héten derül ki, de ugye akkor nem jutottam be a virágboltba – mondja.

Na igen…jó lett volna. Már a hátunkat karmolja az ideg, hogy nem lehet egy sz*ros netet elintézni a XXI. században. De nem ám a mező közepén, hanem a BELVÁROSBAN!

Szó szerint elfogytak a lehetőségeink

Édesanyám megtalálta az IsisCom-ot. Kábel nélküli szolgáltatás Szombathelyen és a környező falvakban/városokban.

Zseniális! Ez kell! Amint kilépett a szerelő a lakásból elindultunk, hogy megkössük náluk a szerződést, majd lemondjuk a T-com-nál.

Sajnálatos módon ott is közölték velünk, hogy nem, nincs az utcában lefedettség a környező házak miatt. Elég egy nagyobb fa, hogy ne működjön megfelelően a csomagjuk.

Így mit van mit tenni, várjuk a T-com hívását, és talán még IDÉN bekötik hozzánk a netet.

Hozzászólások (26)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés