NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Kásler is bejelentette, hogy lesz negyedik hullám

Az egészségügy azonban szárnyal.

Az oltás az egyetlen védekezési lehetőség a koronavírus-járvány újabb hullámai ellen – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményében. Az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós az Életközelben legutóbbi adásában elmondta: amit megtehetünk a negyedik hullám ellen, hogy aki még nem tette, az vegye fel az oltást.

Reális számítások szerint megjelenik a világjárvány negyedik hulláma, azonban Magyarországon az emberek jelentős része át van oltva. Amit megtehetünk a saját egészségünk, életünk védelme érdekében, hogy aki még nem tette, az vegye fel az oltást – mondta.

A Magyarországon rendelkezésre álló hat vakcinával kapcsolatban kiemelte, hogy a fertőzések és a halálozások valószínűségét az oltások legalább a tizedére csökkentik. A brit mutáns okozta a harmadik hullámot, amelyik gyorsabban terjedt és fiatalabbakat is fertőzött, mint a korábbi változat – hangsúlyozta Kásler, rámutatva arra, hogy ezt a jelenleg terjedő, indiai mutánsról is elmondhatjuk.

Azokra az ellenzéki vádakra, melyek szerint a magyar egészségügy teljesen csődöt mondott, úgy reagált, hogy a vádaskodással ellentétben eredményesen zajlik az egészségügy átfogó átalakítása. Ennek keretében az elkészült 6 nemzeti népegészségügyi program felértékelődött, hiszen a keringési, daganatos, diabéteszes megbetegedések erősen rontották a fertőzöttek életkilátásait. Az ellenzéknek semmi nem tűnik fel, ami pozitív – jelentette ki.

Az egészségügyi dolgozók béremelésével kapcsolatban pedig arra emlékeztetett, hogy az orvosok, az ápolók és a nővérek fizetése két és félszeresére emelkedik 2022-re. Az egészségügyi dolgozók életkörülményeivel kapcsolatban kijelentette: 23 kórház 25 helyszínén újulnak és épülnek nővérszállók, továbbá 31 egészségügyi intézmény esetében a nővérszállók korszerűsítése valósul meg. Ezzel több mint 1500 szakdolgozó kulturált lakhatásáról gondoskodik a magyar kormány.

A miniszter állítása szerint az ellenzéki jóslatokkal ellentétben a korábban eltávozott orvosok nagy számban jönnek vissza az egészségügybe.

MTI

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

crankitup: V*rj*k 16-22-*g t*rt*tt m*b*l*s r*zz** *r*dm*ny**t. K*v*ncs* l*n...
Fokozott ellenőrzés lesz a hétvégén Vas megyében
LEGXV: N*m t*bb *vt*z*d*s......
Megvásárolja a volt Brenner-villát a szombathelyi önkormányzat
crankitup: N*m *g*z, h*gy n*m l*h*t *rr*l * tr**n*nr*l l**k*dn*. *n*lm*s. V...
Miért szavazz külföldről az előválasztáson?
crankitup: **** b*kk*r m*st, h*gy m*nd*d. T*nyl*g v*lt r*l* sz*, *lv*sz*k *...
Miért szavazz külföldről az előválasztáson?
kommentolvasó: *n*lk*l, h*gy r**g*ln*k * f* m*nd*n*v*l*dr*, (s* pr* s* k*ntr*) ...
Miért szavazz külföldről az előválasztáson?