NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Savaria Karnevál 2019

Kiválasztották az idei Karnevál tortáját

Egy feketeribizlis torta lett a győztes. 29948

A Karnevál bora

2019.07.31. 20:50

A szoros verseny ellenére idén is megválasztották a Karnevál borát

/ savaria karnevál 2019 /
A 2017-es Feind Cabernet Franc-t kell majd keresni a Borok utcájában.
után, a Karnevál tortáját is megválasztották. A rendkívül finom édességek versenyét csütörtökön tartották a szombathelyi Tóvendéglőben. Az idei már a hatodik év, hogy a bor mellett tortát is választanak a Karneválnak. A kilenc tortát egy szakmai és egy diákzsűri értékelte. A sajtó ezúttal nem szólhatott bele a végeredménybe.

Az Ország Tortája verseny két indulója is zsűrizett

A szakmai zsűriben Hujber Kálmánné, mestercukrász, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola cukrász szakoktatója, Somogyi Miklósné, mestercukrász, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Etikai Bizottságának tagja, Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője, valamint, Ipacs Balázs, a Magyarország Tortája verseny 3. helyezettje, és Tóth Norbert az idei Magyarország Tortája verseny győztese foglalt helyet.

A verseny indulói és a zsűri - Galériáért kattintson a képekre!
fotó: Varga Mátyás

A diákzsűri Sziber Máté diákpolgármesterből, Németh Csenge Borbála, diák-alpolgármesterből, valamint a Jó tanuló, jó sportoló díjazottjaiból Földi Viktóriából, Dénes Lucából, Berács Korinnából és Horváh Biankából tevődött össze.

A Cassis nevű torta lett a győztes

Mészáros Gábor, a Mészáros Cukrászda tulajdonosa megköszönte a Savaria Turizmus Nonprofit Kft.-nek, a városnak, hogy lehetőséget biztosítanak a cukrászok, hobbicukrászok számára, hogy megmutassák milyen csodás tortákat tudnak alkotni. Elmondta, hogy rendkívül szép, jó tortákkal készültek az idei évben a versenyzők. A Karnevál tortájának zsűrizése hasonló az Ország Tortájának értékeléséhez, ugyanis itt is az ízt, a küllemet, az állagot és a karneváli jelleget vizsgálják. Ez utóbbi persze leginkább a torták nevében nyilvánult meg.

A győztes torta - Galériáért kattintson a képekre!
fotó: Varga Mátyás

A tortákra ízben leginkább az alma, a feketeribizli, a szeder és a karamella volt jellemző. A harmadik helyezett Banga László Római frissítő, a második helyezett Pál Judit Cézár koronája, a győztes pedig Varga Ádám lett a Mészáros Cukrászdából Cassis nevű tortájával . A győztes torta egy rendkívül krémes, fantasztikus ízű, ínycsiklandó édesség, benne egy kellemesen savanykás feketeribizlis résszel, körülötte pedig csokoládés, lágy krémmel.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nagyadri: M*st m*r t*d*m, h*l r*mb*l * k*sz*b*d*lt *gyp*szt*t* f*h*rj*! T...
A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU
StarMan: J*j, *tt * v*l*gv*g*! M*s n*ll*k m*s*k*nyv*t "*rn*k", t*...
Hajdú Péter és párja elkapta a delta-variánst
StarMan: H* n*m tr*f*, n* *rj*n*k v*cc*k*t. L*gy *s*csk*, 1 h*t*n *t t*rt...
Nem tréfa: 110 km/órás széllökések és jégeső jön
StarMan: H*ly*kn*k: k*r*s*b*n m*gt*l*ln* *z *rv*s* sz*kl*p*k*t. J*v*sl*m ...
Nagyon csúnya hírek érkeztek a delta variánsról
StarMan: J*gs*mv*n*k. * k*r*kp*r*s t*k*r*dj*n m*nd*nh*nn*n....
Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút