NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Átlagosan négy órát bírjuk a karácsonyt egy kutatás szerint

Aztán egymás agyára megyünk.

A karácsony az év legstresszesebb időszaka, és az esetek döntö többségében egyáltalán nem olyan, mint ahogy a tévéreklámokban szeretik láttatni. Már a készülődés is idegőrlő, főleg ha nem tervezzük és ütemezzük a tennivalókat alaposan, de a stresszforrásokat teljes mértékben akkor sem küszöbölhetjük ki. - írja az nlc.hu.

Ne higgy a mosolyának
fotó: középsuli.com
Egy kétezer fős amerikai kutatás szerint az embernek 3 óra 54 perc elteltével fogy el a cérnája karácsonyfa körül. Ennyi idő után kezdünk kétségbeesetten vágyni az üdítő csend a magány ölelésére.A kutatásban részt vevők 75 százaléka mondta azt, hogy a nagy családi ünnepben van egy pont, amikor a menekülési lehetőségeken kezdenek gondolkodni, sőt 37 százalék belátta, hogy előre eltervezett kifogásokkal készül erre az esetre, 25 százalék pedig azt mondta, megesett már, hogy kénytelen volt a rokonai házában egy csendes zugban elrejtőzni, hogy egy kis békére leljen.

A résztvevők harmada szerint a karácsony zökkenőmentesebb lenne, ha szűkebb körben ünnepelnék, ugyanakkor csaknem az összes megkérdezett egyetértett abban, hogy a szeretteivel töltött minőségi idő (és itt a hangsúly a minőségin van) teszi az ünnepeket az év legcsodálatosabb időszakává, és ha nem találkoznának a rokonaikkal, nem is lenne igazi a karácsony.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: Cs*k n*m m*g*nt *z * h*b*s, *k* ny*lv*n*ss*gr* h*zt*? * f*c* *...
Súlyosan antiszemita cikk jelent meg az Origón
George Clooney: S*k *g*zs*g*t *rt. F*lyt*ss*!...
Demeter Szilárd visszavonja a publicisztikáját, és törli magát a Facebookról
Katka: G*nd*l*m n*g v*n m*r * zs*r*s *ll*s!...
Szájer József lemondott EP mandátumáról
Katka: N*m * g*nd*z*kh*z t*rt*z*m , *gy k*zv*tl*n*l t*d*m * h*lyz*t*t. ...
105 lakó és 49 gondozó kapta el a vírust egy soproni idősotthonban, 12-en meghaltak
emberfarkas: M*s m*st s*jt*m, m*ly*n "sz*ll*m*" t*v*k*nys*gr* *dj* m*...
Szájer József lemondott EP mandátumáról