NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Magyarok tízezrei akarnak Facebook-ismerőseikkel hancúrozni

A Kapjmeg.com nem titkoltan az olyan általános emberi szükségletekre játszik rá, mint a szeretkezés és a randizás.

Lépj be a Facebook fiókoddal, válaszd ki azt az ismerősödet, akihez valamiért vonz a kémia, és ő csak akkor fogja megtudni, hogy érdeklődsz iránta, ha ő is rádkattintott. Ezen a végtelenül egyszerű elven működik a nemrég indult Bangwithfriends.com , a recept pedig bevált, hiszen csak akkor derül fény a két ember közötti vonzalomra, ha az kölcsönös. Egyrészt érdekes, hogy eddig kellett várni egy ilyen online társkeresős kezdeményezésre, ami elegánsan megkerüli a társkeresés egyik legkínosabb dilemmáját (

bejelöltem, de ő nem jelölt vissza, tegnap este meg összetalálkozott a tekintetünk a buliban, de ciki!

), másrészt az ötlet zsenialitását jól mutatja, hogy ismeretlen magyar fejlesztők elkészítették a kufircolós app hazai megfelelőjét Kapjmeg.com címmel.

Innen indul a buli
fotó: Nyugat.hu

Tehát csak engedélyezni kell a belépést a Facebookon át, és a program máris kilistázza ellenkező nemű ismerőseinket - és itt most gyorsan szólunk is, hogy a magánéleti kellemetlenségek elkerülése okán a belépésnél mindenki állítsa át a jogosultságokat "csak én"-re, így más nem láthatja majd, hogy egyáltalán elkezdtük használni az oldalt. Szóval látjuk az ismerősöket, nők a férfiakat, férfiak a nőket, aztán beklikkelhetjük, hogy összefeküdnénk-e az illetővel, vagy maradnánk inkább a randevúnál. Ha a piros gomb zöldre vált, az azt jelenti, hogy nyert ügyünk van, mert a másik fél is ránkbökött a kurzorral.

"Biztos, visszautasítás nélküli ismerkedés"

Lapunk megkereste az oldal névtelenségbe burkolózó üzemeltetőit (ebben kísértetiesen hasonlítanak az amerikai ötletgazdára), akik elmondták, hogy alig két hete indult el a Kapjmeg.com, de

máris több ezren csatlakoztak a biztos, visszautasítás nélküli ismerkedés világához. Az egyetemista korosztály a "hancúr"-ra megy inkább, míg a harmincon felüli réteg még mindig randizni szeretne a statisztikák szerint. Eddig összesen 30 ezer randi- és hancúrjelölés történt (10 ezer - 20 ezer arányban), és közel 300 sikeres egymásra találást közvetítettünk.

A sikerességet ezután már nem kell, hogy félelem előzze meg, a bátortalanabbaknál sem. Hajrá mindenkinek, ne maradjon magányos szív!

- kaptuk meg végül a szirupos PR-kommentárt az üzemeltetőktől.

fotó:

Nem árt nem elcseszni

Ha hihetünk a számoknak, akkor egyébként tényleg belenyúltak a tutiba - vagyis, bocsánat: jól koppintották az eredeti ideát -, nem árt azonban az óvatosság. Igaz, hogy az alkotók diszkréciót ígérnek, de ez a felhasználón is múlik: nem csak a fentebb általunk már említett biztonsági lépést érdemes beütemezni, de nem árt az oldalt úgynevezett "inkognitóablakban", vagyis privát böngészés útján felkeresni, ez ugyanis nem hagy nyomot a böngészőnkben tárolt előzmények között, magyarul a felkeresett oldalak listájában senki nem fogja látni (már amennyiben más is használhatja rajtunk kívül a gépet).

És hogy mi nem árt még? Például párkapcsolatban szórakozgatni az oldallal. Mert ha az előző dolgokat még tökéletesen is kezeljük, titokban tartva a bűnös egymásra cuppanásokat, az már bajosabb ügy lehet, ha mi "csak" szórakoztunk, de a másik fél nem, és esetleg a Való Világban is elkap minket egy szóra - mondjuk úgy, hogy ott van mellettünk életünk szerelme.

Szóval csak óvatosan. Egyébként meg tessék bátran szeretkezni, mert az állítólag még mindig jobb a háborúnál!

Kapcsolódó

2013.02.15. 18:31

Viszlát, kínos múlt: így törölhetjük az exünket Facebookról

/ könnyű /
Többen átélhették már a rémálmot, amikor egy szakítás után annak nyomai, a közös fotók és bejegyzések még mindig ott kísértenek a Facebookon. Egy új alkalmazás megoldást kínál.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Igaz: M*r*g b**d*t*kn*k . *tt * v*d* *j v*r*s : https://www.f*c*b**k.c...
Így oltotta ma a szombathelyieket Ifj. Prugberger László a kínai vakcinával
Igaz: *z *g*z* *ssz**sk*v*s-*lm*l*t h*v*k *z*k,*k*k *lh*sz*k h*gy * p*...
Aggasztóan terjednek az iskolákban is a koronavírus új változatai
Igaz: M* * g*nd ? *g*z*t *rt ....
Aggasztóan terjednek az iskolákban is a koronavírus új változatai
Igaz: M* *rr* * g*r*nc** ? *lv*g*zt*k m*r * 20-30 *v*s *mb*rk*s*rl*t*k...
Aggasztóan terjednek az iskolákban is a koronavírus új változatai
demokratikus_gumilovedek: Szl*v*k**b*n m*r b*v*lt *z *rsz*g*s, t*m*g*s t*szt*l*s, j* n*m.....
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat