NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Kapitális bikát lőtt egy osztrák vadász Vas megyében

Kapitális gímbika került terítékre szerdán a Bérbaltavári-Nagytilaji Községi Vadásztársaság bérbaltavári területén. A vadat egy osztrák bérvadász ejtette el.

Információnk szerint a Werner Perlinger bérvadász által elejtett szarvas trófeájának frissen mért súlya 15,90 kilogramm, ám ez még nem hivatalos adat. Az osztrák vadász Badacsonyi Csaba sportvadász, illetve Koós István terület nélküli hivatásos vadász segédletével ejtette el az állatot.

Kapitális bikát lőtt egy osztrák vadász Vas megyében
fotó: Piskor Máté

A vadászoktól megtudtuk, hogy Bérbaltavár mellett intenzív élőhelyfejlesztés zajlik tavaly óta Piskor Máté hivatásos vadász, vadgazda mérnök irányításával. Gyakorlatilag egy nyugalmi területet alakítottak ki a vadföldek kezelésével, így a területen tudták tartani a gím tarvad állományt - azaz a nőstényeket -, ennek köszönhetően jelent meg a területen a most elejtett kapitális bika.

Kapitális bikát lőtt egy osztrák vadász Vas megyében
fotó: Piskor Máté

A kétéves munka már most meghozta a gyümölcsét, a Bérbaltavári-Nagytilaji Községi Vadásztársaság pedig továbbra is minőségi területet igyekszik kialakítani.

A képeket elnézve valószínűleg számos vadásztársaságnál csettintenek elégedetten, vagy akár kicsit irigykedve is a vasi trófeát látva. Úgy tudjuk, hogy az elmúlt 20 évben nem esett ekkora gímbika ezen a területen, de országos viszonylatban is kiemelkedőnek számít a Bérbaltavárnál elejtett vad trófeasúlya.

Kapitális bikát lőtt egy osztrák vadász Vas megyében
fotó: Piskor Máté

Hozzászólások (16)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * gy*l*l*t *s f*l*l*m k*lt*s * l*gf*bb sz*mp*nt! Gy*l*z*t! *z *...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?
Nati: *z *g*sz *l*t*b*n n*m *rt*k *nny*t v*rk*ny*r*l, m*nt m**t* "...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
Nati: H*ly*k *s v*gy*nk, m*rt m*r r*g *l k*ll*tt v*ln* z*v*rn* *k*t!...
Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Nati: R*m*lj*k * t*szt*t*t*zb* v*gz*k, m*g *tt s*m t*dn*k m*gsz*b*d*ln...
Jön az egyházi lakásügynökség
Nati: j*sk*01, m*ndt*m m*r, *zt *rt*k, *lm*h*tsz! R*ssz*nd*l*t*, j*ll...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét