NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Zuschlag János a Fidesz megbízásából szervezett kamupártokat Vas megyében?

Ezt Hadházy Ákos állítja egy lehallgatási jegyzőkönyv alapján. A Nyugat már évekkel ezelőtt írt erről, és most nyilatkozott nekünk az egyik érintett.

„Ha valaki azt gyanítja, hogy én összedolgozom a Fidesszel, az jöjjön el Kőszegre, és kérdezze meg erről a helyi fideszeseket” – mondta kérdésünkre Táncsics Péter, az Összefogás Kőszegért Egyesület önkormányzati képviselője.

Táncsicsot azért hívtuk fel, mert Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő legutóbbi Facebook-posztjában az ő neve is előkerült. Hadházy egy telefonos lehallgatás ügyészségi jegyzőkönyvét idézi, aminek most járt le a titkosítása.

A FIDESZ ÁLLT A KAMUPÁRTOK MÖGÖTT – ROGÁN ÜGYVÉDJE VOLT ZUSCHLAG „SZOKOTT KAPCSOLATA” Mutatok egy dokumentumot, ami...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. május 5., szerda

Hadházy értékelése szerint a lehallgatott telefonbeszélgetésben Zuschlag János és a kőszegi Táncsics Péter beszélgetnek arról, hogy a 2018-as választásokra is várják „fentről” az utasításokat, ahogyan 2014-ben is megkapták azokat. A jegyzőkönyvben Üstökös néven szereplő, állítólagos Zuschlag azt is elmondja, hogy már kereste a négy évvel korábbi kapcsolatát is az ügyben, aki egyébként „Rogán ügyvédje”.

1578 szavazat, 149,2 milliós támogatás

Hadházy emlékeztet rá, hogy 2014-ben nagyon sok kamupárt indult az országgyűlési választásokon, ezek több százmilliós támogatást kaptak, és végül felszívódtak. Megemlíti Táncsics Pétert, aki „a 2014-es választásokon 1578 szavazatot szerző, de 149,2 millió forint kampánytámogatást bezsebelő Új Magyarország Párt elnöke volt”.

Hadházy szerint a jegyzőkönyv a bizonyíték rá, hogy a Fidesz állt a kamupártok szervezése mögött.

Már 2014-ben írtunk róluk

A 2014-es választásokon megjelent kamupártokkal mi is sokat foglalkoztunk.

2020.03.05. 08:27

Összesen 18 millió forintot sikerült behajtani a kamupártoknak adott 2,7 milliárdból

/ hírek /
A nyomozások nagy része elhalt vagy nevetséges bírsággal végződött.
Indulásukhoz a Fidesz-kormány teremtett jogi lehetőséget, hiszen úgy változtatták meg a választási törvényt, hogy egy választópolgár több jelöltet is ajánlhatott. Ez a lépés sokkal könnyebbé tette a jelöltállítást. Ha egy pártnak sikerült 27 jelöltet állítania bárhol az országban, akkor országos listát is állíthattak. Ezzel pedig több tízmillió, esetenként több százmillió forint állami támogatás járt.

Így rengeteg, addig nem ismert párt alakult, amelyek az esélytelenek nyugalmával indultak a választáson. Majd többségük felszívódott, ugyanis a minimális eredményt sem elérő jelölteknek vissza kellett volna fizetniük az állami támogatást.

A kamupártoknak támogatásként kifizetett 2,7 milliárd forintból összesen 80 millió forintot sikerült behajtaniuk

2020.03.05. 08:27

Összesen 18 millió forintot sikerült behajtani a kamupártoknak adott 2,7 milliárdból

/ hírek /
A nyomozások nagy része elhalt vagy nevetséges bírsággal végződött.
a hatóságoknak.

Táncsics 2014-ben lapunknak a sok munkával indokolta a sok képviselőjelöltet

A kőszegi Táncsics Péter társaival valóban megalapította az Új Magyarország Pártot. 2014. április elején, az országgyűlési választások előtt nem sokkal interjút is készítettünk

2014.04.01. 07:48

Táncsics Péter: A kis pártok jelentik az új generációt

/ választás 2014 gal. 4 kapcs. /
Az Új Magyarország Párt elnöke szerint a média kirekesztő és megrendelésre dolgozik.
vele.

Ebben azt is mondta, hogy a pártja ellen azok a baloldali politikusok indítottak támadásokat, akiknek nincs válaszuk a megváltozott politikai lehetőségekre. Azt állította, hogy azért sikerült 50 választókerületben jelöltet állítaniuk, mert rengeteget dolgoztak. Visszautasította azt a vádat is, hogy meghamisították az ajánlásokat.

Szerinte az új választási törvény azért jó, mert lehetőséget ad az addig ismeretlen embereknek a politikában való részvételre, és sokan élnek is ezzel a lehetőséggel.

Kérdésünkre elmondta, hogy valóban ismeri Zuschlag Jánost, aki az MSZP tagbeléptetési botrányával lett hírhedt Vas megyében. (A botrányról írt cikkeinket itt találja összegyűjtve.) Ennél többet nem mondott Zuschlagról, azt viszont elismerte, hogy tanácsokat kaptak egy olyan cégtől, ahol Zuschlag is dolgozott.

Két pártot is Táncsics lakásán alapítottak

2015 végén az ügyészség nyomozást indított

2015.12.10. 11:31

Leáldozott a magyarországi kamupártoknak? Két vasi kispárt került a hatóságok célkeresztjébe

/ közélet 1 hsz. 4 kapcs. /
A költségvetési csalás gyanújába keveredett Új Magyarország Pártot és Új Dimenzió Pártot is Táncsics Péter kőszegi ingatlanjaiban hozták létre.
a két Vas megyében alapított szervezet, az Új Magyarország Párt és az Új Dimenzió Párt ellen is. A dokumentumok alapján mindkét pártot Táncsics Péter lakásán hozták létre.

2018 februárjában kamupártok szervezésének gyanújával letartóztatták Zuschlag Jánost,

2018.02.01. 10:01

Letartóztatták Zuschlag Jánost, kamupártok szervezése lehet a háttérben

/ közélet 5 hsz. /
Négy éve Vas megyében is eljátszották ezt.
a NAV szerint egy biztosításközvetítő cég adatbázisából szerezték meg kilencezer állampolgár adatait, és ezekkel az adatokkal akarták felhasználni a hamis jelöltállításokhoz. A NAV azzal gyanúsította Zuschlagot és három társát, hogy meg akarták ismételni a 2014-es kamupártos eseteket.

Táncsics: Az már nagyon régen volt

Hadházy Ákos posztjának megjelenése után felhívtuk Táncsics Pétert. Táncsics azóta tárasival Kőszegen megalapította az Összefogás Kőszegért Egyesületet, a szervezet a fideszes önkormányzat ellenzékeként politizál, Táncsics 2019-ben az egyesület színeiben városi képviselő lett.

Kérdésünkre tagadta, hogy ő a Fidesszel dolgozott volna össze, kijelentette, erről a helyi fideszeseket kellene megkérdezni. Megjegyezte, az Új Magyarország Párt ellen 2017-ben megszüntették a nyomozást, erről nem is akar többet mondani.

Az Összefogás Kőszegért Egyesület 2005-ben alakult, „akkor, amikor Hadházy még fideszes volt” – mondta. Hozzátette, őt 2019-ben a kőszegi választópolgárok választották meg városi képviselőnek, őt ne szólítsa fel lemondásra az, aki korábban a Fidesz tagja volt.

Most is elismételte, hogy ismerte Zuschlagot, de az régen volt, arról, hogy Zuschlag a Fidesz megbízását teljesítette-e, azt mondta, ezt tőle kellene megkérdezni.

Kijelentette, az, hogy a felvétel szerint „fentről várja az információkat”, azt jelenti, hogy folyamatosan figyelte a változó jogszabályokat és azok módosításait.

Megjegyezte, az egyesületben és képviselőként végzett munkája bizonyítja, hogy ő nem dolgozott össze a Fidesszel.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

jobboldal: Sz*nj*t*k *z *g*sz! ...
Az Egyesült Államok alelnöke kiment a Pride-ra
jobboldal: 17 -*s! M*jdn*m *ls*rt*m m*g*m. D* m**rt k*ll *j*bb *lt*s *m*k*r...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
Katka: M*gt*n*lt*d * f*d*sz l*ck*t? ...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
miki1950 : V*l*b*n n*ncs*n*k *gysz*r* h*lyz*tb*n, d* n*m cs*d*, h*sz*n *ly*...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
Katka: M**rt n*m k*r*lt v*ssz* * k*t p*ng p*ng *szt*l? K* ny*lt* l*?...
Ez nagyon menő! Jó hely lett Szombathely szívében a felújított sportliget