NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Barátai és ismerősei adtak erőt ahhoz, hogy folytassa a rajzolást

Morosits Krisztián, a mozgásában jelentősen korlátozott 25 éves fiatalember, Egyházashollóson él. Hetedik osztályos korában került kerekesszékbe, amitől teljesen megváltozott a napi rutinjai. Ezért vágott bele a rajzolásba és a modellautó gyűjtésbe.

Krisztián 2015. júniusában kezdett el igazán rajzolni. Az első alkotásait nem találta túl jónak, de tovább próbálkozott, majd később az egyik közösségi oldalra is feltöltötte a rajzát. A képet látva a barátai, ismerősei biztatták, ők adtak neki további erőt a rajzoláshoz.

fotó: Vágvölgyi Bálint

A fiatal művész azért szeret rajzolni, mert ez hozzásegíti, hogy maradandót alkosson, és, hogy teljesen kikapcsolódjon. Mint mondja, alkotás közben egyáltalán nem érzi magát betegnek. Krisztián reméli, hogy egyszer majd megtalálják az ellenszert a betegségére.

fotó: Vágvölgyi Bálint

Az alkotásban Csimborasszó Gyermekközpont támogatja, de főleg a gyógytornásza, Simonné Pungor Mária, és a családja. Krisztián most az

Akarat győzelme

címmel nyitott kiállítást a Kámoni Arborétumban, ami már a harmadik helyszín, ahol az alkotásai megtekinthetők. A megnyitó után az arborétum udvarán egy rododendront ültettek Krisztiánnak.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Rőzsike : B*sm*n! T*l*d n*m sz*kt*m m*g *zt * l*mp*v*sr* st*l*st. N* t*dd!...
Egyre jelentősebb az ellenzék előnye a Fidesszel szemben
hozzászóló1: * k*lp*l*t*k** r*sz *s t*rt*lm*s. H*t*l*mr* k*r*lv* 2 h*n*p *l*t...
Itt a Momentum előválasztási programja
duffs: M* *l*k*lt k* *z *r*dm*nyh*rd*t*sn*l???? ...
Futóverseny volt Szombathelyen, mintha nem volna járvány (Frissítve)
busman: H*l v*gyt*k f*d*szf*lsz*p*k? *llj*t*k k* *z mdf-*s zs*d*j*t*k m*...
Hende Csaba: 83 dolgozó nem írt alá a Markusovszky-kórházban
Latyak: L*gy*n *gy: l*gy*nk v*gr* *gy k*sz*m*th*t*, sz*l*d*r*s **r*p** j...
Dobrev Klára: Az első számú ambícióm az, hogy 2022-ben győzzük le a Fideszt