NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Ezek a mai fiatalok éppen művésztáborban szakadtak ki a tévé és internet fojtogatásából

Kámban jöttek össze egy kis brainstormingra.

Még hogy ezek a mai fiatalok naphosszat csak az internet meg a tévé előtt ülve sorvasztják a testüket! Pont erre cáfoltak rá a múlt hét végén. Augusztus 12 és 14. között Kámban szervezték meg a Nyolcág művészeti tábort. Az irodalom, a zene és a képzőművészet iránt érdeklődő fiatalok gyűltek össze, hogy hódoljanak hobbijuknak.

Nyolcág művészeti tábor
fotó: Nyolcág művészeti tábor

Az első nap az irodalomé volt: Nietzsche ön-élet-hazugság filozófiája került a központba. A táborozóknak a félelmeiket jellemző melléknevekkel kellett versszakokat írniuk, majd azokat 3-4 fős csoportokba rendeződve összekomponálniuk és előadniuk.

Nyolcág művészeti tábor
fotó: Nyolcág művészeti tábor

Másnap a zene következett. Egyfelől tábori himnusz-szerzésbe kezdtek bele a fiatalok, másfelől pedig hatalmas kirándulásokat tettek. A kirándulás során a fiatalok bejárták a kámi Virághegy csodálatos szőlőseit, és egy kedves helyi pincegazda vendégül is látta őket. Este pedig koncertek következtek - többek között az Újvilág Utca is fellépett.

Nyolcág művészeti tábor
fotó: Nyolcág művészeti tábor

A harmadik nap volt a legösszetettebb és legsokoldalúbb a háromból. A vizuális művészetek kapták a legnagyobb szerepet. A táborozók előadást hallgathattak a művészet és a pénz kapcsolatáról, felújították a betonból öntött színpadot és természeti elemekből vers- és dalrészleteket alkottak meg vizuálisan.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

oszto: *z *ng*z*k....
Koronavírus: október 1-jétől szigorítanak Bécsben
demoktatorovm: *n *g*z*n *ssst*b* T*szt*lt *r*m!...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
miki1950 : L*tsz*k, h*gy N*m*ny *ndr*s v*ssz*f*l* t*lj* * v*r*st, n*m p*d*g...
Újabb multinacionális cég érkezett meg Szombathelyre
tintiritti: *n *nn*k n*m cs*n*lt*m v*ln* pr*m*t *gy c*kk f*rm*j*b*n, h*th* *...
Szlovéniában a home office-hoz is kell védettségi igazolás
Ddd911: P*ty*s d*h*s l*tt? :D k*s bz* ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel