NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Összehangolt rajtaütés: termesztőket és terjesztőket fogtak a rendőrök

Egyidőben csaptak le három megye rendőrei termesztőkre és terjesztőkre. A körmendieknek ismét volt munkájuk, Apátistvánfalván 674 tő indiai vadkendert és 10 kiló szárított marihuánát találtak.

Még mindig nem tudjuk, mitől az Őrség a vasi kábítószer-termesztők "melegágya". Mindenesetre újabb komoly mennyiségű marihuánát foglaltak le a rendőrök, ezúttal Apátistvánfalván. Azt sem tudjuk, vajon elismerést jelent-e, hogy az ország másik felén, Debrecenben is őrségi füvet szívtak az ellazulni vágyók, a fővárosi dealer ugyanis Apátistvánfalváról szerezte a kábítószert.

Több megye felderítő és bűnügyi szervei összefogva, több helyen, egy időben összehangolt rajtaütést szervezetek 2011. január 28-án. A Körmendi Rendőrkapitányság, a Dabasi Rendőrkapitányság a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei egyszerre tartottak házkutatásokat, a Terrorelhárító Központ munkatársai az elfogásokban nyújtottak segítséget. Előzetes bűnügyi információk alapján F. Sándor (34 éves, büntetett előéletű) debreceni lakos házában, digitális mérleget, valamint fogyasztáshoz szolgáló pipát foglaltak le. Megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi rendszeresen kábítószert ad el, amit hazai termesztőktől szerez be. A másik három eljárás alá vont személy kihallgatása során elismerte, hogy rendszeresen fogyaszt kábítószert.

Hangulatos szobabelső
fotó: HBMRFK

Ugyanakkor Apátistvánfalván egy 34 éves férfi házában tartottak házkutatást, ahol 674 tő marihuána növényt, 10 kg. leszüretelt, szárított növényt és a termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le a nyomozók.

Gyálon két helyen is házkutatások történtek. Az egyik gyáli címen egy 28 éves férfinél kábítószert és kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket, berendezést találtak. Egy másik gyáli házban 81 tő növényt valamint a termesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le a nyomozók.

Szintén házkutatás volt annak a 32 éves budapesti férfinak a lakásában is, aki a megalapozott gyanú szerint Debrecenben több személynek is rendszeresen értékesített kábítószert, melyet a gyáli és apátistvánfalvai termesztőktől szerzett be.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt - öt személy előzetes letartóztatása mellett - az eljárást tovább folytatja. Az ügyben további gyanúsítások várhatók.

Kapcsolódó

2010.03.10. 18:54

Diákoknak árult drog, veszélyes hulladék a nemzeti parkban

/ sokkoló gal. 4 kapcs. /
Mintegy 16 ezer adag cigarettára elegendő marihuánát foglaltak le a körmendi rendőrök az elmúlt hónapokban Szentgotthárdon és környékén. Sok a fiatalkorú érintett és az is kiderült, hogy a dílerek egyéb bűncselekményeket is véghezvittek.

2010.01.19. 16:45

Drogos osztrák művészek termeltek cannabist a határon

/ sokkoló gal. 3 kapcs. /
Határőrből lett rendőrnek tűnt fel egy csapás az osztrák-magyar határon. A nyomok egy vadkender-ültetvényhez vezettek. A művészpár 120 ezer eurót kaszált a füvön, 15 évet is kaphatnak.

2009.09.30. 20:16

Őrségi drogesetek – félszázan a rendőrség hálójában

/ sokkoló gal. 17 hsz. /
Egymástól is lopták a marihuánát a nádasdi termesztők, de a Budapestről az Őrségbe települt asszony sem tudott meglenni drog nélkül. Őriszentpéteren zajlottak „drogpartivá” alakuló házibulik és hamis pénz is felbukkant.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacsg: N*m *zt m*ndt*m, h*gy *z j*. Cs*k * t*nyt k*z*lt*m. *gy *pt*v*t,...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
miki1950 : *z v*l*b*n * l*tsz*t. * f*l*l*mb*n t*rt*s n*gy*n s*k*kn*k b*f*gj...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson
subi2: *gy *g*z* "*lr*tt*nt*" *t*l*t....
Földre dobta a maszkját, aztán verekedésre hívta az őt igazoltató rendőröket és katonákat
miki1950 : M*gy*r*rsz*g k*rm*ny*n*k *z n*m f*j. *z *ll*m* *d*k *tt*l m*g b*...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
kaulike: d* sz*r*nt*m *s v*dk*t v*zsg*lt*k, m*g *z *s *k* *rt* * b*r*ms*g...
Más orosz vakcinát teszteltek, mint ami forgalomba kerülhet