NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Jordán Tamás rendezi a Törőcsik Mari-gálát, ráadásul a Nemzetiben

A szülinap november 23-án, a Nemzeti Színházban lesz, az est megrendezésére Jordánt Vidnyánszky Attila kérte fel.

Ahogy az MTI hírfolyamában is olvashattuk, különleges esttel és kiállítással készülnek megünnepelni a Kossuth-díjas színésznő, Törőcsik Mari 80. születésnapját. A buli helyszíne a Nemzeti Színház lesz, időpont november 23-a. A művésznő tiszteletére gálát is terveznek, amelyet Jordán Tamás, a szombathelyi színház igazgatója rendez.

Törőcsik Mari is különleges előadással készült a születésnapjára. A nyáron megkezdte Az öreg és a tenger című produkció próbáit Anatolij Vasziljev rendezővel, ám orvosai tanácsára végül nem vállalta a novemberi bemutatót. A színésznő ugyanakkor továbbra is játssza szerepeit a Nemzetiben, legközelebb október 24-én és 25-én lép színpadra Zsótér Sándor rendezésében, Henrik Ibsen Brand című darabjában.

Törőcsik Mari 80. születésnapjára a Nemzeti Színház kiállítást is rendez, amelyen olyan tárgyakat is szeretnének bemutatni, amelyeket a színésznőről őriznek tisztelői. A színház várja azok jelentkezését, akik fotókkal, jegyekkel, egyéb tárgyakkal rendelkeznek, és ezeket ideiglenesen a kiállítás rendelkezésére bocsájtanák.

A felajánlásokat a torocsik80@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen fogadják. Azoknak, akik a kiállítás időtartamára felajánlják személyes emléktárgyukat a művészről, különleges ajándékkal kedveskedik a Nemzeti Színház.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kazi: L*h*t, h*gy * 3 *v t*v*d*s, d* h*gy * C*V*D-j*rv*ny k*zd*t* *t* ...
Lezárták a mászófalat a szombathelyi Sportligetben
edmond: H*gy *llh*t *l* *ly*n h*lyz*t, h*gy *gy t*z*v*s gy*r*k f*l*gy*l*...
Eltűnt egy kislány a Balatonban
demokratikus_gumilovedek: F*p*d*s D*mszky-*t*nz*t. N*ll* t*rt*l*m. T*m*ny *mp*rt*lt b*llsh...
Egy vidéki fiú Budapesten – interjú Karácsony Gergellyel
angelica: N*k*m n*m k*ll *lm*nn*m *hh*z P*rp*c*g, h*gy m*lysz*g*nys*g*t l*...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik
joska01: S*k*dsz*r b*z*ny*t*d *st*b*s*g*d*t,t*d*tl*ns*g*d*t,t*j*k*z*tl*ns...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik