NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Felmerült, hogy Szombathely 2023-ban Európa kulturális fővárosa lenne

Derült ki Jordán Tamás Baló Györggyel folytatott beszélgetéséből. A színházigazgató pályázata, amit ugye nem fogadott el az önkormányzat, ehhez is segítség lenne.

Az biztos, hogy ha színházigazgatónk egyelőre nincs is, Szombathely bekerült az országos közéleti véráramba. Jordán Tamás tíz évvel ezelőtt alapított színházat Szombathelyen, most, második ciklusának lejártakor ismét pályázott a teátrum direktori posztjára, időközben azonban kihívója is akadt Dér András személyében. Dér később, mondván, hogy pályázata nyilvánosságra került akarata ellenére, visszavonta azt. A szombathelyi közgyűlés Jordánt annak ellenére nem szavazta meg igazgatónak, hogy ő volt az egyedüli jelentkező a posztra, továbbá a színház színészei is egyhangúlag őt támogatták, sőt, ki is jelentették, ha nem Jordán lesz a vezető, akkor ők elmennek máshová játszani.

A szombathelyi botrány lassan országosra dagad, Jordán kedden este az Egyenes beszéd

2017.03.08. 10:35

"Valószínűleg az a bűnöm, hogy nem a mostani politikai hatalom embere vagyok"

/ kultúra 20 hsz. /
Jordán Tamás az Egyenes beszédben osztotta meg gondolatait.
, szerda este pedig Baló György vendége volt.

Összefoglalva az utóbbi műsorból a lényeg:

 • Sokkal inkább boldogság van benne, mint keserűség, hiszen olyan sokan biztosították szeretetükről, és ezt korábban elképzelni sem tudta.
 • A legtöbb bonyodalmat Dér András pályázatának kiszivárgása okozta. Bár továbbra is értelenül áll az előtt, hogy miért kell egy nyílt pályázaton beadott anyagot titokként kezelni, illetve a szakmai bizottság miért egy visszavont pályázattal és annak nyilvánosságra kerülésével foglalkozott az ő érvényes pályázata helyett. Ugyanakkor amint kiírják az új pályázatot, ő szinte azonnal beadja az először beadott anyagát, változtatás nélkül.
 • Az igazgató ugyan nem lát bele a kártyákba, de az biztos, hogy politikai okai vannak a mostani helyzetnek. És úgy tűnik, a döntéshozókat a közönség érdekli a legkevésbé.
 • Az őszi szezon igencsak veszélyben van. A megszokott színházi ütemterv szerint uyganis már javában kellene szervezni azt. A színészek egy része pedig biztosan távozik akkor, ha nem ő lesz a Weöres Sándor Színház igazgatója.
 • Felemerült, hogy 2023-ban Szombathely Európa kulturális fővárosa lenne, ám Jordán szerint ez a mostani helyzetben reménytelen vállalkozás.
 • Jordán szerint ha a szombathelyi közgyűlésben nagyobb lett volna a fideszes többség, akkor a színház ügyét éppen úgy darálták volna be, mint az összes többi hasonló ügyet.
 • Baló egyébként hívott vendéget a szombathelyi önkormányzattól is, ám mondván, hogy ők éppen az új pályázatot készítik elő, nem fogadták el a meghívást.

  Hozzászólások (2)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  shopron: *r*l*k, h*gy f*lf*d*zt*t*k V*c*t, *gy *g*z*n h*ng*l*t*s k*sv*r*s...
  Múmiák és sütemények: Vác, az ismeretlen város a Duna partján
  ta-tom: N*gy*n sz*m*t d*l*g *z *lt*tl*n*k *ld*z*s*, k*nysz*r*tg*t*s* *s ...
  Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
  amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
  Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?
  iszek: F*c*zn* k*ll*tt v*ln*,zs*bh*k*zn*, sz*ty*l*t k*pk*dn*...t*l*n m...
  A Hősök terén tüntetnek az egészségügyi dolgozók
  okoska120: *lph* v*r*s *ll*n* *lt*st t*sz*k k*t*l*z*v*, *m*k*r * d*lt* *s g...
  Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás