NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Jól odasóztak a szombathelyi Jókai park sétányának

Lebetegedett a sószóró, a helyettese pedig kissé elnagyolt munkát végzett.

Valószínűleg nem mondunk újdonságot azzal, hogy múlt héten megmutatta igazi arcát a tél. Jöttek a mínuszok, a fagy, a szél és a hó is, így bőven volt tennivaló az utakon, utcákon, de az élet ment tovább. Egy olvasónk is gyanútlanul sétálni indult hétvégén egyik este a szombathelyi Jókai, másnéven a Szent István parkban, viszont egyáltalán nem számított arra, ami ott fogadta.

A látottak mélységesen felháborították, így lapunkkal is megosztotta a fotókat. Meghökkentő mennyiségű sót szórtak ugyanis a sétányra, alig néhány méterre a gyönyörű fáktól és úgy véli, a sószerű vegyi anyag szinte biztos, hogy tönkre fogja tenni a fák életterét.

Így szól a teljes levél:

„Tisztelt nyugat.hu Szerkesztőség!

Ma este a Jókai parkban sétálva meghökkentő látvány tárult elém. A sétányon a több évtizedes gyönyörű fáktól néhány méterre, a földre(!), becslésem szerint több száz kiló sót szórtak ki. A sószerű vegyianyag szinte biztos, hogy a fák életterét tönkre fogja tenni.

Szeretném, ha a nyugat.hu illetékes helyen utánajárna, hogy ki a felelős ezen barbár tettért, illetve ki hagyta jóvá és milyen indokkal szórtak ki vegyi anyagot a sétány földútjára? Továbbá, a döntéshozókat vezérelték-e környezetvédelmi szempontok?

A sétányról készített 2 képet mellékelem.”

fotó: Olvasó

Kérdéseinket elküldtük először a SZOVA-nak, jött is gyorsan a válasz, hogy ők nem tudnak semmiről, próbálkozzunk a Szomparknál. A történet pedig itt válik érdekessé, és valljuk be, kissé mókássá is. Kiss Dávid ügyvezető igazgató válaszából ugyanis kiderül, hogy lebetegedett a sószóró, a helyettese pedig ezt alkotta.

„Belső vizsgálat során megállapítottuk, hogy a síkosság mentesítési munkák keretében, betegség miatt a helyettesítést ellátó munkások végezték tévesen a síkosság-mentesítő anyag kijuttatását. A kijuttatott anyag begyűjtése megtörtént, a munkások felelősségre vonása folyamatban van” - közölte lapunkkal az ügyvezető.

Időközben kisütött a nap, és remélhetően meggyógyult a sószóró is.

Hozzászólások (12)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lights: *ly*n*k *z *jk*r* t*m*tk*z*s* v*ll*lk*z*k....
Magyarország küzd a harmadik hullámmal
busman: Ksh *s f*gl*lk*z*tt v*l*. * 10%-*t *s *nn*n l*h*t k*k*k*zn*, *zt...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
miki1950 : J*bb*l*st k*v*n*k n*k* *s * t*bb* s*k*z*r s*rst*rs*n*k. ...
Lélegeztetőgépen kezelik Bányai Gábor, fideszes képviselőt
miki1950 : *z *ly*n k*pcs*l*t cs*k *nny*t *s *r. ...
60 ezer eurót ítélt meg a bíróság egy portugál nőnek, aki 30 éven át főzött és takarított az élettársára
miki1950 : N*gy*n sz*ll*m*s. ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével