NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Felbontották a Jókai utca nemrég lerakott szegélyköveinek egy részét

A helyszínen megtudtuk, miért volt erre szükség.

Javában tart a szombathelyi Jókai utca felújítása, az utcát még májusban zárták le a Gagarin és a Kálvária utcák közti szakaszon. Az úttesten már ott van egy aszfaltburkolat, és a napokban lerakták a szegélyköveket is.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Egy olvasónk viszont azzal keresett meg minket, hogy a már lerakott szegélyköveket néhány részen újra felbontották, és ezt furcsállta, mert szerinte plusz költséggel jár, és a munka is később fejeződik be így.

Kimentünk a helyszínre, és mi is azzal szembesültünk, hogy a szegélyköveket néhány részen valóban felszedték, jellemzően a csatornanyílások mellett.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Sikerült beszélnünk a kivitelező cég egyik munkatársával, aki azt mondta, szó sincs arról, hogy a már elkészült utat bontottak volna fel. Az úttesten jelenleg csak az alap aszfaltburkolat van, erre jön később még az úgynevezett kopóréteg, vagyis további aszfalt.

fotó: Mészáros D. Zsolt

A munka ezen szakaszában mérik meg az úttest lejtését, azért, hogy később a csapadékvíz a csatornanyílásokba folyjon. A szegélyköveket azért szedték fel, mert úgy tudják elvégezni a szükséges korrekciókat. Jelenleg éppen ezt csinálják.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Hozzátette, ez nem jelent plusz költségeket és csúszást sem, egy nap alatt végeznek vele. Várhatóan a jövő hét végén, vagy a következő hét elején terítik le a felső aszfaltréteget, majd a burkolati jelek festése következik.

A szakember számításai szerint július végére befejeződik a Jókai utca felújítása.

fotó: Mészáros D. Zsolt

915 millióból hét utat újítanak fel

Még április végén jelentették be a városházán, hogy 915 millió forint uniós támogatást nyertek el egy pályázaton, ebből hét utcát újítanak fel, köztük az említett Jókai utcát. A pénzből a következő utcák is megújulnak:

 • a Dózsa György utca Kálvária utcától a Magyar László utcáig tartó szakasza
 • az Újvilág utca Rumi út és az Interspar áruház parkoló bejárata közötti szakasza, ott felújítják a csapadékvíz-elvezetési rendszert is
 • az Ernuszt Kelemen utca Dolgozók úti körforgalomtól az Aranypatak hídjáig tartó szakasza, a csapadékvíz-elvezetési rendszer felújításával együtt
 • a Márton Áron utca 78. számú ingatlan és a Kilátó utca közötti szakasza. A fejlesztés része itt is a csapadékvíz-elvezetés rekonstrukciója, továbbá a hiányzó szakaszon új járda építése is.
 • a Vépi út a Zanati úttól a 86-os körforgalomig. A Vépi úton felújítják a csapadékvíz-elvezetést, és kerékpárút és kerékpársávot és kialakítanak
 • a Sugár utat a Horváth Boldizsár körúttól az Eperjes utcáig tartó szakaszon.
 • A munkát a Márton Áron utcában, a Jókai utcában, valamint a Vépi úton kezdődik meg, a teljes programot december 31-ig kell befejezni.

  Hozzászólások (3)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  busman: *jt*r* k*r*k*d * z*rt k*r* r*nd*zv*ny f*l*r*t*t, *zt*n *k* *gy *...
  Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?
  busman: K*v*t*ln* l*gf*lj*bb *tth*n * k*j*t *ny*k*t*l......
  A szombathelyi Fidesz a közgyűlés szakmai bizottságainak összehívását követeli az Agora átszervezése miatt
  ciber: H* j*l *ml*ksz*m *z SZF*-n*k d*nt*s *l*tt n*mcs*k, h*gy n*m k*rt...
  A szombathelyi Fidesz a közgyűlés szakmai bizottságainak összehívását követeli az Agora átszervezése miatt
  miki1950 : *rd*k*s*n *rt*l. V*l*b*n, *g*szs*g*gy l*sz*d*lv*. *tth*nm*r*d*s*...
  Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?
  borsofuzelek: *n b*z*m b*nn*, h*gy k*k*nysz*r*t*n*k v*l*m* *l*r*l*p*st *z *gyb...
  Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?