NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hasznos

A jogosítvány meghosszabbításnak szép, új, böszme rendszere

Hogy egyszer bebukunk pár hetet, hónapot, azt még benyeljük. De hogy mindig?

Már azt sem nagyon értettük, hogy mi szükség volt a rendszer átalakítására.

Miért nem jó az, hogy az ember 5-10 évente elment a dokihoz, aki megvizsgálta, és ha rendben volt minden, újabb 5-10 évig nem volt gond. Csak figyelni kellett a jogosítvány lejáratának a napjára, aztán a dátum előtt félretenni a pénzt és bejelentkezni megint a dokihoz. Ennyi.

De hát a budapesti irodák mélyén dolgozó, magát roppant okosnak gondoló, ám valójában a gyakorlati tapasztalatok híján levő hadsereg valamiért mindig jobban tudja, hogy mit és hogyan kell csinálni. És imád hozzányúlni a rendszerhez, azt úgy megváltoztatni, hogy az eredeti probléma se oldódjon meg, ellenben számos más új anomália keletkezzen.

Kiváló példa erre az oktatás, az egészségügy vagy a szürreális adórendszerünk.

És ehhez csatlakozott a jogosítvány meghosszabbításának apró ügye is.

Ahogy arról lapuk is beszámolt

2006.10.13. 15:07

Ipkovichnak szavaz bizalmat az MDF

/ önkormányzati választás 2006 /
Kérdőjelet hagyott a szombathelyi MDF-ben, hogy a Fidesz "nem ügyek és programpontok mentén" kívánt volna...
, néhány évvel ezelőtt megváltoztatták a rendszert. Az új módi szerint már nem 5-10 évre kapjuk a pecsétet, hanem – az orvosi vizsgálatot megelőző - születésnapunkhoz képest. Akkor – mi mást is tehettünk volna – beletörődtünk abba, hogy az átállás miatt egyszer bebukunk 1-11 hónapot. Elvégre Kelet-Európában ez nem akkora téma.

A közelmúltban olvasói levelet kaptunk, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy nem egyszeri alkalomról volt szó, merthogy a jövőben is ez fog történni. Azaz mindig elveszítjük majd az érvényességi időt, ha a születésnapunk előtt megyünk orvosi vizsgálatra.

Némileg kételkedve és értetlenkedve felhívtuk a 1818-as kormányzati ügyfélvonalat, ahol megerősítették az olvasónk által leírtakat.

„Abban az esetben, ha az ügyfél a születésnapja előtt hosszabbítja meg a vezetői engedélyét, állíttatja ki az orvosi alkalmassági véleményt, akkor az veszít a maximális érvényességből” – erősítette meg az ügyfélszolgálat. Merthogy az orvosi alkalmassági vélemény kiállításának napjától az azt megelőző születésnapig számolják az érvényességet. Azaz heteket, hónapokat, vagy akár közel egy évet veszítünk. Ez egyrészt pénzt, másrészt macerát jelent.

Elvileg persze megtehetjük, hogy a születésnapunkon megyünk az orvoshoz, utána meg elfutunk az okmányirodába, ahol 8 nap alatt készítik el az új okmányunkat. Ezen időszak alatt a régi jogosítvánnyal és az új igénylőlappal legálisan vezethetünk.

Hogy ez variáció mennyire kivitelezhető a mindennapokban munka mellett, az egy dolog, a másik az, hogy ezt a papírt – erősítették meg a 1818-on is – kizárólag Magyarországon fogadják el. Azaz például a Ausztriában már nem.

Szép munka volt, no!

Hozzászólások (25)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : K*n*k * m*gb*z*s*b*l *s m*ly*n c*lb*l? M*nth* n*m *sm*rn* *z *l...
Egységes ellenzék: Kövér a szolgálatok alkotmányos kötelességének megszegésére buzdított – Távozzon tisztségéből
Sanca: M*r n*gy*n n*gy * b*j!!! *z *ssz*s m*gh*ly*l?Gr*z b*z*rt v*gy m...
Kövér nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről
iszek: L*gt*bb * f*l*s*gf*gg*......
Magyarország a „függők” országa
Sanca: N*l*nk * c*v*db*n *lh*nyt*kh*z *zt *s h*zz*v*tt*k *k* m*rc**sb*...
Milyen lenne az átoltottság, ha nem lennének közösségi oldalak és véleményvezérek?
miki1950 : T*lt*sz b*z*ny ,m*rt *tt *s * f**ll*ns*gn*k *z *ll*nz*k*t j*l*l...
Kövér nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről