NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Jobbik: itt a pózna vége, tovább mászni nem lehet! (Sajtóközlemény)

Döbbenetes, hogy pont az iskoláktól készülnek Szombathelyen százmilliókat elvonni, miközben óriási, a magyarságtól ellopott összegek lapulnak kideríthető helyeken - írja közleményében Sárközy és Balassa.

Sárközy Csaba és Balassa Péter juttatta el szerkesztőségünkhöz a következő közleményt.

A szombathelyi önkormányzat egy független, Komárom-Esztergom megyei céggel világíttatja át a városi oktatási intézmények gazdasági helyzetét – azzal a céllal, hogy honnan és mennyit lehet elvenni a költségvetésükből. A vizsgálat eredménye még nem nyilvános, de a Jobbik Magyarországért Szombathelyi Szervezete arról értesült, hogy az iskoláinkat mintegy 30 %-ban „alulfinanszírozottnak” találta.

Ebben a helyzetben döbbenetesnek találjuk, hogy a városi költségvetés tervezetében súlyos százmilliókat kívánnak elvonni tőlük.

Mindenekelőtt leszögezzük, hogy e kényszer-költségvetés fő okaként az immár lassan egy éve kétharmados többséggel kormányzó FIDESZ sokat hangoztatott, de a valóságban elmaradt forradalmi elszámoltatásának hiányában látjuk. Óriási, a magyarságtól ellopott összegek lapulnak kideríthető helyeken – a hétvégén hozták nyilvánosságra, hogy egyedül Ausztriában 150 milliárd Ft-nak megfelelő pénzvagyont helyeztek el hazánkból. A már kiderült korrupciós ügyekben sem történt meg az azonnali vagyonelkobzás, és továbbra is folyik olyan pazarló beruházás, mint például a nevetséges négyes metró.

Ki kell mondanunk: Magyarországon az oktatás ma szinte gazdátlan – helyi lobbik határozzák meg a működését. Van olyan alföldi település, ahol két hónapja nem fizetnek bért a tanároknak, mert kell a pénz a segélyre.

Szombathelyen ennyire nem rossz a helyzet, de így is indokolatlannak tartjuk az újabb megszorítást, hiszen például az oktatásügyet és az önkormányzati cégeket más mércével méri a Város. Ez utóbbiak prémiumfeltételei, illetve az alkalmazotti létszámuk jóval kedvezőbbek, mint az iskoláké. Az önkormányzati intézmények kettős finanszírozásban részesülnek: fenntartja ezeket a Város, és külön fizeti az egyes feladatokat, programokat. A Jobbik szerint ez utóbbiakon kell megtakarítani – és nem jövőnkön, a gyermekeken!

Kapcsolódó

2011.02.22. 08:08

Gúzsba kötött táncolás lesz – Vita a kulturális elvonásokról

/ kultúra gal. 9 hsz. /
"Leszázalékolt működés és a bérek csökkentése várható..." - fakadt ki Jordán Tamás a szombathelyi kulturális és sportbizottsági ülésén, mert szerinte 45 millió hiányzik a színház működéséhez. Épp az idei költségvetést tárgyalták.

2011.02.21. 14:30

A szombathelyi költségvetés vesztesei – és nyertesei

/ közélet 7 hsz. 1 kapcs. /
A vesztes a kultúra és az oktatás, a nyertes pedig a sport, annak is a két nagy csapata, a Falco és a Haladás. És sok mindenre pályázni kell.

Hozzászólások (22)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

mikornyicki: ...*s * f*d*szb*n *gyr* t*bbsz*r r*h*gn*k f*l h*ng*s*n. M*gy * ...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
miki1950 : *z *s kr*mpl* *szt*s. * k*z*p*szt*ly *ls* f*l*n*k * kr*mpl*j*. ...
Márki-Zay Péter keményen nekiment Czeglédy Csabának a szombathelyi előválasztás miatt
miki1950 : N*m *ly*n *gysz*r* *z * k*rd*s. M*rt h* pl. *n l*nn*k *z *gy*k ...
Megvan az első érdeklődő Törőcsik Mari házára
elbandi: p*rsz*, m*nd*nk* *k*s*bb, h*sz *tt m*nd*nk* "sz*k*rt*"!!...
Kínai vakcina: mégsem véd a mutánsok okozta fertőzéstől
belabo: H*t*lm*s gr*t * m*gy*r b*jn*kcs*p*tn*k! V*g*g dr*kk*lt*m * m*ccs...
Bajnok a Haladás futsal csapata