NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Még nem tudni, Balassa Péter tölti-e be a Jobbik két megüresedő parlamenti mandátumából az egyiket

Balassa Péter is szóba jöhet, de a városi képviselő lapunknak azt mondta, nem tud semmit, jelenleg szombathelyi munkáját végzi.

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője ma jelentette be, hogy lemond parlamenti mandátumáról, ugyanis Balatonalmádiban indul polgármester-jelöltként, és minden erejével erre akar koncentrálni.

Ezzel rövid időn belül a Jobbik második parlamenti mandátuma üresedik meg. A május 26-i EP-választáson a párt egy mandátumot szerzett, ezt Gyöngyösi Márton tölti majd be. Gyöngyösi viszont országgyűlési képviselő, így erről a posztjáról le kell mondania.

Balassa Péter azt mondta, jelenleg szombathelyi munkájával van elfoglalva
fotó: Nagy Jácint

Mindkét megüresedő mandátum listás helynek számít, így nem kell időközi választást tartani, a párt eldöntheti, hogy a 2018-as országgyűlési választásra összeállított listájukról kit, illetve most kiket küld a parlamentbe.

A listán a Jobbik 25 mandátumot szerzett, az utolsó képviselő, aki bejutott az országgyűlésbe, Rig Lajos volt, a 27. helyről. (Ketten nem vették át a mandátumot előtte.) Rig után a Magvasi Adrián, majd a szombathelyi Balassa Péter következik, így alaphelyzetben ők kapják a megüresedett képviselői helyeket.

Ez azonban nem papírforma szerint megy, a pártnak joga van eldönteni, hogy akár a listán utánuk következő jelöltek kapják a mandátumokat.

Felhívtuk Balassa Pétert, aki azt mondta, nem tudja, ki tölti be a két megüresedő helyet, ő jelenleg szombathelyi képviselői és városi pártelnöki munkáját végzi. Azt sem tudta megmondani, hogy mikor születik döntés a két mandátumról.

Ha esetleg Balassa Péter országgyűlési képviselő lesz, akkor Szombathelyen sem kell időközi választást tartani, ugyanis Balassa is listáról jutott a közgyűlésbe. Esetleges utódjáról pártja dönt majd.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

spq2s: *tt v*lt m*r *z *d*ly*! T*l*n v*g*t *r * m*d*rn g*tt*k k*rsz*k*....
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen
west: K**l*m*zh*t*d *z *l*bb**k*t *bj*kt*v*n *s f*gg*tl*n*l: -r*k*rd ...
Orbán Viktor kimondta: „Csupa rossz hírem van”
realista: K*m*n,*z *sk*l* *s V*z*nt* *tc* k*rny*k* t*l* v*n j*bbk*z*s,*z*z...
Újabb négy szombathelyi útkereszteződés kap tükröt
busman: T*p*rz*k*ln* n*m, d* s*k*t r*h*gn* * h*zz*d h*s*nl* gy*k*r*k*n *...
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
realista: T*gn*p H*rn*d* Zs*lt *z *TV-b*n m*r sz*nt* k*sz ,*ld*nt*tt t*nyk...
"Nem tesszük a csizmát az asztalra, nem fúrunk olajkutat az Őrségben"