NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Jó munkához idő kell? Még mindig uralkodik a vihar utáni pusztulat a belvárosban

Yvette tiszteletére emelt emlékhelynek szánják, vagy csak nem tudják a dolgukat a tisztasági felelősök? Szemét a belvárosban.

A szél és az eső már lecsendesült szombaton délelőttre, amikor a Berzsenyi Dániel Könyvtár előtti (amúgy Antall József nevét viselő) téren, a tüdőgondozó bejárata mellett álló hatalmas hirdetőoszlop környékén pontosan ugyanaz a elkeserítő látvány fogadta az arra járókat, mint ami képeinken is látható. Nem volt ez példa nélküli a vihar alatt és után: leszaggatott plakátok, hirdetések foszlányai mindenfelé - ahogyan éppen Yvette játszott papírmasést az esővíz leáztatta és a szelek szárnyára felkapott papírokkal.

Amíg tomboltak az elemek, ember itt egyetlen vádló szót nem is emelt az illetékesekre, hiszen küzdöttek ők derekasan a károk elhárításával és a bajok megelőzésével.

Csakhogy ma kedd van. És ez van:

fotó: VB

Két napja hétágra süt a nap, régen elvonult az ítéletidő. Mi pedig elvileg egy magára büszke, nyugatos közép-nagy város vagyunk. Ahol akkor is illik rendet tartani, ha nem az évtized eddig egyik legdurvább időjárási frontja vonult volna végig a köztereinken.

Ahogyan mindezt meg lehetett tenni egyébként más pontjain a városnak. Például már szombaton délelőtt kikarózták a durva szélben megborult vékony törzsű fákat az innen 70-80 méterre lévő Március 15. téren. Erre a másik, egyébként is mostoha sorsú térre - tessék csak megnézni a könyvtár előtti kerékpárolók díszburkolatát vagy a másik oldalon húzódó kerékpárút szétmállott betonperemét! - mégsem figyel senki, akinek ez lenne a dolga. SZOVA? Közterület-felügyelet?
fotó: VB

Megszaporodtak a panaszok

A város nem kizárólag a Fő térből áll. A lassan lezáruló önkormányzati ciklus egyik legnagyobb tanulsága, hogy a város gyarapítására és vezetésére megbízott illetékeseket az elmúlt években mintha egyre kevésbé érdekelné, hogyan néz ki Szombathely. Észrevehetően, egyre feltűnőbben megszaporodtak a köztisztasággal, a közterületek kinézetével kapcsolatos panaszok - amik behullanak a szerkesztőségi e-mail fiókunkba is. És egyre gyakrabban a turisták által is bejárt belvárosi részeken is. Ez vezérel minket is arra, hogy fórumot adjunk az erre vonatkozó lakossági panaszoknak.

De semmi gond , ősszel talán majd erről is ítéletet mondanak a polgárok. Vajon tisztaságban, rendezettségben és ápoltságban tényleg annyival jobban teljesít Szombathely? Nem egészen.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: *z m*nd *z*rt v*l*s*lt m*g m*rt * S*m* *s *d* j*rt *v*d*b* , b*n...
Napelemek és hőszivattyúk – Megújuló óvodák Szombathelyen
crankitup: N*l*d *s *lm*nt*k *tth*nr*l... ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
crankitup: K* h*tt* v*ln*. *gy k*nny* l*sz *ls*lly*szt*n* *z *d*f*z*t*k p*n...
Már saját alapítványa is van Várkonyi Andreának
miki1950 : H* n*m b*n*d, k**g*sz*t*n*m. - * t*t*l*t*r**s *ll*m m*gt*r*mt*s...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
crankitup: * gy*rt* cs*k *z*n v*n, h*gy m*n*l t*bb*t sp*r*lj*n. Pl. * vw k*...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen