NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Bálok 2011

Iskolai jelmezbáltól az öltönyös mulatságig - újabb négy báli galéria

Iskolai jelmezbállal kezdtük mostani báli körutunkat és meglepően sok ötletes jelmezt láttunk. Jártunk istállóban és elegáns éttermekben is, galériáinkban mindez megtekinthető.

Farsangi jelmezbál - Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

A tornacsarnokban vonultak fel a jelmezekbe öltözött alsós gyerkőcök. Örömmel tapasztaltuk, hogy nem kölcsönzőből két perc alatt kibérelt jelmezek mustráján vehettünk részt, hanem alapos gondossággal megtervezett és otthon elkészített maskarákban érkeztek a gyerekek. Kérjük a szülőket, írjanak be maguknak egy piros pontot!

Jelmezes farsangi bál a Bolyaiban - Szombathely, 2011.
fotó: Tánczos Mihály

A mese- és filmhősökön kívül nagy számban képviseltették magukat a valós foglalkozások megjelenítői is. Kooperációra is láttunk szép példákat. Például a lapátját lóbáló péket hűségesen követte a búbos kemencéje is, ami már elég volt ahhoz, hogy a zsűrit levegye a lábáról, de pékünk bedugta a lapátot a kemenceajtón és amikor kihúzta ott volt rajta a friss péksütemény, amivel rögvest meg is kínálta a bírákat.

Egy rögtönzött műtétet is láthattunk. A bírák elé tolt műtőágyon Szilveszter macska feküdt, a bájos doktornő pedig sitty-sutty hasműtétet hajtott végre rajta és kiemelte a falánk macska pocakjából Csőrikét. (Azt már csak a felnőtteknek mondjuk, hogy megörökítettük, amint a bál végén Szilvesztert begyömöszölték egy fekete zsákba. Majd tudósítunk a műhiba-perről is.)

Még nagyobb galéria a szülők örömére
fotó: Tánczos Mihály

A zsűri által legötletesebbnek talált jelmezeket minden osztályban díjazták, bár a döntnökök egybehangzó véleménye alapján mindenki megérdemelte a jutalmat. Bőséges képgalériánkban Olvasóink is megtekinthetik, minek öltöznek a XXI. században a kisiskolások Szombathely egyik iskolájában. Az viszont biztos, hogy a Weöres Sándor Színház is ihletet adott több jelmezhez. Volt, aki a HEMO-WSSZ összefüggést is feldolgozta.


Lovas farsangi bál - Lovasiskola

A Szombathelyi Lovasiskola istállója előtt gyülekeztek a farsangra érkező gyerekek, miután a nassolni valót letették a közösségi helyiségben. A jelmezesek és maskara nélküliek szőrén ülték meg a lovakat. A legkisebbek Huculon, a végtelenül békés és ennek megfelelően kissé lomha jószágon rótták a köröket, a nagyobbacskák pedig termetesebb paripákra is pattanhattak. Képeink a rendezvény legelején készültek, így néhány jelmezes, illetve az eszem-iszom sajnos kimaradt galériánkból. Majd jövőre...

Farsangi bál a szombathelyi Lovasiskolában
fotó: Tánczos Mihály

Köztisztségviselők bálja - Hotel Claudius

A Claudius bálszezonját a köztisztségviselők zárták. Nem voltak túl sokan, de aki elment, jól érezhette magát. A félreeső sarkokban beszélgető csoportokat láttunk. A báloknál ez is fontos szempont, az információcsere, oldott hangulatban.

Köztisztségviselők Bálja 2011. - Szombathely, Hotel Claudius
fotó: Tánczos Mihály

Határőr Sport bál - Tóvendéglő

Születésnapot baráti társaságban ünnepelni lélekemelő dolog. Ha pedig egy "ereszd-el-a-hajam" bálon derül ki, hogy az egyik hölgynek születésnapja van, akkor az erre érkező reakciók maradandó emlékek lehetnek az ünnepeltnek. Mi pont egy ilyen pillanatban érkeztünk, amikor a társaság egyik hölgy tagját köszöntötték. A jókedvű társaság majdnem kicsi a rakást is játszott, amikor fotózni akartunk, a képet kérő pár köré hirtelen sokan gyűltek, hogy ők is benne legyenek a képben. Összetartó társaság, az biztos.

Határőr Sport Bál 2011. - Szombathely, Tóvendéglő
fotó: Tánczos Mihály

Akkor pedig kifejezetten megkönnyebbültünk, amikor a Balázs Palira emlékeztető bálozó levette göndör fürtjeit. Bedőltünk neki, elhittük, hogy igazi.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

okoska120: * sz*v*g*t l*g*l*bb t*dt*....
Igazi ősmagyarként, Petőfi mentéjében énekli a Himnuszt Varga Viktor
fgzb: * f*nt* k*p*n *gy*rt*lm**n p*rtr*nd*zv*ny v*n. N*m t*d*m, k* *...
Hollik István Sárváron is bejelentette, hogy megállították Karácsony Gergelyt
fgzb: H*zd k* * f*j*d * h*v*r*d s*gg*b*l, h*th* k*t*szt*l * l*t*s*d......
Hollik István Sárváron is bejelentette, hogy megállították Karácsony Gergelyt
Ddd911: *rr*l l*h*tn* v*t*tk*zn* m*ly*k *ld*l *z *k* v*h*m*ns*bb*n *ll k...
Hollik István Sárváron is bejelentette, hogy megállították Karácsony Gergelyt
eheti: D* j*! V*l*k*n*k. Sz*r*ncs*r* m*r*dt * r*m*k h*lysz*n *s * c...
Emberek! Idén is lesz óriáskerék Szombathelyen