NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Viharos széllel, jégesővel ér véget a korai kánikula

Néhol 90-100 km-es is lehet a szél, holnapra mindez már a múlté lesz.

Két megye (Csongrád és Békés) kivételével az egész országra citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható viharos idő miatt.

Fotónk illusztráció
fotó: Garai Antal Atom

Az előrejelzések szerint ma késő délután északnyugat felől több helyen viharossá (60-70 km/h) fokozódó széllel hidegfront éri el az országot, mely este halad át a Duna vonalán, majd a késő esti, éjféli órákban az ország délkeleti részére is eljut. A fronthoz zivatarok is társulnak, nagyobb számban az ország északi felén, néhol 90-100 km/h feletti szélroham, nagy méretű jég, illetve felhőszakadás (20-30 mm) is várható.

A hőmérséklet csúcsértéke a Dunántúlon 21 és 26, másutt 26 és 31 fok között valószínű. Késő estére 15 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökre virradó éjszaka a front hatása a keleti, délkeleti országrészben is lecseng. A zivatarok kelet felé elhagyják az országot, a szél fokozatosan veszít erejéből, zivatar sem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul.

Pénteken fátyol- és kevés gomolyfelhő mellett döntően napos idő lesz, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kayes: *z * g*ccsp*r*d* t*nyl*g t*tsz*k v*l*k*n*k?...
Nem számít se eső, se szél, ezért a sárvári kiskertért bármit megtesz a tulaja
kovacsg: Gr*t*l*l*k, sz*p m*nk*, sz*p k*rt :) ...
Nem számít se eső, se szél, ezért a sárvári kiskertért bármit megtesz a tulaja
namsub: * st*d**n*s j*mb*r** m**tt T* *s sz*pk*dsz m*jd, * sz*g*r*t*s*k,...
Virológus a teltházas meccsekről: meglátjuk, mi lesz a következménye
okidoki: *n n*m l*tt*m t*ll*s k*l*p*s, l*v*scs*nd*r*k*t, h*gy k*rdl*pp*l ...
Virológus a teltházas meccsekről: meglátjuk, mi lesz a következménye
namsub: J*g*s k*rd*s*k, d* r**l*st*k*nt g*nd*lk*dv* h* n*p* *gysz*r *sz*...
Bebukta a Volán Szombathelyt – Januártól a Blaguss fogja üzemeltetni a helyijáratokat