NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Barack nagyságú jég esett, és óriási felhőszakadás volt Lövőn

A faluba érve mintha a Holnapután című film egyik jelenetébe cseppentünk volna, az addigi 30 fokos hőmérséklet után hirtelen bokáig érő jégben találjuk magunkat, és mindent pára borít be, a csatornából méteres magasságig tör fel a víz.

Mostanában egyre gyakrabban kell beszámolnunk egyre hevesebb viharokról és időjárási jelenségekről a Nyugat.hu hasábjain. Nemrég Szombathely térségében okozott többször is gondokat a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, és az ország több részéből is tetemes anyagi károkat okozó elemi csapásokról szóló hírek érkeztek, ezekről videókkal és fotókkal számoltunk be a Nyugat.hu oldalain. Most Bécsből hazafelé tartva estünk kis híján áldozátul a természet erőinek.

Csütörtök délután óriási vihar csapott le a Vas és Győr-Moson-Sopron megye határától nem messze lévő Lövő térségére. A falu felé közeledve hatalmas felhőszakadáson hajtunk keresztül, 40km/h-nál sem nagyon bír az ablaktörlő maximum fokozaton a szélvédőre zúduló esővel, több méteres letört ágak, 10-20 cm-es vízzel és falevél-szőnyeggel borított úttest jelzi, hogy rettenetes erővel tombol itt a vihar.

Barack nagyságú jég hullott
fotó: Horváth Balázs

Az úttest két szélén vészvillogóval álló autók, némelyikükre faág esett, többen pedig koccantak a felhőszakadás miatti szinte nulla látótávolságban. Egyetlen közös van az álló autókban: mindegyikük szinte teljesen be van borítva falevelekkel. A faluba érve mintha a Holnapután című film egyik jelenetébe cseppentünk volna, az addigi 30 fokos hőmérséklet után hirtelen bokáig érő jégben találjuk magunkat, és mindent pára borít be. Az úttesten hömpölyög a víz, a falu határában pedig méteres magasságba tör fel a víz a csatornából, és a magasabb helyekről lezúduló csapadék árkot mos ki magának a földben. Többen a szinte hihetetlen méretű - barack nagyságú - jegeket fotózzák, mi is megállunk, mert bár az elmúlt években több hasonló viharban jártunk, de ilyet még mi sem nagyon láttunk.

Jég borított be mindent
fotó: Horváth Balázs

A kárfelmérés és a fotók után megpróbálunk kijutni a faluból, de mély víztenger állja utunkat, amit csak ügyesen manőverezve tudunk kikerülni a menetirány szerinti bal oldalon haladva. Alig 10 perccel és pár kilométerrel később pedig az úttest teljesen szárazzá válik, errefelé nyoma sincs esőnek, és csak értetlen pillantásokat kapunk a falukban a járókelőktől, mikor megpillantják a falevelekkel beborított autónkat.

Kapcsolódó

2008.06.03. 22:36

Hatalmas vihar volt Szombathelyen, Szőcén a ravatalozóba is villám csapott

/ könnyű gal. /
Hatalmas esővel és sűrű villámlásokkal kísérve érkezett a vihar kedd este Szombathelyre.

2008.06.04. 13:18

Viharkörút kocsiáldozattal - méteres víz nyelte el a Thaliát

/ könnyű 1 kapcs. /
A tartalékos tűzoltókat is be kellett rendelni kedden este Szombathelyen. Megállás nélkül mentek a szivattyúk, fákat daraboltak a fiúk, és újabb autókat ejtett csapdába a Zanati úti aluljáró.

2008.06.07. 13:52

Elmenekült az úszó autó sofőrje

/ hírek gal. /

2008.06.19. 14:11

Több a tornádó Magyarországon?

/ hírek /

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * h*r*s*n sz*b*ds*gsz*r*t*, b*szk* m*gy*r n*p *d* s*lly*szth*t* ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
mike74: M**rt *z n*m *nd*r*t* m*s ny*r*l*s**t t*t*kb* f*t*zn* ?? K*v*ncs...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
demoktatorovm: K*v*l* t*lj*s*tm*ny! Gr*t*l*l*k!...
Szinte berepültek a célba a gencsi BMX-esek
TheOldBarbers: T*d*m *n h*gy gy*rm*kk*r*nkb*n *gy h*l*m *lt*st k*pt*nk. K*sz*n...
A Pfizer/BioNTech vakcinája hatékony és biztonságos az 5-11 éves korcsoportban is
TheOldBarbers: +1...
A Pfizer/BioNTech vakcinája hatékony és biztonságos az 5-11 éves korcsoportban is