NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A szombathelyi jégcsarnok befejezéséhez a helyi vállalkozók segítségére számítanak

Mintegy 350 millió forint kellene a TAO-felajánlásokból.

Eddig ilyet még nem tett egyik városvezetés sem - mondta Horváth Attila alpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján. Ugyanis arra kérte a TAO-támogatás nyújtására jogosult szombathelyi és környéki vállalkozókat, hogy támogassák a jégcsarnok építését.

Mint mondta, a jégcsarnokot még az előző városvezetés tervezte meg, és az építkezés is az előző ciklusban kezdődött. A jelenlegi városvezetés úgy gondolja, hogy akkor van joguk elődjeik munkáját kritizálni, ha a jó, pozitív ügyeket is megemlítik, Horváth Attila szerint ilyen a jégcsarnok építése is.

"Ami jó, azt folytatni kell"

Eddig mintegy 1,5 milliárd forint TAO-támogatást kapott a projekt, a befejezéshez viszont szükség van még mintegy 350 millió forintra. Ehhez kérik a vállalkozók segítségét, a támogatás részleteiről a város hivatalos oldalán tájékozódhatnak .

Képeink a 2018.novemberi állapotot mutatják
fotó: Józing Antal

Az alpolgármester kiemelte, a jégcsarnok lesz az otthona a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klubnak, de a városlakók is használhatják, akár nyáron is. A csarnok papíron önfenntartó lesz, a csapatok bérleti díjat fizetnek majd - tette hozzá.

Kérdésünkre elmondta, a városvezetés tavalyi átvétele után szembesültek azzal, hogy hiányzik még pénz a befejezéshez, viszont a járvány és az azt kísérő szigorítások sok mindent átírtak, ezért fordulnak most a vállalkozásokhoz. Az alpolgármester reméli, hogy sikeres lesz az akció, megjegyezte azt is, ha a hiányzó 350 millió nagyobb része összejön a támogatásokból, az már pozitívum, néhány tízmilliót a város is szánhat rá.

De a járvány és a gazdasági visszaesés miatt jelenleg minden képlékeny - mondta Horváth Attila.

Régi történet, néhány csavarral

Január végén írtunk

2020.01.28. 13:29

Van némi gebasz a szombathelyi jégcsarnok körül

/ közélet 5 hsz. /
Csekély 400 millió forint hiányzik.
utoljára az épülő szombathelyi jégcsarnokról, mivel akkor már át kellett volna adni a létesítményt. Nagy nehezen, a SZOVÁ-tól, az önkormányzattól és Nemény András polgármesterről sikerült némi információt szerezni.

Képeink a 2018. novemberi állapotot mutatják
fotó: Józing Antal

Azt már korábban tudtuk, hogy a SZOVA építi a jégcsarnokot, ami januárban mintegy 60 százalékban volt kész. De mintegy 400 millió forint hiányzott. Nemény András akkor azt mondta, a TAO-támogatásokból kellene befolynia ennek az összegnek.

A polgármester akkori véleménye szerint az történt, hogy menet közben elszálltak az építőipari költségek, és a jégcsarnokot nem lehet csökkentett műszaki tartalommal megépíteni. A jó hír az, hogy nincs időkényszer, így az építkezés mindenképpen meg fog valósulni - mondta akkor Nemény András.

Nem sokkal korábban, 2018 novemberének végén hivatalos bejárást tartottak

2018.11.20. 15:01

Bejártuk az épülő 2,5 milliárdos szombathelyi Jégcsarnokot és rákérdeztünk a dolgokra

/ közélet gal. 8 hsz. /
Nem akarjuk elkiabálni, de átgondoltabbnak tűnik, mint a Haladás-stadion. Persze akadnak kényesebb pontok.
az épülő csarnokban, ahol több információt is megosztottak a sajtóval. Az akkori adatok szerint közel kétmilliárd forintba kerül, TAO-támogatásból épül, a pályázatot a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub nyerte.

Így tulajdonképpen a Klub beruházásáról van szó, az akkori elképzelések szerint sem a városnak, sem a SZOVÁ-nak nem kerül pénzébe. A Klub a jégkorong mellett más korcsolyaszakosztályokat, sőt curlinget is tervezett indítani, a korcsolyázni vágyó szombathelyieknek napokat

tesznek majd félre

, ami jó eséllyel a hétvégéket jelenti.

Hozzászólások (16)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

marko1968: *s *gy*t*mr* k*ll j*rn* *rt*?...
Novák Katalin bejelentette: nyelvvizsga nélkül is átvehető a diploma
marko1968: K*v*ncs* l*nn*k,h*gy *gy sp*tk*zg*szd*sz m*t sz*m*ln* k* m*nny* ...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Kubota: M*gy*r*zd m*g k*rl*k, h*gy T* *s * h*zz*d h*s*nl**k m**rt sz*m*l...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Kubota: N*m k*ss*bb*tv* * m*gy*r cs*p*t *rd*m*t...* l*tt* sz*m*k*t *lt*l...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
joska01: *z *g*zs*g n*h* f*j* d*l*g….t*n*ld m*g...
Kidobhatják a szemétbe a mintegy 200 milliárd forint közpénzt elnyelő kukaholdingot