NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Csak Szombathely

Járványtól járványig: az ősz második hete a vidékünkön

Áramhiány a Parkerdőben, nagyon gazdag magyarok, vagy amit akartok.

Mennyi pénze van a 10 leggazdagabb magyarnak? - Boldogít-e 1900 milliárd forint? tettük fel a kérdést a héten, mert tegyük szívünkre a kezünket, valahol mégis érthető: a legtöbb honfitársunknak leköti a figyelmét a havi számlák kiegyenlítése, és majdnem édesmindegy, hogy a huncut úri népek közül éppen ki és mennyit visz haza.

Jacht, luxus
fotó: Pixabay.com

Mert minket, mi érdekel? Az, hogy miért nincs áram a Parkerdőben , mert hűtők, mosógépek, routerek bánják a napi legalább egy, de van, hogy több áramszünetet, ami még akkor is biztos, amikor viharnak híre-hamva sincs.

Parkerdő lakópark
fotó: Tánczos Mihály

Vigasztaljon minket azonban az, hogy egyetlen iskolában lesz iskolaőrség Vas megyében . De nem könnyű eligazodni, hogy mi és miért történik, egyelőre nem tudni, hogy mi áll a döntés mögött. A három megnevezett Vas megyei középiskolába ugyanis szeptember elején mégsem érkeztek meg az őrök.

Iskolaőr, iskolaőrök
fotó: Police.hu

De legalább tudjuk a tutit: Az emberek egyértelműen azt nyilvánították ki a koronavírus-járvány első tapasztalatairól szóló nemzeti konzultáción, hogy Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus újra megbénítsa az országot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor
fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az örömök között az első, hogy hamarosan megszűnhetnek az Ausztriába ingázók korlátozásai . A magyar kormány, valószínűleg a felháborodások miatt fokozatosan lazít a szabályokon, több kisebb, a járvány miatt lezárt határátkelőt is újranyitottak.

Hegyeshalom
fotó: ORFK

Viszont a helyzet mégsem rózsás. Hogy miért nem, azt Kecskés doktor mondta el nekünk. Szerinte a fiatalok előbb-utóbb ismét megfertőzik az időseket . „Vegyük fel azt a nyomorult maszkot!” – mondta az ismert szombathelyi sebész, az egészségügyi bizottság elnöke, akivel megbeszéltük a vírushelyzet aktuális kérdéseit.

Kecskés László - Aranypatak híd megnyitva
fotó: Kovács Dávid

Magyarországon élünk ugye? Persze. Tehát: Csúszás és pluszköltségek – Gondok vannak a szombathelyi vásárcsarnok felújításával? - Május elején és még augusztus közepén is megnéztük, hogy hol tartanak a munkálatok és kívülről, laikus szemmel úgy tűnik, hogy szorgosan dolgoznak és jól haladnak a munkások. Viszont több forrásból is úgy értesült lapunk, hogy ez egyáltalán nem így van. Hiába olyan a vásárcsarnok környéke, mint egy hangyaboly, valójában komoly gondok merültek fel.

Csúszik a piac felújítása
fotó: Kiss Tamás

Hogy szép legyen a vége. Ma van a Magyar dal napja . Kollégáink pedig elmesélték, ők hogyan ünnepelték meg.

Heaven Street Seven
fotó: Mészáros Zsolt

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Fater: J*j, m*st m*r *z *s? *dd*g cs*k r*tt*n*t*s b*t*s*g b*t*gs*g* v*l...
Három játékos koronavírusos az Egis Körmendben
Fater: H*gy*n l*h*t *zt * “J*b*r*t” *lln*v*n f*t* s*nk*h*z*t *nn*n k*t...
Orbán Viktor: Jövő év elején elkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését
miki1950 : K*dv*s l*j*l*st*, n*gy*n k*dv*l*m *s n*gyr* *rt*k*l*m *z *r*s**d...
Hamarosan megszületik Orbán Ráhel és Tiborcz István harmadik gyermeke
gpszycho: * st*d**n *s *j*nd*k v*lt... M*st m*g *n *s f*z*t*m... Cs*k * c-...
Hamarosan megszületik Orbán Ráhel és Tiborcz István harmadik gyermeke
miki1950 : *z * sz*r*ncs*tl*n k*sgy*r*k n*m t*h*t r*l*, h*gy *gy *ly*n sz*r...
Hamarosan megszületik Orbán Ráhel és Tiborcz István harmadik gyermeke