NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

A járvány elleni védekezés miatt kivetett különadó 50 százalékát a futballnak adhatják a bankok

A kormány az önkormányzatoktól, a pártoktól a multiktól és a bankoktól szed be pénzt a járványra hivatkozva, érdekes részletekkel.

A bankok a járvány elleni védekezés miatt rájuk kiszabott különadó összegét csökkenthetik a látványsportok támogatására adott összeggel, feltéve, ha ez az összeg nem haladja meg a befizetendő különadó összegének 50 százalékát - derül ki a járvány elleni védekezés miatt kivetett különadóról szóló kormányrendeletből.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter április 4-én jelentette be

2020.04.04. 12:01

Multiktól, pártoktól, önkormányzatoktól szed be pénzt a kormány a védekezésre

/ közélet 38 hsz. /
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombat délelőtti Kormányinfón ismertette a járványügyi alap részleteit.
, hogy a védekezés költségeinek fedezetére elvonják a gépjárműadó bevételeit az önkormányzatoktól, megfelezik a pártok költségvetési támogatását és különadót vetnek ki a multinacionális kereskedelmi cégekre és a bankokra.

A gépjárműadó elvonásából 34 milliárd forint, a pártoktól 1,2 milliárd forint, a multiktól 36 milliárd forint, a bankoktól 55 milliárd forint hozzájárulást várnak.

A kedden megjelent rendelet azonban tartalmazza, hogy - a társasági adóhoz (Tao) - hasonlóan, a járvány miatti különadó egy részét - pontosabban kevesebb, mint felét - a látványsportok támogatására adhatja az adózó bank. Ennek az a feltétele, hogy a hitelintézet a társaságiadó-törvény (Tao. törvény) szerint jogosult legyen adókedvezményre, és azt eddig még nem vette igénybe.

Vagyis arról van szó, hogy amelyik bank még nem támogatott a tao-rendszeren keresztül sportegyesületet vagy sportlétesítményt, azt most halkan felszólítják erre.

Így a járvány elleni védekezés jegyében tízmilliárdok mehetnek most a látványsportokhoz, köztük a labdarúgáshoz.

Hozzászólások (15)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

ltk70: N* k*dv*s k*t*t*k, m*st m*nt*k *l * j* *d*s qrv* *ny*t*kb*. ...
Csak azt hiszi, hogy rosszul van az oltástól
hozzászóló1: *z NB1-*s n** cs*p*tn*k n*ncs*n*k s*k*r**, * k**r*g*d*tt l*g**s*...
Saját csarnokot akarnak a szombathelyi kézilabda-csapatnak
hozzászóló1: *m* * F*lc*t *ll*t*, n*m 20, h*n*m 1 *v *l*tt 373 m*ll**. T*l s*...
„Erről miért nem kérdezik sosem a városvezetést?”
ciprus69: V*s*rn*p r*gg*l m*x 9 *r* *l*tt 5 p*rcc*l l*h*t b*j*tn* *z *l*t*...
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?
Ddd911: *l t*d*m k*pz*ln* h*ny *mb*r *k*r v*s*rn*p r*gg*l 6k*r *szk*ln*....
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?