NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Észrevette, hogy egyre gyakrabban bukkannak fel az utcaseprő autók Szombathelyen? Kiderült az oka

Az önkormányzat kérte, hogy a munkások helyett inkább gépek takarítsák az utcákat.

Egyre gyakrabban jelennek meg az utcaseprő autók belvárosi utcánkban, reggel nyolc óra tájékán, és seprik össze a port, némi nedvességet is hagyva maguk után.

Korábban nem nagyon történt ilyen, így a járvány okozta helyzetre gyanakodva megkerestük a városházát, hogy ők rendelték-e el az utcák gyakoribb takarítását.

fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

Horváth Soma alpolgármester megerősítette, hogy a gyanúnk valós. Elmondta, hogy az önkormányzat egyeztetett a SZOVA Zrt-vel, kérték, hogy munkások helyett inkább gépekkel takarítsák az utcákat. A cégnek két ilyen autója van, az egyiket meg kellett javíttatni, de most már mindkettő az utcákat járja.

A gépek hajnali négykor indulnak, amikor még kisebb a járvány miatt amúgy is visszaesett forgalom. Az utcaseprő autók csak akkor tudnak dolgozni, ha hajnalban sincs fagy, amióta nincsenek mínuszok, legalább négyszer járták körbe a város főutcáit.

Az alpolgármester sikernek tartja, hogy a kisebb fogalom miatt a gépek a kertvárosi, útszegély nélküli utcákba is be tudnak menni. A Fő téren is jártak már a gépek, a kisebb gyalogos forgalom ezt is lehetővé teszi. Horváth Soma reméli, hogy az utcaseprés folyamatos lesz.

A SZOVA kérdéseinkre azt közölte, hogy az önkormányzattal kötött szerződés értelmében takarítják az utakat, a járványtól függetlenül is. Előre meghatározott ütemterv alapján lehetőség szerint a csúcsforgalom elkerülésével, kora reggeli órákban indítják a seprőgépeket - írták.

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacsg: *z n*m sz*r*t*tsz*lg*l*t, h*n*m *gy k*p*t*l*st* v*ll*lk*z*s. ...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésben
gaful: *pp*n m* *k*rt*m 2021-r* v*nn*...!*z *gy j* h*r!...
Van egy jó hírünk a szombathelyi parkolóbérleteseknek
Pohonyai János: K*c*k*, 2 *v *s 3 p*rt!...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson
mrs.megmondo: j*v*t*s: j*l*n *s*tb*n...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
mrs.megmondo: S*jn*s *l*g r*ssz*l *ld*zt*k * c*g*ny*k*t... j*ln*k *s*tb*n, n*m...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból