NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást egy javaslat

Így augusztus végére véget érhetne a járvány.

„Május közepére leállnak az oltások, mert kifogyunk a regisztráltakból, és marad 5,5 millió magyar, aki bármikor megfertőződhet, Covid-osztályos ellátásra szorulhat és meghalhat. Az orvosi eskünk azt is tartalmazza, hogy nemcsak gyógyítani, hanem megelőzni is kötelesek vagyunk. Ha itt van a kezünkben egy megoldás, amivel megelőzhetnénk a tömeges megbetegedést és elhalálozást, miért nem használjuk ki?” – teszi fel a kérdést dr. Apostol János orvos, aki pár kollégájával együtt kampányt indított annak érdekében, hogy legyen kötelező a koronavírus elleni vakcina Magyarországon.

Az orvost az mfor.hu idézi.

A kötelező oltásért kampányolók szerint augusztusra véget érhetne a járvány.
fotó: Depositphotos

A kezdeményezők úgy vélik, ha kötelező lenne, Magyarországon július végére beoltanának minden felnőttet, így augusztus végére visszatérhetne az élet a normális kerékvágásba, le lehetne szerelni a Covid-osztályokat, és az ott dolgozók visszamehetnének az eredeti munkájukhoz az egészségügy más területeire.

A kötelezőség mellett voksoló orvosok szerint utóbbi azért is lenne fontos, mert a járvány miatt el nem látott betegek nem is szerepelnek a 27 ezer áldozat között, pedig ez feltehetően a többszöröse a közvetlen Covid-halálozásnak. Az orvos azt mondja, tavaly, az első hullám idején műtétekre váró betegek közül többen nem voltak már életben, amikor augusztusban újrahívták volna őket az elhalasztott beavatkozások miatt.

Orbán Viktor viszont április elején azt mondta, Magyarországon nem lesz kötelező a koronavírus elleni oltás, de az Operatív Törzs azon dolgozik, hogy adhatnak-e kedvezményeket a beoltottaknak. A miniszterelnök szerint ha valamire rákényszerítenek, ahhoz kritikusan állunk hozzá, még akkor is, ha az jó.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) sem ért egyet a kötelező oltásért kampányoló orvosokkal. Zeller Judit, a TASZ jogásza korábban a hvg.hu-nak arról beszélt, hogy a védőoltás kötelezővé tétele jelentős beavatkozás lenne az egyén magánszférájába és önrendelkezésébe, s ha ez megtörténne, akkor az egészségügyi törvényen alapuló pontos szabályozásra lenne szükség.

Hozzászólások (69)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: * k*rm*ny gy*l*z*t*s *gy**t n* pr*b*lj* m*gm*gy*r*zn*, n*m f*g s...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
Katka: B*jj v*ssz* * f*k*l**b*, *tt *rz*d j*l m*g*d, m*rt m*nt l*tn* *z...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
Katka: H*t t* n*gy*n b*t*g*k v*gyt*k, *ly*n *mb*r*k*t n*v*lt k* * f*d*s...
Kiemelkedő munkát végző pedagógusokat tüntettek ki Szombathelyen
mihu68: *k*k *zt * v*r*st l*n*ll*zt*k *z*kn*k n*m k*ll*tt l*m*nd*n* m*rt...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
fgzb: R*h*b*zt*l, *z * M*gy*r K*zl*ny. m*r * ny*md*b*n f*t * g*p*kb*...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot