NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A kormányoldal és sajtójuk húsvétja nagyrészt az „oltásellenes baloldal” elleni kampány jegyében telt

Pénteken indították a kampányt, nálunk szavazhat is arról, hogy mennyire lesz eredményes számukra.

Húsvét előtt, nagyszombat délelőttjén jelentette be

04.03. 10:24

A Fidesz hivatalosan is beindítja a baloldalt oltásellenesnek kikiáltó kampányát

/ közélet 98 hsz. /
Hollik István jelentette be, ne higgyenek az oltásellenes baloldalnak.
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy pártja elindítja online kampányát, amiben be akarják mutatni, „mekkora felelőtlenség az, amit a baloldal csinál, hiszen az az oltásellenes politika, amit folytatnak, az emberéletekbe kerül”.

A kormánypárti sajtó azonnal ráfordult az új irányra

A kampány azonnal el is indult, és nem csak a közösségi oldalakon: sajtójukra is rábízták az üzenet eljuttatását, miszerint a baloldal a felelős a járvány halottaiért, mert az embereket le akarják beszélni arról, hogy beoltassák magukat.

Az ellenzéki pártoknak kellett két nap, hogy reagáljanak, húsvéthétfőn közös videóban álltak ki

04.05. 15:30

Közös videóban kérik az ellenzéki pártok vezetői, hogy mindenki oltassa be magát

/ közélet 8 hsz. /
Így válaszolnak a Fidesz ellenük indított "oltásellenes baloldal"-kampányára.
az oltások mellett, és azt kérték, hogy mindenki oltassa be magát. Politikusaik saját oldalaikon már előtte is megtették ezt, de a videó jelentette a közös kiállást.

Talán soha semmi nem mutatta meg ennyire a kormánypárti média kézi vezérlését, mint ez a történet. Igaz, a szombathelyi önkormányzati oltópontok esetében

03.13. 11:41

Mi folyik itt? Már az oltópontok is lehetnek ellenzékiek és kormánypártiak?

/ vélemény 36 hsz. /
Először a kormányhivatal is beleállt a szombathelyi oltóhelyek engedélyezésébe, de valószínű, jött egy telefon, hogy ezt azért mégse. Közben halmokban áll a vakcina és emberek halnak meg.
hasonló történt, a helyi kormánypárti sajtó először még pozitívan írt a tervről, aztán egyik pillanatról a másikra, egyszerre váltottak irányt.

Egymástól átvett anyagok

Megnéztük, hogy az online sajtóban milyen erővel jelentkezett a Fidesz-kampány, éppen húsvétkor, amit pont a magát konzervatívnak és kereszténynek tartó Fidesznek és tagjainak kellett volna tiszteletben tartaniuk.

A Fidesz online zászlóshajójának számító Origón húsvétvasárnap és húsvéthétfőn összesen hét cikkben írtak az „oltásellenes baloldalról”. Hangsúlyozzuk, ebben nincsenek benne a nagyszombati és a mai, azaz kedden megjelent cikkek.

Megnéztük még a Vas megyei napilap online kiadását is, nem voltunk meglepődve, hogy két nap alatt ott is pontosan hét darab ilyen cikket találtunk, ezek többségét az Origótól vették át.

Belenéztünk a Facebookon megosztott cikkek kommentjeibe is, nem volt nagy meglepetés. A Fidesz-szimpatizánsok a baloldalt szidták, volt, aki egyenesen gyilkosoknak nevezte az ellenzéki politikusokat, de voltak olyanok is, akik megpróbálták megcáfolni a kampány valóságtartalmát, utóbbiak előbb-utóbb szintén megkapták a baloldalra használt jelzőket.

Sikeres lesz-e a kampány?

Azt nem tudjuk, meddig tart a Fidesz kampánya, valószínűleg addig, amíg úgy érzik, hogy eredményes. Vagy inkább, amíg eredményesnek látják. Hiszen a kampánynak három célja van: démonizálni az ellenzéket, rájuk terhelni a kampánykezelés hibáiért a felelősséget, és elterelni a figyelmet arról, hogy Magyarországon kétségbeejtően sokan halnak meg a járványban.

Hogy mennyire lesz eredményes ez a kampány, az később derül ki, mi azért kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére, ezért kérjük, szavazzanak. Véleményüket várjuk kommentben, szavazni csütörtök (április 8.) éjfélig lehet.

Szavazás: Ön szerint eredményes lesz a Fidesz "oltásellenes baloldalról" szóló kampánya?

Hozzászólások (12)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

De casu diaboli: *rr*l *s *rj*t*k *gy c*kk*t gy*rs*n, h*gy *gy v*nn* f*l k*tm*ll*...
Nemény András: "Egy kéz van a torkunkon, ami egyre jobban szorít"
Ddd911: K* sz*v*z *rr* h*gy m*sz*r*s f*gj* ny*rn*?? ...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
Latyak: Cs*k *z *r*ny*k *s * pr**r*t*s*k sz*ls*s*g*ss*g**r* pr*b*lt*m r*...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
Southpark: *z * f*r*g *gy*n*ly*n, m*nt * r*g*nc*l*. M*ll**rd*k*t *s m*g*r*...
Mészáros Lőrinc csodálatos átváltozása
Southpark: **y*n*k * N*r*st* *lk*r*szt*ny*k. *z *s *ll*k * cs*p*tb*....
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után